Samma gamla unkna argumentation!

“Surrogatmödraskap bör vara tillåtet. Det menar RFSU och poängterar att alla har rätt att fatta beslut om sina egna kroppar.”

Samma argumentation som män och antifeminister använder när det gäller prostitution, att prostituerade själva väljer att sälja sex. Jag ser ingen som helst skillnad här. Kvinnors kroppar säljs, i det ena fallet handlar det om sex och i det andra fallet köps en kvinnas livmoder för att berika en familj från väst som anser att det är en mänsklig rättighet att ha barn kosta vad det vill. Vidrigt!

Det är ingen mänsklig rättighet att ha barn. Det är ingen mänsklig rättighet att ha sex. I båda fallen handlar det om vilken kvinnosyn man har, att vissa kvinnor är mer värda än andra. Kvinnor i väst har ett större värde än kvinnor i barnfabrikerna i Asien. Prostituerade har inget värde alls, dom producerar ingenting mer än att vara ett slagträ för mäns hat och frustration.

Det RFSU inte fattar är att ingen kvinna i Indien eller i övriga Asien äger sina kroppar utan det gör skrupellösa mellanhänder eller kvinnors män som vill tjäna en hacka på en kvinna som inget värde har.

Tycker RFSU att det är lika OK med prostitution? Att kvinnor luras till Sverige och står under skrupellösa hallickar?

Tycker man att det ena är OK så måste man tycka att det andra också är OK, eller? Nyliberalismen eller som jag kallar det nyfascismen sprider sig även inom RFSU. Det är i allra högsta grad en unken kvinnosyn!

Surrogatmödrarna får knappt någonting utan det tar mellanhänderna hand om precis som hallickarna tar det mesta från dom prostituerade. RFSU som ska se till allas lika värde och inte sälja ut budskap som att alla har rätt att bestämma över sin egen kropp när det gäller detta.

En kvinna har rätt att bestämma över sin egen kropp när det gäller att INTE vilja ha barn, ha rätt att ta abort, ha rätt att välja bort sex o.s.v.

Det visar också hur det har förändrats under dom åtta år som Alliansen rivit ner Sverige och det bara är så, ju mer ojämlikt ett samhälle är desto mer segregerat blir det på alla fronter där fattiga kvinnor är dom stora förlorarna. I ett mer segregerat och ojämlikt samhälle ökar också brottsligheten. Det kommer som ett brev på posten. Jag ser surrogatmödraskap och prostitution som övergrepp.

Jag avskyr surrogatmödraskap! Jag avskyr när rika från väst anser sig ha rätt att köpa och utnyttja en fattig kvinnas livmoder.

Jag har skrivit flera inlägg om detta tidigare i bloggen.

När det gäller prostitution så finns det även män som säljer sex och jag tycker naturligtvis att det också är fel.

Surrogatmödraskap bör vara tillåtet. Det menar RFSU och poängterar att alla har rätt att fatta beslut om sina egna kroppar.

Men inställningen möter kritik.
– Surrogatmödraskap innebär en exploatering av kvinnor, säger Gudrun Schyman (Fi).
Just nu pågår arbete med en statlig utredning om surrogatmödraskap. Den ska svara på om Sverige bör införa regler så att det blir möjligt för en kvinna att bära och föda en annan kvinnas barn. Många kvinnoorganisationer är tydliga i sin inställning – surrogatmödraskap bör inte vara tillåtet.

RFSU tycker annorlunda. Under sin kongress i helgen beslutade organisationen om ett nytt idéprogram, där den ställer sig positiv till surrogatmödraskap. RFSU menar att det då behövs tydliga regleringar, men exakt hur de ska se ut är oklart. De menar också att det krävs internationella överenskommelser.

Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, tror inte att det är en bra lösning.
– Jag tycker inte att det bör vara tillåtet. Vi har sett att surrogatmödraskap innebär en väldig kommers, det är en exploatering av kvinnor. Det handlar också om synsättet på kvinnokroppen som en behållare. Och förutom könsmaktsfrågan är det en fråga om utnyttjade. I hög grad är det västvärlden som beställer barn av kvinnor i länder i syd, säger hon.

Dagens ETC – Kritik mot RFSU:s ja till surrogatmödraskap

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Sexbrott, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.