Kronprinsessan är reklampelare för H&M!

Och givetvis rider H&M på det och frotterar sig i kungahuset. Jag har skrivit om detta skitföretag tidigare hur dom utnyttjar fattiga i Asien för att kunna kränga billiga kläder på bekostnad av fattiga som nu i Bangladesh!

Det är främst kvinnor och barn som syr dessa kläder och det vet alla. Alla vet också att barn ljuger om sin ålder för att kunna arbeta i dessa jävla fabriker. H&M borde skämmas likaså kronprinsessan som bär H&M:s kläder. Men här är det klubben för inbördes beundran och ryggdunk och STORA skygglappar. Och exklusiva specialdesignade festblåsor till Kronprinsessan. Det finns ingen moral eller solidaritet längre. Kvinnor är inte värda så mycket och det är ju så långt borta.

Hon som pratar om jämställdhet och kvinnors villkor. Det skorrar väldigt falskt i mina öron och det är hyckleri.

Protester och vilda strejker och 1500 personer får sparken. H&M är på plats såklart för deras enda intresse är att få gång slaveriet igen för H&M förlorar ju en massa pengar i detta.

Man ska ha klart för sig att det har gått väldigt långt när dom anställda går ut i vild strejk. Medan H&M delar ut miljoners miljoner till aktieägarna. Att H&M inte skäms är inte så konstigt för pengar är som knark och girigheten har inga gränser för dessa folk. Detsamma gäller ZARA. Samma skit fast i olika högar.

Dom verkar inte bry sig heller att det skrivits böcker, rapporter och reportage om eländet. Det är brutalt att behandla främst kvinnor och barn som något katten har släpat hem och sen ska dom arbeta för småsmulor som inte går att leva på. Bostäderna eländiga. Kronprinsessan verkar vara både döv och blind. Läser inte kungahuset tidningar eller ser på TV?

Såhär bor dom flesta i Bangladesh!


”För H&M är det viktigt att våra produkter tillverkas under goda arbetsvillkor. Vi adresserar detta bland annat inom vårt globala ramavtal med IndustriALL och IF Metall som syftar till en bättre dialog på arbetsmarknaden, kollektivavtal och fredlig konfliktlösning. Vår globala lönestrategi för att uppnå rättvisare löner i textilbranschen är också ett viktigt bidrag i det arbetet, bland annat genom krav på årliga lönerevisioner.”

De usla förhållandena för de som arbetar på landets cirka 4 500 textilfabriker har regelbundet uppmärksammats. Flera svåra fabriksbränder med många dödsoffer har ägt rum under årens lopp. 2013 kollapsade fabrikskomplexet Rana Plaza, där flera textilföretag var inhysta. Mer än 1 100 människor miste livet i katastrofen.

SVT – Textilarbetare sparkas efter protester

Djissus Kraist!!
Varje medarbetare gör skillnad. Medarbetarnas engagemang är nyckeln till H&M-gruppens framgång. Starka gemensamma värderingar bidrar till en öppen och dynamisk arbetsplats där kollegor från hela världen kan växa och utvecklas tillsammans.

Läs sidan 40.
HM:s rapport 2015

Ruttet!

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.