En kille i turban!

Så skriver Richard Lagervall och det är först när vi säger att det är Mohammed som det blir ramaskri och massmord och dödshot m.m.

Allt är förlåtet! Så står det på Charlie Hebdos förstasida idag.

Idag ges det första numret ut efter dåden i Paris med förstasidan ”Allt är förlåtet” där Mohammed står med en skylt framför sig. Ingen skall heller komma och bestämma vad som ska skrivas eller inte när det gäller extremister av alla de slag som är ett hot mot demokratin eller människors liv och hälsa. Dessa extremister som säger sig tillhöra islam är inga muslimer utan som jag läste någonstans att dessa islamister har kapat islam. Det finns ingenting i Koranen som säger att dom har rätt att göra så här så fort inte tofflorna passar.

INGA fundamentalister har någon humor heller för den delen. Satir och karikatyrer har alltid funnits. Överheten och fundamentalistiska religioner har alltid nagelfarits.

Något som är svårt är att vissa har så lite kunskap om vad en muslim är och klumpar ihop allting. En muslim är INTE en jihadist eller tillhör islamiska staten eller al-Quaida m.fl. extremistiska grupper.

Lika är det med extremistiska politiska grupper/partier och det har vi verkligen sett hur utvecklingen har gått i EU inte minst som blir allt mer fascistisk och invandrarfientlig. Abd hqq Kielan är allt annat än en liberal muslim och jag tycker att hans åsikter är extrema där jag har läst om honom och där han själv har sagt i intervjver. Han har konverterat till islam och heter något så svenskt som Leif Karlsson från början.

Makten har också alltid gett stoff till karikatyrer och hån med all rätt som USA:s övergrepp och även Israels övegrepp på palestinierna som till exempel:

Jag tycker att det är obehagligt att läsa hur folk klumpar ihop allting framförallt när det gäller religion.

Så blir Charlie Hebdos förstasida efter dådet
På onsdag, en vecka efter terrorattentatet mot satirtidskriftens redaktion i centrala Paris, kommer det första numret av tidningen efter massakern.

De medarbetare som överlevde har de senaste dagarna arbetat med att färdigställa de åtta sidorna som numret ska innehålla. Redaktionen har tillfälligt flyttat in hos dagstidningen Libération, där produktionen av det nya numret pågått de senaste dagarna – och sent i går kväll blev numret klart.

Tidigare under kvällen beskrev chefredaktören Gérard Biard sluttampen.
– Vi är så färdiga vi kan vara, men vi är framför allt väldigt försenade. Vi jobbar i väldigt fina lokaler men det är lite kaos. Det finns många, många saker att hantera, inte bara produktionen av tidningen. Tidningen blir klar i kväll, men det hade varit bra om vi haft två dagar mer på oss, sa han till AFP.

Omkring midnatt blev så numret till slut klart. Men redan innan dess – vid 22.30 – publicerade Libération en bild på hur Charlie Hebdos förstasida kommer att se ut.

Även nyhetsbyrån AFP rapporterar om den. På förstasidan syns en karikatyrbild där profeten Muhammed gråter och håller en skylt med budskapet Je Suis Charlie (jag är Charlie) i händerna. Je Suis Charlie är en fras som använts under manifestationer runtom i världen de senaste dagarna och även i sociala medier som ett uttryck för det massiva stöd satirtidningen fått.

  
  

Expressen hela artikeln – Så blir Charlie Hebdos förstasida efter dådet

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.