Allas lika värde gäller inte längre hos Amnesty

Det har nu beslutats att Amnesty ska stödja att avkriminalisera prostitution. 70 länder ingick i omröstningen. En organisation som ska verka för allas lika värde gäller inte längre för Amnesty. Det är fruktansvärt att dom mest utsatta idag som kvinnor och barn inte har något värde utan ses som en handelsvara kommer att bli en slit och slängvara.

Det har lobbats hårt av prostitutionsförespråkare och nu har Amnesty gett efter och jag undrar hur dom tänker? Amnesty har inget värde för mig längre och jag gick ur förra året då frågan kom upp på bordet. Att den ens kom upp är upprörande!!

Att en organisation som ska se till allas lika värde som kämpar mot övergrepp på alla fronter har nu bestämt att stödja avkriminalisering är mycket skrämmande och visar på det samhällsklimatet över världen och vad detta kommer att innebära också för kvinnor och barn i EU. I EU växer fascismen och andra högerkrafter som inte ser kvinnor som likvärdiga och dom som tvingas eller blir lurade till prostitution kommer att bli OK. Det är avhumanisering av kvinnor men hatet mot kvinnor har ökat dramatiskt sen internet där kvinnor inte ses som något annat än ”sliddjur” och “Horor”. Köp av kvinnor har också ökat sen internet då kvinnor fraktas som kolli hem till torskarna.

En argumentation som anges är att våldet mot kvinnorna skulle minska!? Vad är det för bullshit!! Det kommer naturligtvis att öka! Blir det tillåtet så har samhället och Amnesty sagt sitt att kvinnor är helt värdelösa. Då kan män också behandla kvinnor hur som helst.

Internet har brutaliserat män och dom är våldsammare och genom att avreagera sig på fattiga och utsatta kvinnor där också minderåriga ingår så får kvinnorna det mycket svårare. Argumentationen är samma gamla unkna försvar för män att köpa kvinnor att avreagera sig på. Två vuxna.. bla bla bla bla. Det är ingen likvärdig situation! Kvinnorna är i underläge och mannen gör som han vill i stort sett idag och våldet, misshandel och våldtäkter kommer att öka. Det är han som betalar då ska han han valuta för pengarna och det handlar om makt och förnedring som han är ute efter och det handlar inte sexualitet. En kvinna att runka av sig i.

Amnesty försvarar sin nya policy med att den är det bästa sättet att skydda sexarbetare från exempelvis sexuellt våld, trafficking, ofredande och påtvingade HIV-test. Policyn har utformats tillsammans med bland andra sexarbetargrupper, HIV-aktivister och antitraffickingorganisationer. Organisationen ser det som en mänsklig rättighet för ”två vuxna att i samtycke sälja och köpa sex”.

Också inom EU pågår ett projekt för att utvärdera om prostitution. Dom som ingår bl.a Petra Östergren som förespråkar legalisering och övriga personer som ingår är starkt för legalisering.

EU-projekt kuppat av prostitutionslobbyn
Förra året röstade EU-parlamentet igenom en rapport som konstaterade att den svenska modellen var den som fungerat bäst för att stoppa människohandel och utlyste ett forskningsprojekt på 2,5 miljoner euro för ett studera efterfrågan.

Det här betyder också att prostitutionsförespråkarna har ändrat taktik. Mindre av synlig agitation, bloggande och närvaro i feministkretsar och hbtq-rörelser. Istället lobbyism mot berörda institutioner, inriktning på EU, regeringar och organisationer som Amnesty och ILO. Samt skapandet av egna organisationer med snarlika namn som anti-traffickinggrupper (se GAATW, prostitutionslobbyns grupp, grundad sex år efter CATW, feministisk anti-traffickingorganisation).

Nu till den dåliga nyheten: Det var precis en sådan grupp som tog hem EU-projektet om efterfrågan. Projektet DemandAT ser vid en första anblick ut att möta kriterierna: det ”ska utforska efterfrågan på trafficking”, de skriver att ”för lite uppmärksamhet har ägnats köparna själva” och att avsikten är att göra en ”empirisk djupanalys av efterfrågan på människohandel”.

EU-projekt kuppat av prostitutionslobbyn

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Sexbrott, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.