Outi Heiskanen

Jag hittade en gammal bild.

Outi Heiskanen är en av dom främsta konstnärinnorna i Finland. Jo, jag tycker att hon är bra.

Om det var 1989 i Göteborgs Konsthall hon hade en utställning och det var fest i en av stugorna på Konstepidemin. Jag var bjuden och jag tog med mig min syster.

Allt var frid och fröjd och vi minglade som var brukligt. Då kommer Outi Heiskanen ångandes fram till mig och frågade om det var min syster som flirtade med hennes toy-boy. Jag kommer inte ihåg dom svavelosande meningarna som också kom.

Jag visste inte då var syrran befann sig. Men jag fick ett helt glas rött vin slängt i ansiktet. Och allt var mitt fel som tagit med henne. Djissus Kraist. Man kunde ju tro syrran och toy-boyen låg i badkaret och hade sex eller något.

Det min syster gjorde var att hon stod i köket och pratade med denna toy-boy eller vad han nu hade för funktion. Så min upplevelse av henne som person var inte så positiv. Vi gick därifrån så hennes aggression fick lyckat resultat.

Hon börjar bli gammal och kanske hon har lugnat ner sig lite. Jag avskyr människor som beter som skitstövlar berömda konstnärinnor ges inget undantag. En skitstövel är en skitstövel.

Jag tror till och med att bilden är från det tillfället.

Det här inlägget postades i Konst och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.