”The handmaid’s tale”

Surrogatfrågan blir aktuellare än någonsin genom filmen ”The handmaid’s tale”. Jag är helt emot att det finns folk som anser att dom har rätt till en kvinnas kropp för att skaffa barn. Människors stora egon som anser att det är en mänsklig rättighet. FY F@N vad jag avskyr dessa människor! Dom är avskyvärda!

Inte nog med det! Nu säljer mammor sin mjölk som skeppas till USA.

An Example of Capitalism Literally Milking the Poor
Phnom Penh, Cambodia—I am in a clinic where local women sell their breast milk, which up until recently was then shipped to the United States for consumption.

Chanda is sitting at a table, breastfeeding her infant. She looks tired and uncomfortable. Chanda’s baby—a gorgeous little thing with a mass of black, shiny hair and huge inquisitive eyes—has been suckling for well over an hour, in between bouts of crying.

The baby appears hungry, despite her efforts to nourish herself. Sitting on the table in front of the baby is a container full of a magnolia-colored liquid, which will soon be transferred to a sterile bag and stored in a freezer. Chanda is sitting alongside five other women who are expressing their milk into plastic containers. The women make 50 cents an ounce. Until recently, their milk was sold for up to eight times that amount in the U.S to women unable to breast-feed their own babies. At least, that is what the Cambodian women were told by the brokers who combed neighborhoods looking for pregnant or nursing women to sell their milk. In reality, it was also purchased by parents of surrogate babies and fitness freaks who believe the hype about breast milk being a “superfood,” among other groups willing to pay for a product known as “liquid gold” on the commercial market.

An Example of Capitalism Literally Milking the Poor

”The handmaid’s tale”
Jag har läst boken av Margaret Atwood – “Tjänarinnans berättelse” och jag ser fram mot att se filmen. Vem tusan vet hur det ser ut i USA om 50-100 år. I stort sett alla är ju religiösa på ett eller annat sätt. Många är kristna fanatiker och tillhör tokhögern eller ännu värre.

Vem vet hur det ser ut i USA:s framtid med miljöförstöring och GMO och alla gifter som finns i smink att det då kommer att finnas kvinnor som blir sterila. För att inte tala om all denna botox och silikon som finns i kvinnors kroppar. Säkert all den strålning som går genom allas kroppar där vi alla har mobiltelefoner också bidrar till eländet.

Filmen är högaktuell! Tankarna går även till Tysklands barnfabriker där vissa lämpliga kvinnor fick föda barn åt nazismens högdjur.

I en nära framtid har USA blivit det totalitära Gilead, och i tillbakablickar får vi se hur det hela gick till. Det föds nästan inga barn och under diffusa terrorhot införs undantagstillstånd. Kvinnor får plötsligt inte arbeta, och en ny sorts militär skjuter mot demonstranter. När teokratin är ett faktum delas medborgarna upp i kategorier. De som avskrivs som ”okvinnor” skickas till en snar död i kolonierna.

Fåtalet fertila blir tjänarinnor hos eliten, avsexualiserade slavar ägnade att föda barn åt andra. Kärl. Och nog är det reproduktionen som motiv som står för den stora lockelsen kring ”The handmaid’s tale”? I ett teatraliskt surrogatarrangemang blir tjänarinnan penetrerad av sin ägare liggande mellan hustruns ben i en starkt ritualiserad våldtäkt. Iscensättningen fortsätter sedan vid eventuell graviditet, där ”beställaren” genomgår en pseudoförlossning bredvid den födande kvinnan.

DN – Surrogatfrågan har fått nytt liv av ”The handmaid’s tale”

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Kultur, Religion, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.