Svenska grisar ska spännas fast för högre lönsamhet

Svensk grisnäring kommer att bli sämre då svenskarna föredrar billigt kött från t.ex. Danmark där grisarna får GMO-foder, vaccineras med antibiotika och då måste Sverige hålla jämna steg.

Vad F@N!! är det med svenska folket egentligen? Är ni riktigt navlade? Lika med mjölken. Vill ni inte värna om det som produceras i Sverige? Vill ni inte att vi ska kunna klara av ett krigstillstånd genom att ha egna produkter? Vill ni svälta? En sak är då helt säker, det kommer att komma kristider då vi INTE kan förlita oss på EU eller något annat land.

Jag tycker att det är för jävligt rent ut sagt att ni som köper billigt utländskt kött som är sämre generellt än det svenska. Tänk på att allt det kött som behandlats med antibiotika gör risken större att ingen antibiotika tar på er om ni blir riktigt sjuka. Ingen vet eller hur GMO verkar på oss i framtiden för det vet ingen. Det ger cancer till möss det vet vi.

Vill vi inte ha svensk mjölk längre? Det verkar som hela den svenska livsmedelsindustrin går på knäna eller köps upp av multinationella amerikanska bolag. Snart kommer vi att vara helt utlämnade till USA och all den skit dom häller över oss. OCH som vi i en snar framtid kommer att tvingas att äta och demokratin säljer vi ut på köpet om EU går med i TTIP.

Det finns grupper som engagerat och envetet försöker stoppa monstret från USA medan andra, dom flesta, bara glor i sina mobiler och är fast i olika sociala medier som är det nya knarket och bryr sig inte. ”Du sköna nya värld ” Det är synd om folket! Och framförallt är det synd om dom som föds in i detta som komma skall. Demokratin kommer att försvinna, censur håller redan nu på att införas på sina håll, vi blir mer och mer övervakade o.s.v. Sen värnar vi inte ens om det som produceras inom landet! Det är fruktansvärt upprörande.

Och det dödsbringande Monsanto är oss i hälarna som verkligen sprider död och förintelsen genom t.ex RoundUp och GMO men som även producerar Napalm.

Det ena ger det andra liksom och många tänker inte på det. Medan AIPAC arbetar ”undercover” och skapar tusentals bloggar och debatterar på olika forum där det gastas om den STORA faran att muslimerna är dom som ska ta över världen. I själva verket är det AIPAC/Bilderberggruppen som vill ta över där säkert Scientologin vill ha ett finger med i spelet då det finns enormt mycket pengar även i den sekten. Det är bara att se vilka som är medlemmar i AIPAC och i Bilderberggruppen så förstår ju var och en hur det ligger till. Bara en sån sak, TV-tablåerna.

Och nu struntar folk i den svenska livsmedelsindustrin för utländskt som är många gånger mycket sämre produkter som bara gör oss fetare och fetare och fetare och sjukare.

Det var bättre förr, mycket bättre och billigare men det ska jag skriva om i nästa inlägg.

Fastlåsta suggor och trängre boxar. Nu vill svenska grisbönder ändra på reglerna för grisuppfödning.
– Vi utsätts för ett väldigt hårt importtryck just nu. Vi måste vara öppna och beredda att prova nya saker, säger Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.

Hos Jordbruksverket ligger just nu en ansökan från branschorganisationen Sveriges grisföretagare. De vill starta ett så kallat kontrollprogram som skulle innebära att det blir tillåtet att låta alla suggor stå fastspända under den tid de insemineras och föder sina smågrisar. Metoden kallas för fixering och målet är att undvika att kultingarna trampas ihjäl i de trånga boxarna. I dag dör ett antal smågrisar i varje kull genom att de trampas ihjäl.
– Detta är enligt oss en väldigt tydlig djurskyddsfråga. Vi har haft väldigt hög smågrisdödlighet och det måste vi göra någonting åt, säger Mattias Espert på Sveriges grisföretagare.

Grisföretagarna har redan provat metoden i ett pilotprojekt som genomfördes under 2013 och 2014 på tolv svenska gårdar. Om deras nya ansökan går igenom blir metoden tillåten i hela landet. Men de möts av protester från flera håll. Organisationen Djurens rätt har gjort en namninsamling där över 20 000 personer har skrivit på mot fixeringen. Kritikerna menar att de fastlåsta suggorna utsätts för extrem stress.
– Det har allvarliga konsekvenser för djurens välbefinnande. Att stå still utan att kunna vända sig i flera dagar skapar stress. Studier visar på olika sorters stressreaktioner, som höjda hormonhalter, säger Bo Algers, professor emeritus i husdjurshygien vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Faktum är att även djurens stresshormoner påverkar oss negativt. Vi mår inte bra av det. Vi äter kött som är fullt med antibiotika, fodras med GMO och har stora halter av stresshormoner. Jag själv äter inte kött från slakthusen utan bara vilt. Men jag är alldeles övertygad om att vi mår dåligt av den djurhantering som finns idag och framförallt när vi köper icke-svenskt./SQ

Mindre och svagare grisar i en kull
En anledning till att så många smågrisar dör i dag är att grisarna har avlats så att kullarna har blivit större och större. I dag föds ofta 18–20 grisar per kull. Det betyder mindre och svagare grisar.
– Suggans spenar räcker inte till så att alla får dia. En sugga har bara tolv till fjorton spenar, säger Bo Algers.
Han menar att den höga dödligheten beror på de onaturligt stora kullarna och att det går att lösa problemet genom att helt enkelt ge suggan utrymme. Om suggan får röra sig fritt på fem kvadratmeter ger det samma resultat som om hon hålls fastlåst.


Dagens ETC – Svenska grisar ska spännas fast för högre lönsamhet

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Hälsa, Natur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.