I dag ska EU-migrantläger tömmas

Jag blir så beklämd över detta med romerna som verkar mer eller mindre bli fast bosatta i tältläger av värsta sorten. Efter ett tag blir dessa läger soptippar som också används som toaletter.

DET ÄR SKANDAL ATT INTE KOMMUNERNA GÖR NÅGOT ÅT DETTA!

Är detta något som vi får leva med att romer kan ockupera privat mark och folks sommarstugor utan att det händer något? Och ägarna kan inte göra ett smack utan är helt rättslösa!

Sen har markägaren i Malmö beordrats att städa upp sin mark i Malmö!? En kostnad på närmare 400.000. Detta skulle ha stoppats för länge sen!!

Det är kommunens ansvar att se till att tiggarna får mark dom kan vara på och det måste vara på kommunens mark.

Sen måste det ställas ut containrar/baja-major så att folk kan slänga sina saker för soptippar med avföring är en hälsorisk för alla.

Markägaren i Malmö har anmält detta ett flertal gånger men inte fått något gehör. Kronofogden ger tillstånd och sen ska polisen avhysa ockupanterna. Men inget händer.

Det går ju inte att överklaga för att få rätt att bo på privat mark!!

Alla inom EU får vistas inom EU för att söka arbete men det gör inte romerna. Det finns inga arbeten mer än dom som svenskar erbjuder ibland. Ska dom gå till Arbetsförmedlingen då?

Romerna sitter i kläm här när myndigheterna är fega och inte kan ta några beslut. Jag blir alltmer bekymrad för där jag bor har tiggarna ögat dramatiskt och dom sitter även vid bankomater vilket har resulterat i att köerna till bankomaterna som finns inne i dom större livsmedelsaffärerna har ökat.

Jag är också bekymrad över att konflikterna kan öka mellan romer och svenskar. Vi har sett ett antal attacker från rasister där läger har satts i brand och romer har misshandlats.

DI – Idag ska EU-migrantläger tömmas

Enligt organisationen Nätverket för romers rättigheter, som utan framgång överklagat kommunens beslut, har de boende själva beslutat att ända in i det sista protestera mot avhysningen.

Carina Nilsson (S), kommunalråd i Malmö med ansvar för sociala frågor, sade på lördagen till TT att polisen kommer att spärra av området om det inte tömts till klockan 16.00 men att det sedan inte kommer att hända så mycket mer under dagen.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.