En månad efter Cecils död – jaktförbudet hävs

Diskussionerna har varit många den senaste tiden om lejonet Cecil i Zimbabwe. En del har som argument, att varför är ett lejon viktigare än vad som händer i övriga världen där övergrepp och folkmord är vardagsmat. En argumentation som är otroligt tröttsam.

På vilket sätt skulle det hjälpa t.ex. folkmordet i Palestina om vi struntade i om ett fredat och speciellt lejon dödades på ett brutalt sätt?

Enligt mig finns det flera delar i detta dödande där rika vidriga amerikanare som åker till Afrika och spelar Allan!

Men i detta speciella fall som nu har fallit bort i diskussionerna är att Cecil var fredat och han bar ett halsband för att visa det dessutom var han utmärkande med sin mörka man. Ändå ger sig en jaktkåt tandläkare en idiot med pengar på fickan, övertalar ett par guider och Cecil luras ut från sitt område. Han skjuts med en pil som inte dödar honom utan han plågas i 40 timmar innan han fick det dödande skottet.

Det är DET som är problemet och det ska vi engagera oss i precis som vi ska engagera oss i andra övergrepp.

Nu tycker jag att storviltsjakt ska förbjudas helt och det är lokalbefolkningen som ska gallra med odugliga eller sjuka djur inte några galningar från USA. Det är också dom som sysslar med “Canned Hunting” som är den vidrigaste och fegaste av alla jakter. Det är ett djurplågeri utan dess like. Och det går att se hur deprimerade djuren är.

Där håller man vilda djur främst lejon i inhägnader där dom inte kan komma undan och det är det fegaste som finns när det gäller jakt.

Jag kommer aldrig att glömma det dödskrik från en björn i Canned Hunting. Jag kommer inte ihåg varifrån men det visades i Djuma en sajt där man kan följa med på guidade turer IRL i ett naturreservat i Afrika. En björn försöker undkomma monstret som ska döda honom och björnen försöker desperat att klättra upp i ett träd och på nära håll kanske en decimeter så skjuter han björnen i bakhuvudet. Det skriket kan jag höra en idag och det har nästan blivit traumatiserat då den oerhörda grymhet som detta är och jag var helt oförberedd på detta också.

Här hittade jag ett klipp med Kendell Jones. Protesterna har varit högljudda mot henne då hon ståtade med sina “bedrifter” på Facebook och hon tog bort vissa bilder. Jag förstår mig inte på dessa jvla människor som måste döda djur i Afrika. Det handlar enbart som underhållning och troféjakt!

     

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Natur, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.