Vättar, tomtar och troll och prat med dom döda!

Det är något som oroar mig idag även om det går att skratta åt men för människorna som tror på detta är det blodigt allvar. Det har pågått några år detta med att locka fram spöken i hus och gårdar och att rena hus och vi har framförallt en kanal i Sverige som sysslar med detta och det är kanal 7. Det är program som ”Det okända”, ”Onda andars hus ”, ”När spöken anfaller ”, ”Medium i lagens namn ” och det var något program som hette ”Det paranormala” eller nåt. Det är program från USA och för några år sedan från England där ett gäng sprang i källare och en skrek som en stucken gris när det var det minsta ljud.

Medier har kommit och gått och nu är det uppe igen med Regina Lund. Jag var med på 70-talet när det också var en trend. Jag såg en trailer för ”Debatt” att hon har kontakt med andra planeter eller vad det var och att hon kan prata med döda som svarar och jag tycker att detta är riktigt obehagligt.

Det blir som en religiös sekt för det är bräckliga och sköra människor som vänder sig till dessa medier. Och någon i ”Debatt” som sa att Regina hade karisma som jag då tycker att det kan bli ännu farligare.

Det är klart att människor får tro på vad dom vill men jag tycker att lagen borde skärpas och att dessa medier/healers stoppas. För det finns så otroligt mycket kvacksalveri och det krävs ingen utbildning utan det räcker med att man har ”gåvan”. Och så länge det är tillåtet så kommer det att dyka upp många ”Regina” till i framtiden.

Spådamer som lägger kort och som ser ens framtid i telefon 100 mil bort typ borde också stoppas med sina betalningstjänster där dom tjänar grova pengar på personer med svag självkänsla och jag tror att personer som har ångest som behöver annan vård bara mår sämre av att kontakta healers m.m. Jag tror inte att Regina kan avgöra detta då hon inte har någon utbildning som psykolog eller liknande om jag förstod det hela rätt.

Inget ont om Regina Lund i sig men jag tycker att lagen borde skärpas rejält när det gäller detta. En bra kompis är mycket bättre att vända sig till än som här när det gällde ett missfall. Det här säger en del och det är riktigt obehagligt enligt mig.


Printscreen, SVT Debatt, 29/1

Jag tillhör också den gruppen som anser att detta är humbug.

”Stora delar av den bristfälligt utbildade terapeut-industrin och livscoach-branschen säger sig ta ansvar och ej ‘behandla’, men saknar all kompetens att diagnostisera och bedöma klienternas behov och tillstånd”, skriver Mattias Lundberg.

Igår skrev Regina Lund en debattartikel på SVT Opinion där hon försvarar sig mot vad hon uppfattar som ett påhopp från Alex Schulman avseende hennes mediala förmåga och tjänster.
Aftonbladet – Lunds texter måste upphöra att publiceras

Lund gavs senare under kvällen utrymme i SVT Debatt att såväl försvara som att marknadsföra sina tjänster. Jag har egentligen inget emot att Lund tror kan prata med de döda. Ej heller att hon erbjuder sina tjänster till människor som vill ha svar.

Hon bryter såvitt jag förstår inte mot några lagar och då är det svårt att sätta sig till doms över detta.

Människor är fria att välja att tro på vad de vill, även om jag personligen anser detta vara ren humbug./Mattias Lundberg

SVT/Opinion – ”Regina Lund saknar kompetens att bedöma klienter”


Printscreen, SVT Debatt, 29/1

Vättar anklagas för mystiska olyckor på E4
Norr om Gävle, vid Skarvberget sker det många konstiga olyckor som anses orsakas av vättar, tomtar och troll. En gumma i skogen varnade Trafikverket för att bygga en väg över dessa väsens hem och nu kommer straffet, olyckor. En som bor i ett gammalt hus, Krister Wimark säger sig bo med småfolk.

En annan förklaring tror Gabriella Gulliksson kan vara att vägen är bomberad på ett gammalmodigt sätt. Vägar är vinklade, bomberade, på ett visst sätt för att regnvatten ska rinna av dem.

Men det finns helt andra förklaringar. Det har länge talats i trakten om att bygget av E4 retade upp något i naturen. Något djupt inne i skogarna, som borde ha lämnats ifred.

I artiklar om händelser vid Skarvberget står det ibland saker som kan tyckas märkliga. Tre gånger har fordon börjat brinna under färd, precis i höjd med Skarvberget. Det står om förare som drabbats av plötsliga sjukdomsfall vid samma ställe. Många bilar har fått punktering och tekniska problem just där.

Stig Edvinsson från Bergby har arbetat med trafikfrågor i 30 år, ofta tillsammans med Trafikverket. Han följde vägbygget och minns diskussioner om övernaturliga väsen när E4 norr om Gävle prospekterades på 1980-talet.

Arbetarbladet – Vättar anklagas för mystiska olyckor på E4

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.