Munk kallade FN-kvinna för hora

Just en söt gosse det där. Hur i helgonaland kan han stå och vräka ur sig inför en buddistisk församling i Rangoon på detta sätt! Munkarna är väl någon slags “värnplikt” dom gör under två år och sen kan välja att fortsätta. Så denna munk kanske har fortsatt då han tydligen är en dom främsta. Hora och slyna är hans favoritord. Han är dessutom islamofob och rasist. Att han är kvinnohatare råder det ingen tvekan om. Vad kan jag säga om detta kräk då? Ingen trevlig kille det där. SUCK!!

En ledande buddhistmunk i Burma har rört upp starka känslor genom att kalla den koreanska FN-representanten Yanghee Lee för hora. Lee kritiserade en ny lag som diskriminerar landets muslimer. Många har i sociala medier uttryckt att de är chockerade över buddhistmunkens ordval, men munken ångrar sig inte.

Det var när den buddistiska munken Wirathu höll ett tal, inför munkar som hade samlats i Rangoon i fredags, som han riktade sig direkt till Yanghee Lee.
– Tro inte att du är respektabel för att du innehar en FN-post! Här i vårt land är du bara en hora, sa Wirathu från talarstolen.

Wirathu är känd för sina rasistiska och islamofoba uttalanden, som har fått näring i det nya politiska landskapet i Burma efter militärdiktaturens fall.

Det finns en stark nationalistisk rörelse bland landets buddhistmunkar, och den muslimska minoriteten, rohingyas, i västra Burma har blivit deras måltavla.

”Slynan klagar”
Rohingyas betraktas som migranter från grannlandet Bangladesh och anses inte höra hemma i Burma. De anklagas också för att vilja genomföra terrordåd och införa islam i hela Burma.

SVT – Munk kallade FN-kvinna för hora

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Rättssystem, Religion, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.