Jassitha Mohanadas och Fadime Sahindal

Med jämna mellanrum är det någon/några som söker på Jassitha Mohanadas. Bara det är lite misstänksamt. Både från Indien och från Sri Lanka men även från Sverige.


Printscreen

Jag tycker att det är bedrövligt att polisen släppte detta i stort sett på en gång. Detta är ett mord det är jag säker på. Jassitha blev också misshandlad av sin mamma och fick fängelse för det. En våldsam mamma. Efter “mordet” på dottern försvann hon från Sverige och pappan tog livet av sig. Mamman är troligtvis i Sverige nu.

Ett par tidigare inlägg:
SQ – Jassitha Mohanadas
SQ – Jassitha Mohanadas pappa

En ung och kär tjej går ut i skogen och hänger sig i ett träd, hur troligt är det? En annan tjej som arbetade med ett TV-program för invandrare om det var ”Horisont” eller något sådant och hon var också jättekär. Hon hittades hängd i en garderob om jag inte missminner mig. Hon satt till och med i programmet och sa att hon hade en tolerant familj. Jag såg det avsnittet. 90-talet?

Det finns ingen tvekan för mig. Dom blev mördade. Drogade? Tvingade? Ja säg det. Båda klassades som självmord. Hedern för dom två familjerna åkte käpprakt ner i träsket. Och dom klarar sig från mord. Idag mördas kvinnor i ”parti och minut” både av svenska män och invandrade familjer och män. Det enda jag känner är äckel för hur kan man mörda av dom skälen för hedern och att dom är kvinnor och någon anser att dom är en egendom.

Fadime Sahindals far Rahmi har nu fått tidsbestämt straff till 24 år. Han är idag 69 år och har suttit av 13 år och jag hoppas att han dör i fängelset. Om han lever är han 80 år när han släpps.

Samma dag som Fadime skulle flytta ihop med sin Patrik dog han i en trafikolycka den 3 juni 1998. Märkligt! Fyra år senare, är även Fadime borta – skjuten. Fadime levde i skyddat boende.

Brodern sköts ihjäl av polis då han var mycket våldsam och systern hittades död i sin lägenhet. Om alla hade uppfört sig civiliserat hade alla levt idag. Lever mamman idag? Om, hur mår hon som har förlorat sin familj genom våld och mord.

Hur många kvinnor har lurats tillbaka till sina hemländer och tvingats gifta sig med någon eller så har dom mördats och ingen i Sverige har en aning. Bara misstanken att dom gjort något olämpligt i Sverige kan leda till hedersmord. Det kan räcka med ett rykte. Pelé är en kvinna som lurades till sitt hemland och mördades där.

Andra fall som ska se ut som självmord.

Fyra fall kan vara hedersbrott
Unga tjejer uppmanas att ta livet av sig efter att ha kränkt sina familjers heder. Fler stödföreningar vittnar om hur flickor pressas till att hoppa från balkonger.

På kort tid har två tjejer fallit från balkonger i Malmö.
Sedan 2006 har drygt ett tiotal unga tjejer dött efter att ha fallit från balkonger i Sverige. Polisen har misstänkt att hedersmotiv ligger bakom, men har inte lyckats driva ett enda av fallen till åtal. Det har Sveriges Radios Kaliber berättat om i flera program.

Den senaste tiden har två nya fall skett i Malmö. Polisen och åklagaren Ulrika Rogland som driver fallen misstänker återigen att hedersmotiv kan ligga bakom.
– Det svåra i de här fallen är att det finns ett kollektiv. Målsäganden vill inte berätta. Vittnen vill inte berätta. Ingen vill berätta vad som har hänt, säger åklagare Ulrika Rogland.

Under åren har det funnits uppgifter om att unga tjejer i hederskonflikter tagit livet av sig efter att ha drivits på av sina familjer och släktingar. Många gånger har det skett genom att hoppa ut från balkonger. Men det har också handlat om dödliga doser sömntabletter, hopp framför tåg eller andra sätt att begå självmord.

Enligt polisen är det här en form av hedersmord där familjerna har klarat sig undan straff, eftersom det ser ut som självmord.

Sydsvenskan – Fyra fall kan vara hedersbrott

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.