Världens bästa diet? Fetmaepidemin sprider sig

Del-1
Vilket land har världens bästa matvanor? Det frågar sig Jimmy och Kate som ger sig ut på en resa runt jorden för att finna världens bästa diet. I två avsnitt besöker de femtio länder och rangordnar ländernas matkultur. De börjar med världens sämsta diet, i ett land där folk dör av diabetes, via vodkadrickande ryssar och hamnar slutligen i världens sundaste matkultur.

SVT – Världens bästa diet?

Varthän USA drar fram för dom död och elände med sig och det gäller inte enbart krig utan också maten. Världen upplever en fetmaepidemi och det kommer att bli mycket värre när TTIP kommer till EU. För då kommer det att välla ännu mer skitmat över oss utöver det som redan finns. Inhemsk mat blir dyrare och då blir det skräpmat, halvfabrikat och helfabrikat och då av dåliga matvaror som dom vita fyra, vetemjöl, mjölk, salt och vitt socker men även vitt ris som i en mix blir som ett gift och beroendeframkallande. Fett, socker och salt är livsfarligt i rätt kombination.

1944 ockuperade USA Marshallöarna och genomförde kärnvapenprov vilket förstörde möjligheterna till inhemsk mat och den som fanns blev dyrare. Marshallinvånarna blev beroende av USA som införde skräpmat vilket var billigare och gjorde att invånarna blev riktigt feta och dog i förtid av t.ex. diabetes.

1938 Kuwait blev rika på sin olja och fick smak på skräpmat från USA och invånarna blir fetare och fetare.

Mexiko som 1944 fick frihandelsavtal med USA och det vällde in skräpmat och Kellogs är en mycket stor produkt och DET är riktig skit som bara består av socker och processad majs. Utanför skolorna kan ungarna köpa läsk, chips, varm korv m. bröd, godis typ “Snickers” och allt onyttigt man kan tänka sig.

En liten flicka på kanske 7-8 år hade så förstörda tänder att hon fick implantat av tänder i vitguld!!

USA 1971 klagade folk på att maten var så dyr och då uppmanade Nixon att öka produktionen av majs och som processad finns isoglykos som inte är nyttigt alls. Och detta sprider sig till Sydamerika som t.ex. Venezuela och Argentina.

Australien är bland dom fetaste och där gäller kött, mycket kött och öl och mat som är lätt att laga då blir det skräpmat. Det kom inte fram hur mycket som kommer från USA men Kellogs och läs som Coca-Cola finns förstås och McDonald m.fl. skräpmatställen.

GMO sprider sig också över världen och vi vet inte på sikt vad det gör med oss. Det vi vet är att möss får cancer.

England under 60-talet kom den stekta frukosten med ägg och bacon och stekt potatis och kanske lite blodkorv på det och så öl förstås. Halvfabrikat från USA och över hela världen finns Kellogs, läsk och McDonald m.fl. liknande ställen. Och detta gör folk feta. Diabetes kommer som ett brev på posten. En kvinna hade skyhögt värde på över 240 när gränsen går vi d 70.

Uruguay likadant där skräpmat och så USA:s tevemiddagar är populärt. Detta är helt sanslöst. Buljongens födelseland vilket gjorde färdiglagat godare.

Kuba nu kommer amerikansk skräpmat att även hamna där efter nya handelsavtal med USA och så väller amerikansk skit in över Kuba också som kommer att innebära fetman ökar med det sjukdomarna.

Bolivia som har sitt fantastiska quinoa men allteftersom det blev populärt över världen blev det för dyrt för bolivianerna själva och den importerade och billigare maten från USA som är mycket sämre blev det som stod på bordet.

Etiopien som fortfarande har bra matvanor men dom har sitt ”teff”, ett litet frö som ser ut som sand och som är mycket nyttigt som man gör ett slags pannkakor av med olika fyllningar. När lägger världen beslag på det? När kommer vi att få se en fetmaepidemi även där och det kommer att importeras skräpmat från USA så även USA kan tjäna grova pengar på medicin också.

Det finns inget värre än USA. USA för mig är lika med döden på alla fronter!

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.