”Kommer bli en frekvent lagbrytare”

Jo, så säger han “Steffo” från TV4. Men även Kajsa Ekis Ekman från Dagens ETC!! Hur barnslig får man vara egentligen? Bjäbb bjäbb bjäbb jag ska minsann… som trotsiga småungar.

Det kommer troligtvis att bli förbjudet att röka på uteserveringar och andra offentliga platser. När den dagen kommer kan vi som inte vill vara passiva rökare eller som är allergiska få lite lugn och ro.

Det finns verkligen rökare och rökare, dom som visar hänsyn och dom som inte gör det. Rökare som är riktiga junkies som skiter i om folk mår dåligt av deras rök och dom tycks också tro att deras rök bara stannar precis där dom är. Andra argument som rökare gärna tar till, “luften är fri”, “vi lever i en demokrat” och “det är inte förbjudet” o.s.v. o.s.v. Det är VI icke-rökare som inte visar hänsyn till dom här stackarna. Det är vi som hetsar och är som värsta talibanerna.

Jag avskyr verkligen dom rökarna, dom är pest och pina rakt av. Jag har skrivit om detta MÅNGA gånger.

”Steffo” som dessutom röker både pipa och cigarrer. Fy fan vad han måste stinka! En cigarett skulle han däremot ALDRIG ta i!! Djissus kraist!

Jag skiter i om folk röker och om dom dör i förtid, får cancer och en massa andra sjukdomar. Även om dom belastar sjukvården, ”jag har minsann betalat skatt” Jojo, det räcker inte på långa vägar om du drabbas av cancer m.fl. andra sjukdomar som brukar följa med och så nya argument: men alkoholister då? Dom som är feta då? Det finns alltid en massa argument för att försvara sitt missbruk! MEN en alkoholist gör inte inte mig sjuk på hållplatsen eller en fet person gör inte så att jag blir sjuk heller! MEN en rökare gör mig sjuk och begränsar mig från att vistas på vissa ställen.

Jag vill inte andas in deras jävla rök varthän jag går. Jag kan inte stå på en hållplats, perrong, inte sitta på en uteservering och njuta för det kommer alltid någon rökare som bolmar i närheten. I parker, på balkonger så finns dom också och det är så att dom inkräktar på mitt livsutrymme. Jag kan inte gå på en konsert utomhus för att det finns folk som bolmar både ena och det andra.

Det ska inte vara så att rökare som dessutom är dom värsta att skita ner ska ha företräde. Nya argument, ja men bilarna då….. och det skulle göra saken bättre då att det sitter folk och röker överallt.

Jag tycker att dom som röker kan öppna en krog lååååångt från stan och där kan dom sitta och bolma bäst fan dom vill. Det är dags att börja ta hänsyn till oss som inte röker och som blir sjuka av rök att få njuta av utelivet. Det är ändå så att vi är ca 75% som inte röker och vi ska företräde framför rökarna.

Rökruta och en avdelning hjälper inte röken sprider sig ändå. Det har gjorts försök med det men det är bara löjligt. Men en missbrukare är en missbrukare och nikotinister är det i allra högsta grad!

Några sjukdomar som följer med rökning, grå starr, nedsatt hörsel, fönstertittarsjukan, amputera ben, psoriasis, impotens, cancer i munnen, i halsen och även magen förutom då cancer i lungorna, kärlkramp men det är inte helt ovanligt att få hjärntumör heller.

“– Förslaget gör mig sorgsen. Det finns viktigare frågor för folkhälsoarbetet, säger han.” Hahahahaha!!! Det är ju så korkat att klockorna stannar!!

Steffo: ”Förslaget gör mig sorgsen”
Regeringen utreder nu ett rökförbud på uteserveringar och andra allmänna platser. Krögarna är positiva, men rökaren Steffo Törnquist är negativ.
– Förslaget gör mig sorgsen. Det finns viktigare frågor för folkhälsoarbetet, säger han.

År 2005 infördes rökförbud på krogen. Nu utreder regeringen om förbudet ska utökas till att gälla även på uteserveringar och allmänna platser som hållplatser och lekplatser. Steffo Törnquist, nyhetsankare och känd cigarrökare är negativ till förbudet och tycker att det redan finns för mycket förbud.
– Förslaget gör mig sorgsen. Vi har redan ett övermått av förbud och det finns avsevärt viktigare frågor för folkhälsoarbetet och dessutom avsevärt smidigare lösningar på just det här problemet. Jag blir sorgsen när förment handlingskraftiga politiker krymper tillvaron, säger han.

Man kanske skulle börja med en avdelning på serveringen där man får röka och en där det är rökfritt, säger Bengt Sörås.

Bengt påpekar att många uteserveringar idag knappt kan räknas som uteserveringar eftersom de är så pass inbyggda.
– En del bygger in dem väldigt mycket och sätter dit värmare, täckta tak och i vissa fall lite isolerade tak. Då stör röken mycket och det är som att röka inne.

Tror du att förbudet kan medföra att ni får färre gäster?
– Nej, jag tror inte att det kommer påverka det. Däremot tror jag att man ska försöka hitta en lösning där man lämnar plats för rökare också. Antingen i en liten rökavdelning eller en rökruta, säger han.

Allt om Stockholm – Steffo: ”Förslaget gör mig sorgsen”


Wikimedia

En rökares lunga ser ut som en bränd fläskotlett!! Mysigt va!

Jag tar med denna som visar vad rökare drabbas av.
Högerklicka/Visa bild

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.