Slagna kvinnor och upplyfta våldsmän

Registret om misshandlade kvinnor har upprört många den sista tiden och det är inte eller så konstigt för det är mycket upprörande och polisens bortförklaringar lika upprörande! Jag tolkar det som att det finns ett gäng kvinnohatande poliser på Södertörn som faktiskt rättfärdigar mäns våld då kvinnor av olika anledningar ”inte uppfört sig på lämpligt sätt” enligt mannen eller ”sagt emot honom” och med det har mannen ansett sig ha rätt att misshandla, våldta och rent av mörda. Det finns gott om dom männen idag. Det är männen det är synd om, det är dom som är det egentliga brottsoffret för kvinnorna har ju tykat upp sig.

Ett register som skulle registrera mäns våld mot kvinnor blev till att dom kvinnor som polisanmält blev registrerade istället som labila, psykiskt störda, kvinnan är våldsam, mentalt störd, kvinnan ljuger och massor av andra anledningar och hitte-på-historier.

Hur många sådana här hemliga register finns det i Sverige som på liknande sätt registrerar kvinnor istället för dom våldsamma männen? Mäns våld är liksom inget att bry sig om. Män kommer undan med det också. Lika som med våldtäkter där män frias i parti och minut. Män som kan fortsätta att våldta och misshandla och på annat sätt kränka kvinnor t.ex. verbalt och ett praktexempel på en sådan person är Robert Pongo Hermansson som ska vara med i #Trolljägarna. Där han anmäldes för grov våldtäkt som lades ned p.g.a. bristande bevis. Han har dessutom en dom på sig om våld mot tjänsteman.

Våldtäkter genomförs naturligtvis inför publik? Det är som i Saudiarabien och andra liknande länder, att finns det inga vittnen eller bevis ingen våldtäkt.

Mäns våld är liksom inget våld på riktigt och med det blir det inga straff eller väldigt lindriga straff. Ekonomiska brott är mycket värre än mäns våld mot kvinnor.

Mäns våld mot kvinnor har varit ett prioriterat område inom polisen under många år. Att det trots detta begås verksamhet grundad på okunskap och fördomar är häpnadsväckande.

En av alla de myter som fortfarande är stark och som också verkar ligga till grund för polisens register är att kvinnor som bli slagna ”söker sig till nya förövare”.

Gun Heimer, professor i kvinnomedicin med särskild inriktning mot våld i nära relationer, vid nationellt centrum för kvinnofrid, medverkar i SR Ekots rapportering och förklarar att det i själva verket oftast är tvärtom.

Det är förövarna som söker sig till kvinnor som redan är utsatta. Hon tar polischefen Göran Lindberg som exempel, som hittade sina offer i olika hvb-hem.

Det finns upphöjda män inom kulturens sfär i vårt land som bokstavligt talat slagit sig fram och sitter ohotade på sina piedestaler. Deras våldsamheter ger snarare ännu en dimension till deras komplicerade konstnärssjälar, ofta kryddade med någon form av missbruk.

Även när de omskrivs i samband med misshandel, slagsmål, fylla och annat beskrivs de som ”stjärnor”, ofta med tillägget: ”den omtyckte, folkkäre eller populäre”.

Länstidningen Södertälje – Slagna kvinnor och upplyfta våldsmän

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Sexbrott, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.