Aftonbladets raseri-rubriker!

Detta är riktigt komiskt! Sådana rubriker skulle jag aldrig någonsin klicka på! Det rasar något så in i bomben på Aftonbladets första sida idag 2015-10-18. Jag var bara tvungen att ta printscreen på eländet.

Det finns inga mellanlägen idag antingen så är det raseri mot något eller så tokhyllas något! Jag kan inte göra annat än att garva åt eländet.

Likadant är det inom sporten samma krigsrubriker så fort det är något och även där så tokhyllas det eller så totalsågas det och laget/idrottspersonen får gå med skampålen och skämmas trots att dom har gjort sitt bästa.
Jag tycker att media har alldeles för stor makt och dess ägare kontrollerar allt, vad som får kommenteras och jag undrar också om journalisterna har helt fria händer idag med tanke på vilka bolag som äger större delen av media? Och naturligtvis “Interaktiv säkerhet” som modererar det mesta åt storbolagen.

Mediedreven börjar också bli vardagsmat nu med tanke mot regeringen och tidigare det värsta som jag har läst och det var också i Aftonbladet som var värst mot Håkan Juholt. Drevet mot regeringen står näringslivet för såklart.

Fyra jättar äger 70 procent av Media-Sverige idag.
Bonnier=Israelvänliga
Behåller sin ställning som Sveriges mäktigaste tidningsägare. Koncernen äger fortfarande några av Sveriges största dagstidningar, som Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri.
Antal tidningar: 7
Upplaga 2014: 674000
Andel av totalupplaga: 26,7 %

Mittmedia/Schibsted=Israelvänliga
I södra Norrland, från Dalarna upp till Örnsköldsvik, är Mittmedia totalt dominerande och äger samtliga 17 dagstidningar. Mittmedia har även en stark ställning i Mellansverige och kontrollerar ytterligare nio dagstidningar samt har nu även tillgång till den nationella arenan genom samarbetet med Schibsteds flaggskepp Svenska Dagbladet.
Antal tidningar: 21
Upplaga 2014: 499500
Andel av totalupplaga: 19,8 %

Stampen=Israelvänliga
Var tidigare nummer två i Sverige men har efter några år av kraftig expansion tvingats att dra ner på takten och har blivit omsprungna av Mittmedia. Stampen, som ägs av familjen Hjörne, är fortfarande totalt dominerande på Västkusten.
Antal tidningar: 6
Upplaga 2014: 282600
Andel av totalupplaga: 11,2 %

Gota Media=Israelvänliga
I Skåne och Småland är Gota Media starkt och har expanderat de senaste åren. Sedan bolaget köpte Skånetidningar från Bonnier är Gota Media dominerande i Småland och i västra och norra Skåne.
Antal tidningar: 11
Upplaga 2014: 235600
Andel av totalupplaga: 9,3 %
Källa: Medieforskare Staffan Sundin

Dagens ETC – Fyra jättar äger 70 procent av Medie-Sverige

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Internet, Litteratur, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.