H&M oroliga över brutna Saudiavtalet

Nämen så hemskt! 30 butiker i saudi, jaha, skulle det främja mänskliga rättigheter på sikt!? Vilket jävla skitsnack!! Se till att era slavarbetare i Pakistan och Kambodja får drägliga levnadsvillkor istället!! Familjen Persson tjänar mer än nog. Fy fan vad jag avskyr dessa typer som i detta 31-gäng och andra i den sfären.

Jag blir så förbannad på dessa girigbukar som utnyttjar fattigt folk i u-länder för att tjäna mer och så gnölar dom över några butiker i länder där sharialagar gäller, där man gräver ner kvinnor som blivit våldtagna och har fräckheten att anmäla det. Utnyttjar gästarbetare som inte alltid får ut sina löner, hembiträden som misshandlas och våldtas och som lever under fruktansvärda förhållanden. Man är ju en stolle om man tror på att handel med dessa medeltida länder skulle bli mer öppna och se till att mänskliga rättigheter införs. Det är bara ett argument som ekar tomt. Carl Bildt som sa att kanske tiotusentals arbeten i Sverige hänger löst! Vad fan menas med ångbåt som mormor alltid sa när hon var upprörd över sakernas tillstånd.

Det finns inte en tillstymmelse till moral eller etik hos dom som “knarkar” pengar och makt. Sverige borde inte överhuvudtaget ha med dessa extrema diktaturer att göra. Att sälja vapen till dom som kommer att skickas till IS-terror. Vi ska inte sälja vapen överhuvudtaget till länder som ligger i Mellanöstern. Saudiarabien med sin kluvna tunga som springer USA:s ärenden och samtidigt IS:s. Saudiarabien vill inte ha någon dekadans från väst dom vill bara ha det som vi har t.ex. vapen.

Och stackars kungen då som oroar sig för scouterna som shejken har skänkt en massa miljoner till. Jag blir bara mer och mer äcklad av all skit som pågår och detta drev från näringslivet och från Carl Bildt som sitter i Bilderberggruppen bland alla Zionister/Pro-israeler som finns där. Skulle vara intressant att veta om det finns någon där som tycker att det som händer i Palestina/Israel nu är oacceptabelt.

Hur många bostäder finns det runt om i Asien som arbetar för svenska företag som inte bryr sig ett dugg om dessa egentligen? Här för H&M. Och familjen Persson vräker sig i lyx.

Dom har ju helt tappat greppet! I vilken värld befinner dom sig i? Men vad är det för stollar som ens kommer på tanken att ge H&M ett pris för global rättvisa!? Men detta var ett steg rätt ner i klaveret. Men Karl-Johan skämdes inte ett dugg och arrogant ville han inte heller svara på några frågor. Jajaja, förvånad? Nej såklart inte!

Kritik mot H&M:s pris för global rättvisa
Två veckor efter Kalla Faktas avslöjande att klädjätten H&M använder sig av bomull som odlas på mark som utsatts för så kallad landgrabbing, fick H&M:s vd Karl-Johan Persson ta emot ett pris för global rättvisa. Han ville varken svara på TV4 Nyheternas frågor eller möta de etiopiska demonstranter som samlats utanför.

TV4 – Kritik mot H&M:s pris för global rättvisa

H&M:s ordförande Stefan Pettersson är en av de näringslivsprofiler som skrev under en debattartikel där de uppmanade regeringen att behålla samarbetsavtalet med Saudiarabien.

– Vi tycker att handel är bra och tror att det främjar utvecklingen och bidrar till bättre mänskliga rättigheter på sikt, säger H&M:s vd Karl-Johan Persson till Dagens Industri.

Vd:n Karl-Johan Persson har flera strategier för att ta det till ytterligare en nivå och företaget kan komma att öppna fler kedjor med nya varumärken framöver.

– Det är också något som vi håller på att titta på och vi har några spännande idéer som vi håller på att utvärdera, säger han till Expressen.

“Allvarligt läge”
Ett trettiotal H&M-butiker drivs av franchisetagare i Saudiarabien. För Dagens Industri berättar han att man ännu inte märkt någon större effekt av den diplomatiska krisen.

– Det är klart att det är ett allvarligt läge. Jag tror och hoppas att det återgår till en bättre dialog mellan Sverige och Saudiarabien, säger han till tidningen.

H&M:s ordförande Stefan Pettersson är en av de 31 näringslivsprofiler som skrev under en debattartikel där man uppmanade regeringen att behålla samarbetsavtalet med Saudiarabien. Karl-Johan Persson säger till Dagens Industri att bolaget är opolitiskt och inte vill ta ställning till det specifika förslaget.

– Vi är för principerna som stod i debattartikeln. Vi tycker att handel är bra och tror att det främjar utvecklingen och bidrar till bättre mänskliga rättigheter på sikt, säger han till tidningen.

Expressen: Ni pratar mycket om hållbart mode. Men tidigare i mars kom Human Right Watch med en rapport som berättade att man använde sig av underleverantörer där man inte fyllde upp till arbetsplatskrav i Kambodja, arbetare tvingades jobba lediga dagar. Hur ser du på den kritiken som framkommer i rapporten?

– Jag tycker att det är jättebra att organisationer som Human Rights Watch granskar branschen och andra branscher. Det finns en utmaning på vissa håll där leverantörer inte uppger vilka underleverantörer som de har jobbat med. Det är inte så vanligt men det händer. Det är något som vi anser är oacceptabelt, det bryter helt mot vår uppförandekod. Det har vi jobbat med under många år med våra leverantörer.

Bla bla bla bla bla bla…….. Ord som inte betyder ett skvatt!

Första kvartalet gick väldigt bra. Ni hade en rörelsevinst på 4637 miljoner kronor vilket är mer än analytikerna hade förutspått. Vad säger du om resultatet?

– Jag håller med, jag tycker att det var ett väldigt bra kvartal. Vi överträffade de mål som vi själva satt upp inför kvartalet. Det är ett kvitto på att kollektionerna uppskattas och att kunderna tycker att vi expanderar på ett bra sätt.

Expressen – H&M oroliga över brutna Saudiavtalet

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.