Kvävning kan bli ny metod för avrättning i USA!?

När inte länder längre vill sälja dödsinjektioner till USA så diskuteras det hej vilt hur man ska död på folk på det brutalaste sätt. USA är groteskt! Bara att det i dag 2015 fortfarande finns dödsstraff i 35 stater. Ett land som säger sig vara demokratiskt och ser till mänskliga rättigheter bla bla bla bla.

Hur många personer har avrättats som varit oskyldiga då USA är ett land som använder “öga för öga, tand för tand.” Där en mobb kan avgöra en persons öde eller en familj till ett offer också kan avgöra ett öde. USA är i många stycken medeltida. Ett land där vita poliser skjuter ihjäl svarta i parti och minut för bagateller eller för att polisen är rasist och “tolkar” att han är i fara.

Nyligen diskuterades om man ska arkebusera folk och nu diskuteras om man ska kväva folk!? Nu tappade jag faktiskt hakan! Något mer att diskutera, Stegling? Garott? Gräva ner dom i öknen och stena ihjäl dom? Drunkning? Slita ihjäl dom mellan två hästar? Korsfästning? Svälta ihjäl personer? Hängning? Giljotin? Halshuggning?

Ingen har diskuterat en överdos med narkos och sen spruta i hjärtat som man gör när djur avlivas men det är väl för ”humant”. USA:s rättstänkande fungerar som under 1800-talet. Egentligen spelar det ingen roll om personen är skyldig eller inte utan huvudsaken är att någon ställs för rätta och avrättas eller får långa fängelsestraff. Det är väl så dom flesta tycker, att det är OK att avrätta folk även om det många gånger finns stora frågetecken om skyldig eller inte. Två personer nyligen släpptes fria efter många, många år på deathroad. Det visade sig att dom var helt oskyldiga då vittnen vittnat falskt eller att dom sett fel. Advokater som sover i rätten eller struntar i att engagera sig tillräckligt.

USA går mer än gärna ut och predikar för andra länder där inte mänskliga rättigheter följs eller där dödsstraff används. USA bryr sig inte om att civila dödas i parti och minut genom alla dom invasioner och statskupper som USA är skyldig till sen 1947. Nu när Saudiarabien med USA:s stöd begår folkmord i Jemen precis som USA stöder Israels folkmord på palestinierna.

Hur F@N!! kan ens USA påstå att dom är ett demokratiskt land där mänskliga rättigheter inte respekteras!!!???

USA är ett land där klasskillnaderna är enorma! Där staten gör det så svårt som möjligt för fattiga och lågutbildade inte ska rösta. Ett land där varje person måste registrera sig innan man får rösta. Och vilka är det då som inte bryr sig? Jo dom fattiga svarta och andra utsatta fattiga grupper som inte förstår det invecklade systemet. Och då blir det dom välutbildade, politiskt kunniga och eliten som röstar och då är det naturligtvis deras intressen som tillgodoses.

Länk till USA:s statskupper finns i högermenyn.

Kvävning kan bli ny metod för avrättning
Oklahoma fattade på torsdagen beslut om hur de vill att avrättningar ska skötas i framtiden, nämligen genom kvävgas, skriver nyhetsbyrån AP.

Utan en enda avvikande röst klubbade statens senat igenom ett godkännande som möjliggör att fångar tvingas andas in kvävgas och på så sätt kvävas till döds när blodet blir för syrefattigt.
Oprövad metod

Avrättningsmetoden kallas kväveframkallad hypoxi och har hittills inte används av som avrättningsmetod för människor. Däremot har man avlivat djur på det viset. Kritiker menar att metoden är för oprövad och säger att man inte vet hur mycket en människa lider under avrättningen.

Bakgrunden till att Oklahoma över huvud taget letar nya avrättningsmetoder är för att den metod man trodde kunde ersätta de tidigare giftinjektionerna inte fungerade bra. En man som avrättades med en ny trekomponentsmedicin dog inte förrän efter 43 minuter.

Staten har blivit stämd för det inträffade.


Aftonbladet – Kvävning kan bli ny metod för avrättning

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.