Svensk barnmorska vägrar abort – får pengar från kristen lobbygrupp – ADF

Jag tycker att hon är otäck!! Barnmorskan Ellinor Grimmark!! Det är ju inte hennes enda agenda. Hon vill förbjuda abort helt. Hon hatar kvinnor! Religiösa människor är farliga! Hon har ingen empati överhuvudtaget. Framförallt är dom frireligiösa inklusive Mormoner och Scientologer fanatiker och besatta av kvinnors sexualitet. Det finns en uppsjö av stollar som ställer till ett helvete för vanligt folk i USA.

Hon tycker även att våldtagna kvinnor som blir med barn ska nekas abort. Dom ska föda sina barn för att sedan adopteras bort. Vad tycker hon om mammans liv är i fara? Prioriterar hon barnet? Hon vill även förbjuda preventivmedel och “dagen efter pillret”.

Ska man nu ut på gatorna igen för att dessa religiösa fanatiker vilka vill förflytta kvinnor tillbaka till 50-talet.

Nu lägger sig USA i också – som vanligt! Klart att hon får hjälp av den mest aggressiva religiösa lobbygruppen som finns ADF – Alliance Defending Freedom. En hatisk grupp som nu vill in i EU och hamra in sina budskap. Precis som AIPAC!

Svenska ADF, Abort NO, är dom som kör omkring med lastbilen där långsidorna visar aborterade foster. Jag avskyr sådana som inskränker på kvinnors rättigheter till sin egen kropp. Illegala aborter kommer att öka och kvinnor kommer att dö. Det är häpnadsväckande att det går en våg över västvärlden där abortfrågan diskuteras.

Varför flyttar inte människan till Mississippi eller Texas. Där finns möjligheten för henne att arbeta som barnmorska där hon slipper att abortera. Hon ska ge fan i det som vi kvinnor har kämpat för i snart 100 år. Hon tycker kanske att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva. Hon har med alla andra som henne en riktigt unken kvinnosyn. I någon stat i USA kan en kvinna få fängelse om hon får missfall.

Jag har skrivit flera inlägg om henne. Här tre länkar.
Våldtagna ska vägras abort tycker Ellinor Grimmark
Fullt abortkrig i Texas
Framgång för abortmotståndare i Europarådet

Hur skulle det se ut på andra områden. Ska en brandman slippa klättra på stegar då han är höjdrädd? Eller en sjukvårdare slippa torka spyor för att det är äckligt? Tar man ett arbete där det ingår uppgifter så ska man fan-i-mig utföra dom också. Man ska inte kunna smita undan på grund av än det ena eller det andra.

Svensk barnmorska vägrar abort – får pengar från kristen organisation
Får en barnmorska säga nej till att utföra en abort?

I dag börjar rättegången som kan avgöra den frågan i Sverige.Men rättegången kommer att påverkas av en av världens största lobbyorganisationer, som vill förbjuda alla aborter, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

I dag börjar rättegången i Arbetsrättsdomstolen mellan Jönköpings region och Ellinor Grimmark som ska avgöra om hon diskriminerats på grund av sin kristna tro. Nu visar nya uppgifter från Ekot att rättegången kan komma att påverkas av en av världens största anti-abort-organisationer.

ADF vill att rätten till liv ska gälla från befruktningsögonblicket, något som i grunden skulle göra all abort olagligt.
– Det här fallet är ett klassiskt exempel på det lobbyarbete som ADF gör. De har drivit liknande rättsfall i USA ganska länge nu. Det är tydligt att ADF försöker att exportera strategin till Sverige, säger Joshua Wilson, docent i statsvetenskap vid universitet i Denver, Colorado, som länge har forskat om ADF.

Aftonbladet – Svensk barnmorska vägrar abort – får pengar från kristen lobbygrupp – ADF


Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.