Sveriges mest aggressivaste lobbygrupp – SSPAC?

En variant av AIPAC, SSPAC – Sweden Saudiarabien Public Affairs Committee, tycker jag. Nu är det många som ställer sig frågan, VEM styr det här landet? Här pågår det hårda påtryckningar på Sveriges regering och den värsta tycker jag är Annie Lööf men jag har alltid tyckt att hennes EQ ligger i botten. Och det är klart att det blev en väldig besvikelse när inte Alliansfascisterna fick förnyat förtroende och Reinfeldt lämnade på direkten det sjunkande skeppet och sen blev det nästan en statskupp där Sverigefascisterna fick stort utrymme. Och jag tror att alla dessa rovkapitalister hade samarbetat med Sverigefascisterna om det hade gynnat dom. Jag tror det!

Ingen av dessa personer har någon som helst tanke på oss som arbetar ihop till dessa enorma förmögenheter och hur dom trixar med skatteplanering, räntesnurror och aktiebolag och brevlådeföretag över hela världen i ett enda virrvarr och fan och hans moster. Det fick se i en dokumentär eller om det var UG som försökte reda ut hur det var med IKEA och dom allra flesta som såg tappade hakan minst sagt. Detta helylle-företag som svenska IKEA. Alla håller väl på likadant. Ingen vill betala skatt i Sverige.

Här har vi ett gäng som jag tycker inte är något annat rovkapitalister som fullständigt skiter i hur Saudiarabien är för ett land. Här har vi ett rövargäng som skiter i om kvinnor våldtas grävs ner i en grop och stenas ihjäl eller som piskas ihjäl, män som torteras till bekännelse för att sen avrättas genom hängning som är det vanligaste, här har vi ett gäng som skiter i om kvinnor inte räknas och som inte ens får köra bil och som inte får vistas utomhus utan ”förkläde”. Ett land där det är helt i sin ordning att misshandla/våldta hembiträden, gästarbetare får inte ut sina löner och lever under förskräckliga förhållanden och med det måste detta gäng tycka att slaveri är helt i sin ordning. Här har vi ett gäng helt utan empati mer än för sig själva och det viktigaste är hur mycket vapen dom kan kränga och andra varor för det är inte endast vapen som krängs vad jag kan se på listan. Det är en skam för Sverige och vi kan inte längre kalla oss för en demokrati när vi gör affärer med dessa diktaturer där ett gäng sadistiska kvinnohatande shejker styr.

Jag tror att H&M:s gratifikationer t.ex. är inget annat än en muta för att personalen ska hålla sig lugn och fin. Det är svårare att kritisera det företag man arbetar i om man får en massa pengar insatta på sitt konto utöver vanliga lönen. Det skulle vara intressant att veta hur ett kvinnligt butiksbiträde tänker i denna fråga om Bangladesh kvinnor och hur mycket hon tjänar i förhållande till sin kvinnliga kollega i Bangladesh.

BTW! Det skulle vara intressant att få veta vad det stod i den anmälan från H&M? Det händer rätt ofta att “folk” anmäler. Nu är det på det här viset, jag håller mig till sanningen och jag får tycka precis vad jag vill. Jag kan se det mesta genom loggar vad som sker här på bloggen och jag har inte under snart fem år som jag har haft denna blogg fått smisk på fingrarna. Vilka anmäler? Jo, dom som tillhör dom lättkränktas skara och lite kvinnohatare i största allmänhet. :-}

Här har vi ett gäng som tycker att Saudiarabien är en av dom viktigaste samarbetspartners!? Hur många av dessa stödjer även Israels folkmord på palestinierna? En gissning, allihopa.

Det var längesedan jag har läst så mycket skit som inte har det minsta värde, absolut ingenting utan enbart en snyfthistoria om stor besvikelse att regeringen fick foten i höstas. Och det smids ränker såklart för här gnisslas det tänder i varje gods och herrgård kan jag tänka.

Tror dom verkligen att dom kan ändra på det system som finns i Saudiarabien? Saudiarabien tycker att Sverige är ett litet skitland som bara kan användas till få dom vapen man vill ha. Dom styrande i Saudiarabien har inget intresse av att ändra på någonting. Det här gänget har en helt annan verklighet än vad vi har. Dom ser inte oss utan vi är någon slags diffus grupp därute någonstans utan dom som är viktiga och som ska lönas är dom i dom högre “sfärerna” som affärsvärlden, bankvärlden höjdarna i Bilderberggruppen m.fl.

Respektera avtalet. Handelsutbyte är en viktig möjlighet för att främja utvecklingen av mänskliga rättigheter och demokrati. Dessutom är Saudiarabien Sveriges viktigaste handelspartner i Mellanöstern. Att bryta handelsavtalet vore att äventyra Sveriges rykte som handels- och samarbetspartner, skriver 31 svenska näringslivsföreträdare.

Sverige är ett exportberoende land, ett av de mest exportberoende länderna i världen. Nästan 45 procent av värdet av allt som producerades i Sverige under förra året gick på export. Att Sverige lyckas vidmakthålla och utveckla denna position är helt avgörande för vår förmåga att upprätthålla vår välfärd. Flera länder är stora exportmarknader. Saudiarabien är Sveriges 18:e största exportnation och fjärde störst utanför Europa. Det är vår enskilt viktigaste handelspartner i ett växande Mellanöstern.

Svenska byggindustrier, telekomutrustning, maskiner för energi- och eldistribution, fordon, medicinsk utrustning, IT-tjänster och andra tjänster har alla bidragit till att modernisera saudiarabisk infra- och samhällsstruktur. Betydande saudiska investeringar görs också i Sverige, bland annat inom fastighetsområdet och i den finansiella sektorn.

SQ: Saudiarabien är ju rika som troll!! Skulle Sverige ha bidragit till att utveckla Saudiarabien!!?? För shejkerna möjligtvis! Vilka betalar till IS?

Som företag har vi ett ansvar att säkerställa att våra verksamheter följer lagar och regler följs, samt att mänskliga rättigheter respekteras. Det saudiska samhället har stora och kända brister när det gäller mänskliga rättigheter, men det är ett samhälle statt i förändring. Utrikesdepartements egen rapport om situationen för mänskliga rättigheter i Saudiarabien belyser detta väl, inklusive vissa framsteg som skett. Bla bla bla bla bla bla….

Dagens Nyheter – ”Sveriges trovärdighet som handelspartner står på spel”

Dag Andersson, vd Diaverum
Carl Bennet, ordförande Carl Bennet AB
Gunnar Brock, ordförande Stora Enso
Christian Clausen, vd Nordea
Alrik Danielson, vd SKF
Börje Ekholm, vd Investor
Annika Falkengren, vd SEB
Olof Faxander, vd Sandvik
Leif Johansson, ordförande Ericsson
Tom Johnstone, tillträdande ordf. Husqvarna
Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv
Ronnie Leten, vd Atlas Copco
Martin Lundstedt, vd Scania
Keith McLoughlin, vd Electrolux
Anders Narvinger
Anders Nyrén, vd Industrivärden
Stefan Persson, ordförande H&M
Olof Persson, vd Volvo
Lars Renström, vd Alfa Laval
Cristina Stenbeck, ordförande Kinnevik
Hans Stråberg, ordförande Atlas Copco
Karl Henrik Sundström, vd Stora Enso
Carl-Henrik Svanberg, ordförande Volvo
Johan Söderström, vd ABB Sverige
Michael Treschow
Björn Wahlroos, ordförande Nordea
Jacob Wallenberg, ordförande Investor
Lars Wedenborn, vd FAM
Hans Vestberg, vd Ericsson
Lars Westerberg, ordförande Husqvarna
Leif Östling, ordförande SKF

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.