Det spöööökar!! Hjälp!

Men herreguuuuud! Det MÅSTE finnas spöken på ett slott. Var det ingen som såg glimten där hos drottningen? Självklart finns vita damen. Det finns många vita damer på slottet. Med lite fantasi där i skymningen kan vem som helst se spöken.

Tänk innan elen kom och man använde kandelabrar och lyktor och gick omkring i salar och skrymslen med alla skuggor som blev. Det kunde nog skrämma den mest härdade och då uppkom spöken och vilsna andar som inte kommit över på “andra” sidan. Man inbillade sig om dom som levt innan.

I ärlighetens namn tror jag inte att Silvia tror på spöken. Men det blir lite mer spännande.

Kanal 7 däremot som spär på vidskepelsen med programmet “Onda andar”. Det är förfärligt att utnyttja svaga människor! Det finns INGA spöken eller ONDA andar! Dom onda finns i IRL!! Det värsta är att man utnyttjar barn och få dom att tro att dom levt tidigare. Det borde vara åtalbart!!

Dessa medier är otroligt duktiga på att läsa av folk och så ställer dom indirekta frågor. En duktig illusionist kan skapa precis vad som helst.

Jag tittade på programmen om Drottningholms slott som konstvetare och det var intressant att få se även bakom kulisserna och det är ett mycket vackert slott.

Drottning Silvia: Det finns spöken på Drottningholm

– Det finns mycket historia kvar här, det finns också små vänner… spöken. De är alla mycket vänliga, men man känner ibland att man inte är helt ensam. Så kom och känn själv, gå omkring här när det är mörkt och så. Det är väldigt spännande, säger drottning Silvia i programmet.
Hon fortsätter:

– Man blir inte rädd, det är en vänlighet som finns. Tänk om de kunde berätta?

Prinsessan Christina: “Fantasin skenar”
Prinsessan Christina, kungens syster, som bland annat har skrivit en bok om Drottningholms slott intervjuas också i programmet. Hon håller med drottningen om att det finns spöken på slottet.

– Det är klart att det gör. Det spökar i alla gamla hus. Det gör det definitivt. Det finns mycket energi i det här huset och det vore ju konstigt om det inte tog sig uttryck i lite ljud och skepnader. I alla gamla hus finns det berättelser om spöken, säger hon i “Drottningholms slott – ett kungligt hem”.

Christina menar dock att det mest är människans fantasi som talar.

– Ibland tycker sig folk se skepnader. Gärna när det blir lite skymning eller på kvällen naturligtvis. Och då skenar fantasin i väg och då tar spökena form.

Expressen – Silvia: Det spökar på Drottningholms slott

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Konst, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.