TTIP – Den trojanska hästen

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om detta hur USA försöker lura in oss i handelsavtal som främst kommer att gynna USA där USA kommer att stämma oss i tid och i otid, rättegångar bakom låsta dörrar i s.k. skiljedomstolar som kommer att gå USA:s väg då USA har dom främsta advokaterna där bara makt och pengar finns i deras hjärnor.

Hur många gånger har jag inte inte skrivit att när vi gick in EU tog vi steget mot antidemokrati. Här är ett exempel, Uruguay har några av dom bästa anti-rökningslagarna då stämde Philip Morris Uruguay då Philip Morris menade att dom tjänar mindre pengar. Hur kommer det att bli i EU och Sverige när vi ska införa rökförbud som kommer att innebära att folk kommer sluta att röka?

Big Tobacco’s deadly attack – Philip Morris!! – TTIP – Uruguay

När nu den nya regeringen vill skärpa vinstuttaget till skatteparadis så får vi skynda på detta för annars kommer amerikanska riskkapitalister som t.ex. värstingen Henry Kravis som jag tycker är riktigt vidrig att stämma Sverige! Riskkapitalister kommer att gå i taket då dom inte tjänar lika bra när dom inte kan suga ut pengar från Sverige längre. Det finns i och för sig engelska riskkapitalister i England som Peder Pråhl som är en otrevlig typ med stora intressen i Carema.

Vi måste ALLTID ha i skallen att USA har bara en sak i huvudet och det är pengar och makt t.ex. AIPAC och Bilderberg-group. Deras agenda är att ta över det som går att ta över. Den nya världsordningen som många skrattar åt är snart här. AIPAC och Bilderberg-group kommer att se till detta. AIPAC som är världens mest aggressiva lobbygrupp som sprider sig över världen med sina överfyllda penningpungar. I Bilderberg-Group där världens mäktigaste sitter från näringslivet och inom politiken. Där sitter också paret Melinda och Bill Gate. Dom är också medlemmar i AIPAC.

Jag tittade på TV4 morgon när Jenny Strömstedt intervjuade Melinda Gate om hur hon vill se nytt utsäde i Afrika för att stärka även kvinnors situation MEN hon nämnde inte att det gällde GMO i nära samarbete med Monsanto!! Monsanto som är en bra representant för dödens fält. För har man väl börjat med GMO finns det ingen återvändo och på sikt är det döden för bönderna i Afrika då dom inte kan odla annat än det Monsanto säljer och det blir dyrt då dom inte heller får spara på utsäde från föregående år och bekämpningsmedlet är dyrt och allteftersom åren går krävs det mer och mer bekämpningsmedel och till slut klarar inte bönderna detta och jordbruken går över till Monsanto.

Detta har hänt i Indien där många bönder har tagit livet av sig då dom har skuldsatt så dom har inte sett någon lösning. På det viset äter sig USA/Monsanto sig in och tar över. Monsanto har även köpt upp mer än 50% av utsädesfabrikerna i världen.

I Sverige få inte fritidsodlare hålla på med sitt utsäde eller dela det med andra. Växthusen ska bort och allt ska odlas på friland och vad innebär det? Jo att det enda som klarar sig på friland i Sverige blir då GMO.

Är det så vi vill ha det? Vi vet inte hur GMO på sikt gör med våra kroppar. Det kan mycket väl påverka DNA. Vi vet inte! Möss får cancer det vet vi! Kommer vi att hamna i en cancerepedemi? Läkemedelsindustrin kommer att tjäna grova pengar även på diabetes- och blodtrycksmediciner.

Har EU läst det finstilta?

Läs gärna sajten TTIPPEN i länklistan.

Dessutom med TTIP så kommer EU att tvingas gå med på att vi får en sämre djurhållning, djur kommer att utfodras med GMO och ännu mer skräpmat kommer att komma in i EU och hamna på våra hyllor. Och det kommer att bli så mycket billigare än vår egen mat. Det finns INGET sunt med USA. Vi måste ha det klart för oss!

Vi kommer att svälta då vi också kommer att drabbas av stora katastrofer av olika slag som extrem torka eller extrema regn och tornados som gör att vi inte får någon mat då våra egna bönder har gått omkull. Så kommer vår framtid att se ut om 30-40 år.

USA kommer alltid att se om sitt eget hus först! ALLTID!

Striden om TTIP
”Ett dubbellås mot progressiv lagstiftning”, kallar Malin Björk (V) TTIP-förslaget. Om en dryg vecka röstar EU-parlamentet om förslaget. Det pågår försök till att forma majoritet kring ISDS-kritik. Men än är det oklart om det är möjligt eller hur skarp kritiken kommer att vara.
– Nu hade handelsutskottet chansen och ansvaret att sätta ner foten och säga nej till specialdomstolar. Man tog inte det ansvaret. Även om inte ISDS nämns specifikt så anger man inriktningen när man säger sig stödja Cecilia Malmströms förslag. Man tar ställning för specialdomstolar, säger Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk till Flamman.

I förra veckan röstade EU-parlamentets internationella handelsutskott för en TTIP-resolution innehållande ISDS som ger företag rätt att stämma stater. Det är samma förslag som EU-parlamentet ska ta ställning till om en dryg vecka.

V är mot TTIP i dess nuvarande form. ISDS är den del av TTIP som lyfts fram och kritiserats mest. Men Malin Björk varnar även för en del av avtalet som kallas för Råden för regleringssamverkan, som också finns med i förslaget.
– Det ger rådet rätt att titta på lagförslag och tycka till, innan de ens läggs fram för lagstiftarna. Då kan de bromsa lagförslag innan de ens blir offentliga.
– Det blir ett slags dubbellås mot progressiv lagstiftning. Först ska man få kolla på lagförslag innan och sedan ska man kunna stämma stater. Det är precis det vi inte behöver inför de klimatutmaningar och de sociala utmaningar som vi står inför.


Flamman – Striden om TTIP

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Hälsa, Maffia-gängen, Natur, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.