H&M:s Guldregn över sina anställda

Och hur går det för dessa? Ingår dom också in i anställda? Det skulle vara väldigt intressant att få reda på för enligt mig är dom också anställda och det är dom som ser till att ruljansen fungerar, eller hur? Det är dom som är grundbulten!

H&M:s utsugning i Bangladesh
Hur gick det med dessa protester och TV-program?

Gör dom inte det borde H&M skämmas och ställa sig i skamvrån och framförallt Karl-Johan Persson. Men med största sannolikhet får dom inte ta del av den kakan. Har dom i Bangladesh fått något överhuvudtaget? Har man sett till att arbetsplatserna är OK? Har man sett till att dom som arbetar har mat på bordet. Finns det observatörer som finns där med mer än jämna mellanrum? Hur är det med korruptionen? Visst är H&M:s policy tjusig, det är en sak men vad händer med detta på plats i verkligheten!?

Jag tycker att det har varit väldigt tyst sen det med Bangladesh hände. Jag slutade att handla för många år sedan i H&M:s butiker efter deras början med sin vidriga reklam där också Mauritz lyser med sin frånvaro. Reklamen är ensidig, sexistisk, objektifierande m.m. OCH att det redan då ryktades om dom som producerar kläder i giftiga miljöer utan skyddsutrustning och bor eländigt.

Men som i stort sett alltid händer är att det blåser ett tag och sen glöms det bort och företagen fortsätter i samma stil kanske med minimala förändringar. Hur många dör eller skadas? Hur många trakasseras och hotas? Finns det några personallistor?

Och det är ju flest kvinnor som sitter vid symaskinerna. Det är ett slavgöra! Om någon dör skit samma liksom det står en ny att sätta in. Människor som finns väldigt långt borta har man ingen relation till och med det inte intressant mer än att kläderna kommer ut till butikerna. Dom lägst ställda, kastlösa som finns i dessa fabriker medans ägare och chefer lever lyxliv.

Idag har vi slaveri och många framgångsrika företag använder sig av detta i Asien. Vissa företag tar hit arbetare genom olika bemanningsföretag i öst som lever bedrövligt i Sverige, många i samma lägenhet och många skadas på arbetsplatsen och det som jag tänker på här är inom byggnadsindustrin där också hus blir dåligt byggda för det är inte samma krav där i deras hemländer som här.

Klädjätten HM avsätter över 300 miljoner kronor till sina anställda. Det framgår av bolagets presskonferens under onsdagsförmiddagen.

– Alla ska uppmärksammas för sin del av en positiv utveckling. Nu avsätter vi ytterligare 303 miljoner kronor till HM Incentive program, säger HM:s vd Karl-Johan Persson.

Räknat som heltider ökade antalet anställda till 93 000 från 81 000 heltidstjänster föregående verksamhetsår.

– Bara under 2014 har vi fått 16 000 nya medarbetare, idag är vi 132 000 medarbetare. Det är vår starka företagskultur som fortsätter att ge oss framgång, säger Karl-Johan Persson.

Guldregn över H&M:s anställda

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.