Ondskan personifierad! Check-Points – Israel

Detta är en prisbelönt dokumentär om dom beryktade Check-Points där palestinier dagligen blir trakasserade och förnedrade på alla möjliga sätt. Gjord av israelen Yoav Shamir.

Detta gör ont i hela kroppen!!

En grupp palestinier får stå i hällande regn medan snorvalparna till soldater går in i skjulet och äter mackor och säger: “Låt dom vänta” och skrattar. Män får stå lättkladda i kyla och snö för att snorvalparna tycker att det är kul. Dom kallar palestinska unga kvinnor för babes. Familjer som ska besöka sjukhus låter kvinnorna passera medan männen får återvända hem. Lastbilschaufförer som inte släpps igenom för då helt plötsligt är Check-Point stängt med motiveringen att JAG är gränsen! En kvinna med sina tre små barn där kvinnan ska till sjukhus släpps igenom men hennes små barn får inte följa med. Storgråtande tvingas dom tillbaka hem. Snorvalparna skrattar, dom driver med en pastor som är så jävla kränkande att jag mår illa. DETTA är ett Israel i miniatyr. Dom ger sig på gamla och tar deras ID-handlingar och kollar i evigheter.

Framför kameran säger snorvalparna att VI är människor, DOM är djur!

Ebba Busch Thor (KD) ståtar här i en T-shirt med IDF:s emblem på ryggen. Fy F@N! Hon tycker till och med att kritiken mot Israel är för hård!!

Likaså är det med “penispartiets” Birgitta Ohlsson som stöder Israel till 100 %.

SVT har sänt en mycket bra dokumentär om Israels vapenindustri och att Gaza numera är en lönsam affär då vapen även testas i skarpt läge. Därför enligt mig provoceras konflikter fram för att Israel ska få testa sina nya vapen som sen säljs på mässor. Men det tycker dom också är helt OK!

Vapenlabbet – Gjutet bly av Yotam Feldman

En närgången dokumentär om Israels vägspärrar
Israelen Yoav Shamir filmade mellan 2001 och 2003 vid de vägspärrar som den israeliska ockupationsmakten har satt upp för att skilja de palestinska samhällena åt. Just nu besöker han Sverige i samband med att hans ”Checkpoint” visas inom ramen för utställningen ”Making Differences” i Stockholm och på filmfestivalen i Göteborg.

Shamir är inte mycket äldre än de unga värnpliktiga som kommenderats ut till spärrarna och kanske är det en av anledningarna till att den dokumentära långfilm som har blivit resultatet känns så närgången.

Många, från palestinier, medlemmar av solidaritetsrörelser, hjälporganisationer till israeliska politiker och till och med militärer har förklarat att vägspärrarna inte kan motiveras av säkerhetsskäl, vilket Sharonregeringen hävdar utåt. De är ett sätt att ytterligare splittra upp och sabotera det palestinska självstyret och därmed ytterligare bryta ned den palestinska civilbefolkningen.

Dag ut och dag in, vecka efter vecka, år efter år är skolbarn, frukthandlare, gästarbetare, sjuka och deras anhöriga beroende av godtyckliga beslut från knappt fullvuxna pojkar. Ofta förvägras de rätten att passera till grannbyn eller ens in till sin egen hemstad på grund av anonyma order uppifrån eller de värnpliktigas egen misstänksamhet, rasism, leda eller uppgivenhet

Flamman – En närgången dokumentär om Israels vägspärrar

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.