Här behövs feministisk utrikespolitik!

Ja sannerligen! Det som har hänt i Saudiarabien och Margot Wallström har gett eko över hela världen och shejkerna och andra våldshärskare kan ställa sig i skamvrån! Och kanske kommer det något gott ur detta kaos ändå. Kvinnor runt om i världen utsätts dagligen för våldsbrott och i konflikter utsätts kvinnor och barn för grova sexuella brott av just länder som t.ex. Saudiarabien.
Printscreen från Dagens ETC PDF


Här kan man skriva på UPPROPET FÖR EN FEMINISTISK UTRIKESPOLITIK!
Dagens ETC – Uppropet sprids över hela världen

Uppropet sprids över hela världen
Dagens ETC:s upprop för en modig, solidarisk och feministisk utrikes­politik har blivit en succé. Nu har vi tagit vi kampanjen utomlands. Flera namn har redan strömmat in.
Bara på några dagar har vår kampanj för en feministisk, rättvis, solidarisk och modig utrikespolitik fått 12 000 namnunderskrifter. Att det finns ett starkt stöd för en svensk rakryggad och tydlig roll utomlands råder det därför inget som helst tvivel om.
I söndags släppte Dagens ETC uppropet på engelska. På måndagsmorgonen hade flera namnunderskrifter strömmat in.

En av personerna som skrivit under är feministen och aktivisten Lydia Alpizars, som från São Paulo i Brasilien driver the Association for Women’s Rights in Development (AWID). En annan är Gloria Careaga, professor i genusvetenskap vid National University of Mexiko.
– Jag vill stödja kampanjen och sprida den i Latinamerika. Berätta gärna hur feminister i min del av världen kan hjälpa till, skriver hon.

Stöd i parlamentet
Även i EU-parlamentet får svensk feministisk utrikespolitik tydligt stöd. Den grekiske vice-presidenten i EU-parlamentet, Dimitrios Papadimoulis från Syriza, är en av parlamentarikerna som skrivit på. Merja Kyllönen från Vänsterförbundet i Finland är en annan. Vänsterpolitikerna Enrique Calvet Chambon och Ángela Vallina från Spanien har också uttryckt sitt stöd genom att skriva på.

– Jag vill uttrycka mitt fulla stöd till ert initiativ för att kunna driva en feministisk utrikespolitik, skriver Vallina i ett mejl till Dagens ETC.
En rad politiker från Frankrike, Österrike och Tyskland stödjer också kampanjen.
European Women’s Lobby, en paraplyorganisation för kvinnorörelsen inom EU, var också snabba att skriva under uppropet. Organisationen verkar för jämställdhet och kvinnors rättigheter inom EU och har cirka 2000 medlemsorganisationer i 27 EU-länder.

  

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Sexbrott, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.