Hultqvist – USA har aldrig ställt några krav på motprestationer

Så dumt! USA GÖR ALDRIG NÅGOT GRATIS!! ALDRIG!! Ett exempel är när USA lättade på sanktionerna för Iran, motprestation Iran köper ett stort antal jaktplan som “tack”. Marshall-hjälpen tog 50 år att betala tillbaka. USA som sagt gör ingenting gratis eller bara för att vara hygglig. Vill USA ha något så tar dom det vare sig landet vill eller inte.

Statskuppen är snart över i Venezuela och USA tar över och tillsätter en USA-vänlig president. USA är världsbäst på att söndra och härska och destabilisera. Det är högern som är gisslet. Matbrist och brist på läkemedel. Jo men visst vilka aktörer finns på banan? Viktiga länder för import är USA och EU.

När Hugo Chávez dog 2013 och folket valde Nicolás Maduro fick USA spel och då började en s.k. “slow” statskupp. USA hade räknat med att gunstlingen Henrique Caprile skulle vinna. USA vill att alla länderna i Sydamerika ska ha USA-vänliga presidenter så att USA har full kontroll och kan styra hur dom vill och suga ut alla naturtillgångarna.


Henrique Caprile

Venezuela har de största kända oljereserverna i världen. Oljan är den främsta naturtillgången men det finns också gott om naturgas och kol. Dessutom finns stora fyndigheter av bland annat järnmalm, bauxit, guld, silver, koppar, zink, fosfor, nickel, uran, bly, titan, koltan och diamanter. Det är ju självklart att USA vill åt detta. Koltan som används i våra mobiltelefoner.

Efter Venezuela står Bolivia på tur. USA accepterar INGA socialistländer! Bara att läsa USA:s statskupper genom åren från 1947. Fruktansvärt! Finns länk i slutet av inlägget. Den nya världsordningen är INGEN konspiration utan den nakna sanningen. Det finns INGET land i världen som har ett så grymt CV.

Men nu USA och Sverige. USA ska sätta upp en militärbas på Gotland och säkert en i Norrland också. USA har egna gater på Arlanda. Vi kommer sakta men säkert fösas in i Nato.

Förväntar sig USA höjda svenska försvarsanslag?
– Det är klart att det finns en förväntan att vi aktivt ska försöka ta ansvar för säkerhetssituationen i vårt område. Det gör vi och försöker bevisa det med försvarsbeslutet och alla de samarbeten vi har. Det är vår skyldighet att vår del av Europa inte ska utgöra någon form av säkerhetsvakuum, utan vi ska göra vår andel. Vi är inte klara med försvarsbeslutet 2015 ännu. Det innebär en uppgradering av förmågan till 2020. Sedan måste vi bana väg för en fortsättning efter 2020.

Regeringen säger att ni bedriver en alliansfri politik medan USA ser Sverige som allierat, är det inte en motsättning?`
– Nej, vi är militärt alliansfria och inte med i någon militär allians. Våra samarbeten bygger på avtal med andra länder där vi själva tagit olika suveräna beslut. Men vi lever också i en värld där man i dag inte kan lösa alla problem själv, utan man måste vara med i större nätverk och i en större gemenskap.

DN – Hultqvist – USA har aldrig ställt några krav på motprestationer

Möten bakom lyckta dörrar. Klart att Sverige får betala. När snaran dras åt kommer vi inte ut.

Frågan är vad som händer i tider av kris
Peter Hultqvist (S) kom hem nöjd från sin resa i västerled – med ett försvarslöfte i bagaget. Det är en spektakulär omsvängning i synen på USA.

S och MP lovade inför valet 2010 att arbeta för att avveckla alla amerikanska militärbaser utomlands. Nu hyllar den rödgröne försvarsminister närvaron av amerikansk militär i Europa.

Nu är det militära samarbetsavtalet öppet. Och Peter Hultqvist vände åter från Washington med ett offentligt uttalande där USA:s försvarsminister Mattis kallar Sverige för en vän och allierad.

Sverige räknar med hjälp från USA och USA räknar förstås med hjälp från Sverige. Peter Hultqvist säger att han och Mattis är överens om vikten att ”man ökar den militära förmågan”, läs att Sverige fortsätter att öka försvarsanslagen. USA vill också ha tillgång till Sveriges territorium i händelse av krig i Östersjöområdet. Dessutom väntar sig amerikanerna sannolikt stöd i utrikespolitiken. Det senare är inte nytt, USA har åtskilliga gånger tackat Sverige för det militära deltagandet i Afghanistan och Libyen.

DN – Frågan är vad som händer i tider av kris

Som sagt USA gör inget gratis utan förväntar sig motprestationer! Nu när galningen Donald Trump är president kan ju precis vad som helst hända.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Mat, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.