Bosättarna på Västbanken – SVT DOX

Ikväll kommer en viktigt dokumentär som handlar om bosättarna på Västbanken. Inte nog med ockupationen 1948 utan dom äter sig in i dom områden som palestinierna fick sig tilldelade 1967. Israels mål ÄR att även ta över dom smulor som finns kvar.

SVT2 Dox: Bosättarna
22:15 – 23:50

Hundratusentals judiska bosättare har slagit sig ner mitt bland palestinierna på den ockuperade Västbanken. Och de blir allt fler. Vilka är de? Och varför kan de bo kvar? I denna tankeväckande film berättar Shimon Dotan bosättarnas kontroversiella historia. Fram växer bilden av en bitvis kaotisk grupp djupt troende där extremister tagit kontroll – och därmed gör freden ännu mer avlägsen. (The Settlers, av Shimon Dotan)
SVT2 – DOX Bosättarna

Ett par exempel bland 1000-tals på Youtube.

Renegade Jewish Settlers


Israeli Official: Settlements? What Settlements? What Occupation??
Numera utbildningsministern Naftali Bennet anser jag är helt rubbad!

Och dokumentären som visades i SVT för ett par år sedan finns att se på:
Vapenlabbet – Gjutet bly

Since 9/11, the Israeli arms industries are doing bigger business than ever before. Large Israeli companies develop and test the vessels of future warfare, which is then sold worldwide by private Israeli agents, who manipulate a network of Israeli politicians and army commanders, while Israeli theoreticians explain to various foreign countries how to defeat civil and para-military resistance. All based on the extensive Israeli experience.

The film reveals The Lab, which has transformed the Israeli military occupation of Gaza and the West Bank from a burden to a marketable, highly profitable, national asset.

Gilad Sharon, Son Of Former Israeli Prime Minister Ariel Sharon, Writes Op-Ed: ‘We Need To Flatten Entire Neighborhoods In Gaza’. Gilad Sharon, son of former Israeli Prime Minister Ariel Sharon, wrote an op-ed on Sunday calling for even more aggressive Israeli strikes in Gaza.

Detta skrevs 2012.”Slaktaren från Beirut”, Ariel Sharons söner Gilad Sharon är etter värre än sin far och brodern Omri Sharon åtalades 2006 för en allvarlig korruptionshärva där han fick 9 månaders fängelse. Idag har han ingen framträdande roll.

Gilad Sharon, Son Of Former Israeli Prime Minister Ariel Sharon, Writes Op-Ed: ‘We Need To Flatten Entire Neighborhoods In Gaza’

Som jag säkert har sagt och skrivit 100-tals gånger att USA är fullt ansvarig för det som händer i Israel och folkmordet på palestinierna och andra krigsbrott i Mellanöstern.

Det här inlägget postades i Foto, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.