Filippa Reinfeldt har slarvat bort en miljard!

Vad i glödheta…. Jag tycker att man ska granska henne ordentligt även om hon arbetade som konsulent när avtalet började att gälla! Hur har det gått till? Ansvarsfrihet? Det ger ordentligt med dåliga vibbar. Pengar under bordet? En kompisgrej? För något galet är det ju. Ett par sockor för 6.000 kronor? Byxor för runt 9000 kronor som kostar 179 kronor!

Hur många sådana här avtal finns det? Finns det ingen ansvarig!? Vad F@N! Det är skattepengar!

Inte nog med att Alliansen körde Sverige i botten och fyllde sina egna fickor. Hörde på nyheterna att dom rika har blivit ännu rikare. Det är inte konstigt alls när vinster i välfärden dränerar landet som det också diskuteras flitigt. Det är ju SÅ synd om dessa företag som inte kan ta ut vinsterna. Då finns det ju ingen anledning att fortsätta buuuuäääää!

Och Anna Kindberg Batra står och ljuger i TV att dom minsann behöver komma tillbaka och ordna upp det ena och det andra. Vilket jävla hyckleri!

Hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin är ansvarig då hon borde ha kontrollerat avtalet, sparken är väl rimligt.

Korruption, nepotism är troligt i denna smutsiga affär. Det är horribelt, groteskt!! Fullständigt vansinne!!

Och nu Swedbank i Sörmland med lyxresor och lyxkonsumtion på kundernas bekostnad! Kvitton saknas för 1 miljon!!!!

Inkompetenta och giriga politiker!! Finns det inget slut!?

Avtalet avslutas
Alltså avslutas strumpavtalet. Det är förstås rimligt, men det är inte slutet på skandalen eller kostnaderna för Stockholms skattebetalare. “Onemed” ska fortsätta att leverera stödstrumpor och andra förbrukningsartiklar till Stockholms landsting i ytterligare två år. Under den tiden sätts ett nytt kostnadstak, nu 450 miljoner kronor om året.

Intern kontroll
Den första fråga som inställer sig är förstås hur det står till med den interna kontrollen? Strumpskandalen avslöjades av SVT:s stockholmsredaktion. Det var journalister, inte landstingets ekonomer och revisorer, som slog larm.

Vilket förtroende ger det?
Den andra frågan är om det verkligen är rimligt att ett landsting kan göra så dåliga affärer utan att det finns någon som är ansvarig?

Och själv anser Filippa Reinfeldt uppenbarligen inte att hon har någon del i skandalen. Det är i alla fall vad hon skriver till SVT. När hennes avtal började gälla jobbade hon ju som konsult.

Aftonbladet – Filippa Reinfeldt har slarvat bort en miljard

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.