Det är inte spelens fel att män våldtar

JO!! Spelvåldet är en stor del i vad unga killar och män gör idag på konserter och i det offentliga rummet. Det fanns inte på kartan innan internet. Våldtäkter och pedofiler har alltid funnits men nu har dom fått en arena där dom kan göda sina intressen och “föröka” sig och när dom är ”mätta” gå ut i verkligheten och begå sexbrott.

Alexander Hallberg skriver att: ”Våldtäktskulturen beror på normer kring manlighet”. Jaha, vilka normer finns i dessa våldsspel där kvinnor slaktas, våldtas och förnedras hela tiden. Halsar skärs av, kvinnor misshandlas i många spel och alla dessa krigsspel som t.ex. Counter Strike. Det tror fan det att unga killar tar efter detta. Kvinnohatet flödar i spelen.

Empatin försvinner och gränserna tänjs. Det som var fullständigt motbjudande är inte det idag man tillvänjs.

Det handlar inte enbart om Bråvalla. Våldet sprider sig över hela världen och spelen påverkar hjärnan och beteendet.

En hjärna är inte fullt utvecklad förrän runt 25 år, innan dess är det mycket lätt att ta åt sig och många gånger kan inte spelande personer skilja på spel heller verklighet. Och många ser inte heller orsak och verkan även konsekvenserna av sitt handlande. Sen internet kom har samhället blivit mycket mer våldsamt.

Nu måste man också se att detta är en miljardindustri och många människor är beroende för sitt uppehälle. Det finns lobbygrupper som försvarar spelandet med näbbar och klor och även dom som är spelberoende.

Jag har tittat på väldigt många spel på bl.a. Twitch och Hitbox där man kan titta på folk som spelar och jag har sett många som är spelberoende och hur många beter sig. Mycket hat och mycket gapande och ett språk som hade fått Satan att rodna. Kvinnohatet osar i spelvärlden. Kvinnor mals ner till ett intet. Där finns inga hämningar.

Denna norm av ”manlighet” som finns i spelvärlden där vi vet att ungar tar efter. Tjejer tar efter sina idoler genom att klä sig som dom och även bete sig som dom. Så det är självklart att killar också gör det och för dom är det spelvärlden som är idolen med alla dess karaktärer.

Alexander Hallberg är en del av den industrin, det är klart att han försvarar den. Han kanske är spelberoende som många andra.

Jag har tittat på nätet vad som finns i artiklar och dom som är positiva har med media att göra. Jag tycker att det säger sig självt att det också påverkar unga i negativ bemärkning.

Kvinnor har det svårt i spelvärlden och många gånger måste dom ta manliga alias för att klara sig.

Att få barn mellan 10 – 12 år att inte spela med åldersgräns kommer aldrig att funka. Det är bättre att ändra på spelen. Föräldrar arbetar och är inte hemma när barnen kommer hem. Dom är hos kompisar och dom sitter på sina rum utan kontroll.

Våldsspel finns ju för att vara så listigt, brutalt och våghalsigt som möjligt för att mörda sin fiende och vissa också att bygga imperier.

Det är ett stort problem med spelberoendet där unga blir vansinniga när föräldrar försöker sätta gränser.

Här har jag skrivit om våldsspelen tidigare.

Spelens fader sågar spelvåldet

Det är inte spelens fel att män våldtar
Sverok: Våldtäktskulturen beror på normer kring manlighet – inte på tv-spel.

Det är en självklarhet att barn som är 10–12 år inte ska spela ett spel med 18-års åldersmärkning. Här behöver föräldrar och anhöriga sätta sig in i vad det är deras barn spelar och diskutera och problematisera med sina barn.

Våldtäktskulturen beror på normer kring manlighet och det vi behöver diskutera är den destruktiva mansrollen i samhället, inte huruvida spel gör ungdomar våldsamma.

Aftonbladet – Det är inte spelens fel att män våldtar

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Politik, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.