H&M sponsrar Riksidrottsförbundet

H&M har skapat 2016 OS kläder för den svenska truppen! Dom är gräsligt fula speciellt kvinnornas. Är det några skolungar som har sytt dom? Hur i hela fridens namn kan Riksidrottsförbundet göra detta!? Det kanske är ett av villkoren för sponsring. Billig skit i motsatt till andra länders dräkter. Jag skrev helt enkelt ett mejl om detta till dom där jag tycker att detta är mycket upprörande och och vet dom inte hur det ser i dessa fabriker.

Men jag borde ha förstått över det korthuggna svar jag fick att dom svarar inte om jag inte talar om vad jag heter. Skulle det ha någon betydelse? Dom hade i vilket fall som helst inte svarat. Men det gav inga bra vibbar. Så jag sökte på Björn Folin och det borde jag förstås ha begripit, att H&M sponsrar den svenska truppen.

När du presenterat dig med namn ska jag svara på din fråga
M v h
Björn Folin
Presschef, SOK

Idrotten är inte frisk och den är dopad. Att den är korrumperad har vi sett i olika dokumentärer. Läggmatcher i fotbollen och det vete gudarna vad som INTE har kommit fram. Maktspel och revirtänkande. Idrottarna förstör sina kroppar och äter värktabletter för att döva smärtan. Och hamnar dom inte i toppen är det fiasko och ett misslyckande. Det är verkligen inte sunt. När dom är slut slängs dom på soptippen och ingen bryr sig och dom glöms dom.

Jag tycker att H&M är ett av dom vidrigaste företagen som finns. Jag har skrivit några inlägg om detta företag tidigare på bloggen.

Och så skitar Riksidrottsförbundet ner sig för att dom får en massa pengar av H&M. Gick in på deras sajt om jämställdhet. Där skrivs det så vackert om allas lika värde och om demokratin bla bla bla…

Jag tycker att idrotten ska vara ett föredöme och inte nedlåta sig till detta som H&M representerar. Kvinnor som sliter och sover över sina maskiner, får dålig mat och har långa arbetsdagar. Blir dom gravida får dom sparken. Dom bor dåligt och trångt. Det finns hemliga fabriker som ingen utomstående får se. Jag undrar jag vad som försiggår därinne.

Såhär ser det ut i Bangladesh!


Bojkotta Hennes & Mauritz

Aftonbladet har gjort en serie om detta. Bloggerskorna Sarah Tjulander och Lisa Tellbe åkte ner och arbetade i en av dessa slavfabriker i Kambodja och dom var helt chockade över hur det fungerade.

Det är inte bara i Kambodja, det finns slavfabriker även i Bangladesh.

Aftonbladet – Sweatshop – Kambodja

H&M har ingen skam i kroppen! Dom har också företagen COS, Monki och Weekday.
H&M skyller ifrån sig att det är inte deras fabriker. Öhhhh…. MEN dom lägger ut sina order där för att det ÄR billigt!! Det värsta som finns är när överklasstrash utgår ifrån att folk är dumma i huvudet!

H&M:s designteam skapar hållbart mode för alla, alltid till bästa pris.

H&M:s breda och varierade utbud garanterar att kunderna alltid hittar något som passar deras stil och garderob. H&M har butiker på 62 marknader och e-handel i 32 länder.

H&M:s policy!!

Vi är ett värderingsdrivet, kundinriktat, kreativt och ansvarstagande modeföretag. Mode, lekfullhet och högt tempo är viktigt för oss. Vi definieras av ”The H&M way” – det vill säga vår kultur, våra värderingar och våra riktlinjer som utgör H&M:s själ och hjärta. ”The H&M way” definierar vilka vi är, vad vi gör och hur vi gör det. Begreppet fungerar som ett ramverk för vårt sätt att vara och arbeta tillsammans och uppmuntra nya talanger allteftersom de växer och utvecklas.

Det gör ont i hela kroppen att läsa denna jävla smörja!!

När det var dags för utdelning 2015 så lät et såhär!

Till ägarna föreslår H&M-styrelsen en oförändrad utdelning på 9:75 kronor per aktie. Analytiker hade i snitt räknat med 10 kronor och som andel av H&M:s vinst blir det en sänkning från 81 till 77 procent.
– Det är fortfarande en bra utdelningsnivå. Det är en styrelsefråga, men vi har en stark finansiell ställning och vi investerar mycket. Så det känns som en vettig nivå, säger Karl-Johan Persson, som med sina 12,1 miljoner aktier får 118 miljoner kronor.

Totalt handlar det om 16,1 miljarder kronor som delas ut för 2015, varav storägaren Stefan Persson med familj – där Karl-Johan Persson ingår – får dela på 6,1 miljarder kronor.

DN – Lägre vinst för klädjätten

För mig är detta helt obegripligt! Och kungahuset nedlåter sig att handla eller får kläder och H&M finns i vänkretsen. Men är dom kompis med kungahuset i Saudiarabien så varför inte med H&M som också verkar vara kompis med ett antal diktaturer som inte står för mänskliga rättigheter tvärtom och framförallt kvinnor ses som något katten släpat hem.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.