Kommer ”privatliv” och ”integritet” strykas ur ordböckerna?

Vad tusan är det som händer? USA tar alla tillfällen i akt lika som EU att kartlägga varenda människa som nu flyger! Till och med vad folk äter!!!??? Det finns väl bara två-tre rätter på flyget eller? Är det för att se om det är en islamist eller inte och vad äter dom då förutom gris? Den värsta IS äter väl kyckling, nötkött och sallader kan jag tänka. Kanske SAS har en speciell IS-meny.

Samhället blir ta-mig-fan ännu värre än ”Du nya sköna värld” och ”1984”!! Snart har vi chippet i armen så att USA vet när folk har sex eller går på toa eller nyser.

Tur att jag flygrädd så jag slipper det men vi alla övervakas varenda sekund. Är det inte på internet så är det alla övervakningskameror överallt och där vi minst anar det och så våra telefoner. Nu har jag stängt av gsm eller vad det heter och även wifi och bluetooth.

Det är så sjukt men USA hoppar av glädje kan jag tänka för nu får dom all respons tänkas kan, kör på för fan för här ska det eldas på för fullt. Det är verkligen läskigt! Men folk verkar inte bry sig då dom har slutat att tänka och bara går med näsan i mobilen. Det är synd om människan och jag är glad att jag inte är ung. Jag avundas verkligen inte den tid vi lever i och dom unga som driver omkring i den. En annan tid är på väg och ett Europa som bara blir brunare och brunare och till slut blir det bara svart och då kan vi hålla oss för skratt! Tjoflöjt, vart tog demokratin vägen!? Typ.

Går dessuom TTIP genom är vi verkligen lost i den amerikanska skiten där vi varken kommer framåt eller bakåt.

Därför ska flygbolag avslöja var du flyger och vad du äter ombord
Efter terrorattentatet i Paris höjs kraven om ett utökat utbyte av passagerarregister vid flygresor.Enligt inrikesminister Anders Ygeman (S) kan det omdebatterade förslaget snart vara verklighet. Men alla terrorister har full koll på vad som är i görningen och ändrar sina beteenden såklart.

Koll på flygmaten
Det är den information som flygbolagen har, hur personer har rest, med vilka medresenärer, vilka hotell som bokats, till och med om man önskat någon form av specialkost.

Anders Ygeman ser nu ett utökat utbyte mellan länderna av registret som ytterst viktigt redskap i terrorbekämpningen. De båda bröderna Saïd och Chérif Kouachi, skyldiga till attentatet mot satirtidningens Charlie Hebdos redaktion, fick bland annat terrorträning i Jemen. Företrädare menar att det genom registret går att avläsa misstänkta mönster.

Kritikerna värnar i stället om personlig integritet och att använda PNR för att bekämpa brottslighet har redan röstats ned en gång i Europaparlamentet (april 2013).

Metro – Därför ska flygbolag avslöja var du flyger och vad du äter ombord

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, In the air, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.