Citizenfour

Jag har sett dokumentären på SVT om Edward Snowden. Jag har sett flera olika dokumentärer och trots att jag visste hur det slutade så var dokumentären spännande. Edward Snowden är en otroligt modig person med en stor känsla för rättvisa och dom som fanns omkring honom som såg till att dokumenten publicerades ska också ha en eloge såklart för deras mod. För detta hade inte kunnat genomföras annars på det sätt som det gjordes.

Samma med Manning och Assange fast det slutade inte så bra där men det blev en ögonöppnare för oss alla.

I slutet kom ännu en visselblåsare som avslöjade att drönare styrs från Ramstein Air Base i Tyskland och på deras övervakningslista finns 1,5 miljoner personer. Greenwald skrev på papper och visade Snowden som revs sönder. Lätt att bli paranoid i en sådan situation.


Printscreen

Drönarna finns inte i Tyskland men kontrollrummet. Så det sitter alltså personer som inte ens är torra bakom öronen och styr dessa drönare som dödar folk som dom inte kan veta vilka dom är. Finns inte på kartan. Det har också visat sig att många civila har fallit offer för dessa fega amerikanare som sitter långt från verkligheten och spelar ett krigsspel IRL.

CIA drar sig inte för en sekund att hota folk, sparka in folks dörrar och till och med mörda folk som faller ur ramen. CIA är världens största terrororganisation. Dom skapar också dom fiender dom förtjänar.

Sen detta att det kom CIA eller om det var FBI som borrade sönder en dator hos “The Guardian” är ju bara så komiskt det bara kan bli. Är dom så jävla dumma i huvudet att dom trodde att dokumenten bara fanns i den datorn!? När det gäller så viktiga dokument kan jag kan tänka mig att det fanns backuper lite överallt.

Dox. När Edward Snowden under täcknamnet Citizenfour i januari 2013 kontaktade filmaren Laura Poitras blev det början till ett av historiens största avslöjanden. Det här är hennes film om vad som hände timme för timme när de sedan möttes och tillbringade flera dagar i ett hotellrum i Hong Kong.

SVT/DOX – Citizenfour

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.