Vi är miljoner som missbrukar pokémondrogen

Det har jag tyckt från första dagen att ”Pokémon Go” skapar zombies. Folk ser dessutom urlöjliga ut. Det är klart att det kommer att bli många missbrukare som vilket spelmissbruk som helst.


Då förstår man ju hur långt det har gått! Vilken stolle!!

När folk går med näsan i ”snuttefilten” så skapar det också tillbud och olyckor och nu ett dödsfall. Varför skapas ett spel som detta? Ett idiotspel skapat av en amerikan och delägare. Det får mig att undra över sakernas tillstånd. ”Bröd och skådespel” för att folk ska skita i vad som händer i världen. Ett gammalt beprövat sätt från antikens dagar. Dåtidens gladiatorspel är dagens typ Pokémon Go eller Facebook.

Vad är det med folk egentligen? Jag har så svårt att förstå alla dessa missbruk folk faller in i. Jag tycker spel är skittråkigt och lessnar efter 5 minuter. Jag kan skatta mig lycklig att jag inte har fallenhet för varken droger, mat eller spel. Det enda är lite vin då och då och det kan gå flera månader mellan varven.

Jaha.. det kostar också men jag vet inte vad det är som kostar. Jag antar att pengarna går till ägarna vilka skrattar hela vägen till banken. Jag ser bara på gågatan där jag bor alla som lallar runt som byfånar och jagar löjliga virtuella figurer i den riktiga världen i en jävla mobil/surfplatta. Jag antar att själva appen kostar. Läste i blaskan att det gjorts förändringar som fått vissa att rasa! Det är som vanligt då för folk rasar mot allting nu för tiden och krigsrubriker i blaskan.

Det är en extra fara i spelet att man också befinner sig i den riktiga världen. Till slut vet folk varken ut eller in och jag har läst att detta spel kan skada hjärnan.

Men snart kommer något nytt som distraherar från den riktiga världen där stora beslut tas. Inte vill ”dom” ha medvetna människor som protesterar mot besluten där korrupta politiker i EU (USA) finns. Vet ni att 70-80% av dom lagar vi har idag bestäms av EU bakom lyckta dörrar. Det finns runt 2500 lobbygrupper i Bryssel. Det ni!

Men hur som helst så kan jag någon gång spela ”Harpan” på datorn eller ”Röj” men även det lessnar jag på efter en kvart. Alla missbruk kan leda till döden. Man kan äta ihjäl sig, supa ihjäl sig. Dö av rökning och dö av spel som nu Pokémon Go. Kasinospel på nätet kan också bli ett spelmissbruk med stora konsekvenser. Sexmissbruk som gör att folk inte har lust att ha sex IRL.

Folk mår helt enkelt inte bra idag och flyr från verkligheten. Dagens unga och medelålders har inte fått lära sig hur man tacklar problem. Ego-eran tål inga motgångar och det är bättre att fly in i en fantasivärld.

Jag har funderat många gånger över, hur det hade varit om varit ung idag. Hade jag haft dom värderingar som jag har idag om familjen sett likadan ut? Mina värderingar har jag fått från mormor och farfar. Mamma söp ihjäl sig och den hon var gift med söp mer eller mindre ihjäl sig också innan han gick in i demens och efterhand glömde att supa och röka. Pappa har aldrig brytt sig och har bara sporadiskt funnits i mitt och då främst genom hans andra fru som jag tyckte mycket om.

Men jag skulle inte vilja vara ung idag och jag tycker faktiskt att jag har vuxit upp i den bästa av världar trots en dysfunktionell familj och jag längtar tillbaka innan internet för det har blivit ett träsk på alla plan och värre kommer det att bli.

Vi är miljoner som missbrukar pokémondrogen
Jag har blivit en av alla som likt en zombie går med blicken mot mobilen och plockar pokémons, skriver Diamant Salihu.

Jag har just köpt 1 200 pokémynt för 109 kronor. Det är då jag inser hur genialt det förbaskade spelet är. Två veckor in i hysterin har jag hunnit bli en av alla som likt en zombie går med blicken mot mobilen och plockar pokémons. Det behövs allt från tolv till 400 pokégodisar för att utvecklas, eller ”evolva”, som vi spelare säger.

Jag har gått längs stränder, sicksackat i buskar och prickat monster på offentliga toaletter i Frankrike, i jakten på starkare monster. Utan starka Dragonite och Slowbro är man chanslös mot spelarna som kontrollerar gymmen.


Expressen – Vi är miljoner som missbrukar pokémondrogen

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, In the air, Internet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.