Datainspektionen ska granska övervakning via mobilen

Om det finns något som retar gallfeber på mig är att nu har övervakningen av vanligt folk nått affärer. Samhällsplanering kallas det! Samhället börjar bli riktigt sjukt, äckligt sjukt! Räcker det inte att NSA/FRA övervakar vartenda jävla steg du tar, vem du ringer till, vilka som ringer dig, bilder du laddar upp beslagtas av olika medier där folk bara klickar godkänn utan att att läsa villkoren.

Google registrerar varenda sökning kopplad till ditt IP-nummer och kommer med förslag vad som finns i din omgivning. Det finns inget annat än Google som dessutom styr dina sökningar. Du får nämligen inte se allt av det du vill se. Jag har testat på tre datorer på tre olika ställen och med VPN.

Dags att göra en ny test men dom datorer jag har är ”infekterade” av Google så jag får testa på Biblioteket. Det är konstigt att inte unga personer protesterar mer än vad dom gör. ALLA går som hypotiserade med näsan i mobilen. Folk mellan 10 och 50 år går omkring som zombies. Förr fanns inga sexmissbrukare som idag där det verkar som större delen av den manliga befolkningen har problem. Dom vet inte hur bra vi hade det innan internet, inga pedofilnätverk, inga spam, inga scammers, inga groomers, inga näthatare, inga gamers m.m. m.m.

I den smartphone jag har är bluetooth, wifi och GPS avstängda. Nu vet jag inte om ICC-nummer är sökbara, den streckkod som finns på SIM-kortet eller IMEI-numret. Det ska jag ta reda på.

Dom som är unga idag har ingen aning om hur det var innan internet. Visserligen övervakades vänstermänniskor så även jag under 70-talet. Jag var väldigt aktiv inom olika rörelser som t.ex. FNL. Då kunde jag höra hur det lät när någon kopplade in sig på tråden. Men det var som en fis i rymden mot vad det är idag. Idag vet DU att du är övervakad oavsett om du har rent mjöl i påsen eller inte.Folk är så aningslösa. Det som är accepterat idag är det kanske inte imorgon. Ändringen av samhället kan går fort, väldigt fort.

Här ett litet uttdrag vad Instagram kräver av dig.
Instagram PDF

BTW! Vad har denna målning med mobil övervakning att göra!? Finns ingenting i artikeln men jag gillar målningen! Målning av Mattias Frogemar. Typiskt Google.

Kommuner över hela landet står på kö för att få kartlägga sina invånares rörelsemönster via mobiltelefonerna. I Västerås övervakas invånarna via dosor i centrum som fångar upp signaler från mobilerna. Nu ska Datainspektionen granska om det är olagligt.

Genom att fånga upp den signal som mobiltelefoner sänder ut med wifi-funktionen kan sensorerna följa hur besökare i stadskärnan rör sig. Systemet kräver inget tillstånd som vid kameraövervakning.

Informationen är värdefull för exempelvis fastighetsägare, butiksinnehavare och kommuner när det gäller stadsplanering, handelsetableringar och trygghetsfrågor. Hittills har man bara haft kommunernas statistik som bygger på att anställda har räknat människor på dagtid när de har gått förbi för att få fram samma kunskap. Med IOPS kan man registrera personer dygnet runt, minut för minut.

– Det är viktigt att veta hur människor rör sig för att vi ska kunna utveckla stadskärnan. Vi har redan sett under testperioden att det vi trodde vi visste inte är som verkligheten ser ut, säger Maria Fors, vd för Citysamverkan. SKITSNACK!!


Datainspektionen ska granska övervakning via mobilen

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, In the air, Internet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.