Tony Blair medger roll i IS uppkomst

Ja, det är klart. Hur många gånger har inte jag skrivit här på bloggen att USA skapar sina fiender? Att dom sen 1949 har invaderat och attackerat länder som inte har passat dom på grund av politik eller att dom har något som USA vill ha t.ex. olja.

USA:s kommunistskräck är ju skrattretande men otroligt farlig då USA politiker är en skara paranoida som ser kommunistspöket överallt. Det finns väl knappt några andra länder som ens skulle komma på tanken att invadera, destabilisera eller mörda viktiga personer för att dom ogillade det politiska systemet i landet, ett praktexempel Vietnam.

Nu har USA fått hjälp av sin svans England i detta krigande som t.ex. i Irak och det erkänner nu Tony Blair.

USA har aldrig varit i krig sen Nord/Syd-kriget. USA har aldrig attackerats på ett sådant sätt som USA attackerade Irak! OK, Pearl Harbour på Hawaii men det svarade USA med att bomba sönder Japan och tvingade dom till att kapitulera.

Det är samma metod som Israel använder, för det minsta lilla går Israel till attack i Gaza. Hade det inte funnits så många bosättare och andra israeler på Västbanken hade det också bombats till grus.

USA är en mördarmaskin som klarar sig ifrån allting, inga repressalier, inga städer bombade till grus, inga människoliv dödas mer än dom soldater som dör i krigen eller i självmord. USA har skonats från alla dom helveten som USA skapar utanför USA.

Undrar hur det hade sett ut om städer som New York, Chicago, Los Angeles m.fl. hade bombats till grus och människor hade dödats i parti och minut. Tvillingtornen är ju en fis i rymden om man jämför alla dessa miljoners, miljoners, miljoners dödsoffer genom USA:s krig sen 1949! Se USA:s statskupper i högermenyn.

USA:s befolkning vet inte ett jävla jota hur krigen ser ut som dom medverkar i huvudsaken är att dom får det dom vill eller att göra sig av med ett politiskt system dom inte gillar!

Det är självklart att det uppstår terrorgrupper som IS, Al-Qaida, Hizbollah m.fl. Det är USA som har det ansvaret! Se bara hur det ser ut i Irak där bilbomber briserar var och varannan dag med många döda. Det är USA också skyldig till.

Man kan säga vad man vill om Saddam och hans söner och Khadaffi men båda hade varit döda idag hur som helst. Detta att USA lägger sin jävla näsa i blöt överallt när dom borde ta hand om sina egna problem som det finns gott om. Ju mer segregerat det blir desto mer brottslighet, rasismen som är ett stort problem och att fattiga ska hållas på plats.

Girigheten är ett annat stort problem som är fruktansvärd! Zionismen som tar allt större plats i det politiska livet.

Detta med orsak och verkan vet inte USA vad det är. Problemet är att vi alla andra som inget har med det att göra får lida som nu genom IS.

Jag läste på en Twitter att en av Israels officer Yussi Elon Shahak har/haft kontakter med IS och OM det är sant är det mycket oroande.

George W Bush, Tony Blair och Donald Rumsfeld borde ställas inför krigsrätt och dömas till livstids fängelse. Det räcker inte med att säga att man är ledsen för dom misstag som gjordes i Irak! Hur många människoliv har dom på sitt samvete?

Tony Blair medger roll i IS uppkomst
Tidigare brittiske premiärministern Tony Blair säger nu att han är ledsen för “misstagen” som begicks under den USA-ledda invasionen av Irak 2003. Han säger också i intervjun, som CNN gjort, att invasionen spelade en roll i Islamiska statens uppkomst.
– Jag kan säga att jag ber om ursäkt för det faktum att den underrättelseinformation som vi fick var fel. Trots att han använt kemiska vapen i stor utsträckning mot sitt eget folk, mot andra, så existerade inte programmet i den form som vi trodde, säger Blair till CNN.

USA och Storbritannien påstod att den irakiska regimen hade massförstörelsevapen och använde det argumentet för att invadera landet. Något som visade sig vara fel

Sekteristiskt våld
I stället för att utvecklas till en stabil demokrati, något som utlovades av invasionsmakterna, har landet dykt ned i sekteristiskt våld. Uppgifterna om hur många som dödats som sedan 2003 går vitt isär. Säkert är i alla fall att det handlar om hundratusentals dödsoffer.

Numera kontrollerar dessutom Islamiska staten en del av Irak. Blair erkänner i intervjun att det finns “en del sanning” i påstående om att invasionen 2003 var orsaken till Islamiska statens uppkomst.
– Så klart kan man inte säga att vi som störtade Saddam 2003 inte har något ansvar för situationen 2015.

Aftonbladet – Tony Blair medger roll i IS uppkomst

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.