DO utreder separata badtider

Jaha, vem är det som diskrimineras? Männen som inte får tillgång till kvinnor eller vad? Männen som fråntas rätten att tafsa? Många kvinnor känner sig otrygga i gemensamma bad idag. Dessutom utesluts muslimska kvinnor helt från att få bada i badhus. DET är diskriminering!!

Så som det ser ut idag kommer kvinnor fortsättningsvis att utsättas för kräken och visst kan man spärra kort men så länge det finns lösa biljetter att köpa går det inte att spärra tafsarna.

Jag förstår inte varför det är en fråga överhuvudtaget! Kvinnor två dagar, männen också två dagar och resten gemensamma.

Nu ska DO-lagen dissekeras för att se om det är diskriminering att ha skilda badtider. Tillåt mig att le en smula över sakernas tillstånd.

DO utreder separata badtider
– Vi kommer utreda om det finns tillräckliga skäl att ha skilda tider för män och kvinnor av religiös hänsyn, säger DO:s jurist Per Holfve till tidningen.

DO beslöt sig för att gå till botten med frågan efter att Hylliebadet i Malmö anmälts för diskriminering mot män när de endast tillät kvinnor på internationella kvinnodagen.

SvD – DO utreder separata badtider

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Religion, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.