Okunnigheten om Israel bland politiker/Ebba Busch Thor/ Birgitta Ohlsson

EDIT! Okunskapen är skrämmande hos politiker!!
Här några länkar som inte tillhör Bonniers media!
Israeli forces detain 2 Gaza fishermen, confiscate boat
https://www.maannews.com/Content.aspx?id=772895

Israeli demolitions leave 28 homeless in Jerusalem-area Bedouin village
Aug. 29, 2016 6:10 P.M. (Updated: Aug. 29, 2016 6:24 P.M.)
https://www.maannews.com/Content.aspx?id=772902

Israeli forces detain 16 Palestinians in West Bank overnight
Aug. 28, 2016 5:13 P.M. (Updated: Aug. 28, 2016 5:13 P.M.)
https://www.maannews.com/Content.aspx?id=772884

Gideon Levy is a Haaretz columnist and a member of the newspaper’s editorial board.
Levy joined Haaretz in 1982, and spent four years as the newspaper’s deputy editor. He is the author of the weekly Twilight Zone feature, which covers the Israeli occupation in the West Bank and Gaza over the last 25 years, as well as the writer of political editorials for the newspaper.
http://www.haaretz.com/misc/writers/gideon-levy-1.402https://twitter.com/PLODelegationUS

Israeli writer and peace activist living in the US. Author of The General’s Son, The Journey of an Israeli in Palestine.

Det är mycket skrämmande att läsa politiker skriva debattartiklar om Israel och om antisemitismen. Dom kan inte ens skilja på judaism och zionism. Dom borde banne mig sätta sig på skolbänken igen!

Och naturligtvis lyssnar dom på dom värsta lobbyister som finns, Israels ambassad med Isaac Bachman i täten och på dom aggressiva zionistiska organisationer där Lisa Abramowicz, Ulf Öfverberg, Willy Siberstein, Weiron Cide och Annelie Enochson m.fl.

Här har vi politiker som indirekt anser att palestinier är terrorister! Dom anser att det är Israel som attackeras!

Ebba Busch Thor och Birgitta Ohlsson går ut och visar sin okunskap på arenan är skrämmande. Vad mer är dom okunniga om? Kan vi lita på politiker överhuvudtaget när dom köper Israels propagandamaskin?

Jag blir fan-i-mig rädd när jag läser artiklar som dessa. Nu går ju islamofoben och palestinahataren Isaac Bachman också ut mellan varven och spyr sin galla över araber och försökte stoppa en dokumentär i SVT om ”Ship to Gaza”. Det här är INTE yttrandefrihet och den hade ALDRIG kunnat sändas i Israel.

Israel har begränsad yttrandefrihet. Israel har apartheid, Israel bedriver ett folkmord på palestinier, Israel trakasserar kristna! Araber är andra sortens människor i Israel och vill ha ut afrikanerna då Israel anser att dom är spioner, Israel har kollektiv bestraffning i Gaza, minsta lilla raket från Gaza fälls dom stora bomberna över Gaza från Israel. Elen stängs av titt som tätt och Israel begränsar vattentillgången. Fiskare måste hålla sig inom ett begränsat område. Överskrids det beslagtas båtarna och risken att bli fängslad eller skjuten är överhängande.

Ojämlikheten mellan kvinnor män är stor och patriarkatet styr i vardagen. En gren är ultrakonservativa, “Siccari”. En annan gren är “Al Awda” som anser att Israel är en ockupationsmakt och dom trakasseras ideligen av IDF och Shin bet i Israel men dom finns även i England och i USA.

“Siccari” är helt tokiga enligt mig. Dom arbetar inte utan läser Toran fram och tillbaka och lever på bidrag. Kvinnor har absolut ingenting att säga till om! Kvinnor använder hucklen och långa klädnader allt i mörka färger. Män på en sida på gatan och kvinnorna på den andra. Du trakasseras om du är annorlunda klädd.

Extrema ultraortodoxa judar splittrar Israel

Palestina har inget som helst försvar medan Israel har det modernaste där 4 miljarder dollar från USA varje år. Israel utvecklar vapen som testas i Gaza även i sparpt läge.

Är politiker dumma i huvudet? Jag börjar faktiskt undra. Dom borde genomgå intelligenstest både på IQ och EQ. Vi kan inte ha politiker som struntar i att ta reda på vad som pågår i Mellanöstern inklusive Israel/Palestina.

Jag har tidigare skrivit om läget i svensk Press där 70% är israelvänliga. Bonnier är Expressen, TV4 dom stora skånska tidningarna bland annat. Bonnier vill äga så mycket som möjligt för att helt kunna styra innehållet.

Jag har skrivit tidigare om både AIPAC, Bilderberg-Group och JDL. Israel har problem med israeliska fundamentalister.

Birgitta Ohlssons artikel:
EU:s byrå för grundläggande rättigheter genomför regelbundet studier om judars upplevelser av antisemitism i samtliga EU-länder.

I den senaste undersökningen från oktober 2015 uppgav 76 procent att de upplevt att antisemitismen ökat i respektive land de senaste fem åren. Anti-Defamation League (ADL) gör en årlig undersökning om antisemitism i världen och skapar ett index utifrån 11 negativa stereotyper/fördomar om judar.

Indexet motsvarar andel av befolkningen som svarat att minst 6 av 11 stereotyper ”sannolikt är sanna” exempelvis att ”judar har för mycket makt i affärsvärlden, judar bryr sig inte om andra människor än judar, judar tycker att de är bättre än andra människor eller att judar pratar för mycket om Förintelsen”. I Europa höll 29 procent av de tillfrågade (2014) med om dessa antisemitiska påståenden.

ADL är en organisation som dammsuger media och nätet för att se om det finns något som kanske kan tolkas antisemitiskt. Dom är inte riktigt kloka och i USA är det problem med denna organisation.

Aftonbladet – Hatet ökar – låt våra elever se Auschwitz

Ebba Busch Thor:
Ibland hävdas det att terrorn slår blint. I någon mån är det så. Terrorns offer finner vi i många olika länder, de kommer från många olika religioner och minoriteter. Men det vore i verklig mening blint om man inte ser att judar är särskilt utsatta. Israel är det enda landet i Mellanöstern som har fri press, religionsfrihet och yttrandefrihet, som bygger på demokratiska värderingar och står för jämställdhet mellan kvinnor och män samt lika rättigheter för Hbt-personer.

Hahahahaha!! Det är groteskt!
Expressen – Kritiken mot Israel är helt oproportionerlig

NEJ! Judar är INTE särskilt utsatta!!

Alla borde gå in och se vad israeler håller på med i Gaza i övrigt.
Vapenlabbet – Gjutet bly

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.