“Det italienska handslaget”

Fem minuter in i programmet förstod jag att här är säkert maffian involverad. Sen höll jag på att skratta ihjäl mig när Lars Widell lät som en LP-skiva som har hakat upp sig. Det VAR riktigt pinsamt. Hur kunde Ali Fegan hålla masken för det var hysteriskt roligt mitt i eländet.

”Det italienska handslaget” kändes som ”an offer you can not refuse”. Många pengar under bordet kanske kontanter utan papper rakt ner i fickan. Hur i helgonaland kan man använda hotmail? Mindre risk för att bli upptäckt? Det blev billigare för oss skattebetalare, jaha. Men det funkar ju inte så bra.

Nu har UG inte kunnat fastställa om det finns mutor men enligt mig så är det självklart att det finns det. Handlar man med Italien så får man ju räkna med att maffian finns överallt, i företag, myndigheter och inom politiken.

Hörde jag rätt? Finns det ingen plats för en sjukvårdare i detta AW139 SAR?? Det är ju A och O när man ska rädda folk. Är mekanikern eller ytbärgaren sjukvårdskunniga?

Tänk att det alltid finns personer i höga befattningar som beter sig som värsta maffian även i Sverige. Det stinker! Och hör man Lars Widell så förstår ju vem som helst att detta är rena rama skumraskaffären. Hur många sådana här affärer har hänt tidigare? Spårvagnarna i Göteborg? Som också kommer från Italien och som bara är skräp och funkar dåligt i Sverige.

Stockholm köper/köpt sopor från maffian i Neapel. Vad mer?

Men då var det också en nyliberal regering eller som jag föredrar att kalla den, en nyfascistisk regering.

Jag tittar på denna helikopter, hur kan den överhuvudtaget landa på ojämn mark när den nästan ligger på buken? Hjulen är har ingen höjd eller går dom att höja? Finlands “Super Puma” har högre hjul.

Avisningsprogrammet som inte fungerar vilket var ett krav från Sverige och det höll på att skapa en katastrof då det lossnade!!?? Vilken kompetens har dessa som bygger dessa helikoptrar? Nepotism, hålla allting inom familjen, mindre risk för läckor m.m. Maffian är ett enda stort familjeföretag oavsett vilken maffiagrupp det rör sig om.

August Westland har varit i trubbel innan i Indien där en stor korruptionsskandal avslöjades. Ska man inte ALLTID göra en bakrundsundersökning när det handlar om dessa summor? SUCK!

Sällan eller aldrig har vi blivit så motarbetade av en myndighet i en granskning. Konsekvent lade man sekretess på handlingar vi begärde ut, avgörande dokument för att vi skulle kunna kartlägga affären. Tre gånger tvingades vi gå till kammarrätten för att pröva sekretessen och tre gånger gav domstolen Sjöfartsverket bakläxa. Myndigheten fördröjde granskningen med minst ett halvår genom sitt agerande.

Dessutom ljög man om avgörande dokument – man påstod att de inte existerade, trots att vi hade tillgång till dem. Myndigheten förnekade att dokumenten fanns men källor gav oss tillgång till dem ändå, dokument som tydligt visade hur man långt innan upphandlingen startade i lönndom gjorde upp om affären med Agusta Westlands agent.

Att man även använde privata mejladresser och hotmail i sin kommunikation med Agusta Westland är väl det yttersta beviset på att affären inte tål att sättas ljus på. Dessa mejl diariefördes aldrig och myndigheten har även förnekat dess existens. I mejlen görs överenskommelser om att man innan upphandlingen ska ”skaka hand”  och offerter på miljardbelopp korresponderas. Det är ytterst tveksamt om hanteringen av privata mejl följer förvaltningslagen.

SVT/Uppdrag granskning – “Det italienska handslaget”

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, In the air, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.