”Elöverkänslighet existerar inte”

Vad är det för skitsnack! Jag tål inte lågenergilampor och det syns, jag blir röd i ansiktet, hjärtklappning och vistas jag länge så svullnar även ögonen. Jag tål inte heller lysrör om dom finns för nära. Även mobilen är jag känslig för. Jag kan inte ha den liggandes på knät för då känns det väldigt obehagligt! Jag använder ledlampor idag.

Likadant med dom nyare tunnelbanevagnarna på den upphöjda avdelningen där det finns några elektromagnetiska fält så där kan jag aldrig sitta. Sen kommer han dragandes med elektrifieringen från 1925!? Det har väl bövelen hänt mycket sen dess!! Djissus Kraist!! Även lobbyn tar han upp. Om det några som lobbar och kör med friserade rapporter.

Hur var det nu för ett antal år sen när det gällde amalgam? Hur många år tog det innan det godkändes? Whiplash-skador som inte syns varken på röntgen eller datortomografi.

I vår tid när allt strålar genom oss från alla håll och alla människor sitter uppkopplade med sina trådlösa telefoner och surfplattor och allt annat som stör kroppen så det är inte alls konstigt om det blir för mycket för vissa och blir överkänsliga som här mot el.

Jag tycker att det är oförskämt att av Hanno Essén att påstå att den 1.5% – 3% som är elöverkänsliga har något psykiskt problem och helt avfärdar Antroposoferna och den utbildning dom bedriver.

Jag är också överkänslig för starka dofter och cigarettrök och folk som eldar med ved. Men det finns ju inte heller enligt vissa utan det är något psykiskt. Men jag klarar vardagen då jag inte utsätter mig för det jag är överkänslig för men det går inte alltid att undvika som med dofter. Folk som röker överallt och folk som häller över sig mängder med giftiga stinkande produkter.

Nu avfärdar han också dom hemska bildskärmarna under 80-talet. Där vet man ju att dom inte var bra. Jag arbetade med dom gamla och efter en dags arbete var som fnöske så torr var jag i ansiktet. dom skärmarna var ju som TV:n när man drar över TV-skärmen så känns det ju tydligt att den drar å sig då även att den är en dammsamlare. Nu är det så att vi är olika vissa tål andra inte så enkelt är det. Sen är han teoretiker. Teori och verklighet är två olika saker.

Sen drar han upp GMO att det finns inget farligt i det utan det är BARA växtförädling!!! Jag tycker hela den artikeln stinker av lobbying. VI vet vad GMO ställer till med. VI vet att t.ex. Monsanto lägger ner stora resurser för att få sprida sin skit. Hur har det gått t.ex. i Mexiko där stora delar av majsen har blivit kontaminerad av GMO som kräver speciellt giftiga bekämpningsmedel som BARA går att köpa genom Monsanto och det går BARA att köpa frön genom Monsanto och vi får använda förra årets frön utan vi måste köpa nya oavsett vad vi har kvar. Monsanto köper också in fröfabriker på löpande band så till slut så kommer allt vi odlar bara bli giftigare och giftigare och inget får vi göra att t.ex. odla själva utan ALLT ska gå genom Monsantos.

Vi kommer att bli helt livegna och ingen vet på sikt vad som kommer att hända med oss då möss har fått stora cancersvulster av GMO.

Men det har väl alltid varit stora konflikter mellan den akademiska skolan och den som inte är det.

”Politikerna måste ha kurage att stå emot antivetenskapliga lobbygrupper som Elöverkänsligas Riksförbund och liknande särintressen på kollisionskurs med etablerade vetenskapliga resultat”, skriver Hanno Essén Docent teoretisk fysik.

Enligt enkätundersökningar anser sig mellan 1,5 och 3 procent av den svenska befolkningen vara elöverkänsliga.

Många av dessa har engagerat sig i Elöverkänsligas Riksförbund som verkar för att samhället skall anpassa sig och genomföra skattefinansierad elsanering i bostäder och offentliga lokaler.

De mest rabiata vill dessutom att det skall finnas stora områden utan mobiltelefontäckning eftersom strålningen från masterna gör dem sjuka.

Man kan påminna om att elektrifieringen av våra städer inleddes redan i slutet av 1800-talet och att radiosändningar i större skala i Sverige kom 1925.

Begreppet elöverkänslighet kan härledas från fenomenet bildskärmssjuka som dök upp vid den tidiga datoriseringen av kontoren på 1980-talet.

Vi har också det ganska stora men vetenskapligt ogrundade motståndet mot genmodifierade grödor.

För modern jord- och skogsbruksforskning är det självklart att alla kommersiellt använda grödor idag är kraftigt förändrade genom växtförädling. Genmodifiering är bara ett modernare sätt att göra samma sak.

SVT – ”Elöverkänslighet existerar inte”

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, In the air, Internet, Natur, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.