SEB gör en pudel!

När jag läste om svartlistningen trodde jag först att det var “Fake News”. SEB som ägs av Wallenbergarna och det säger sig självt att det inte funkar med en svartlistning där det finns israeliska banker och företag och dom övriga med någon form av zionistiskt ägande. Wallenbergarna är ju för 17 zionister! Hela bunten!!

Och naturligtvis rättar sig SEB efter Israel och USA:s zionister som sitter i AIPAC och Bilderberg-Group. Israel bryter dagligen mot mänskliga rättigheter, varje dag! Men det skriver inte dom fyra stora om i Sverige. Därför vet inte svenskarna vad som egentligen pågår i Gaza och på Västbanken. Israel är ruttet, SEB är ruttet, Wallenberg är ruttet och naturligtvis USA.

Pro-israelen Lars Adaktusson tyckte jag redan då när han arbetade på SVT såg elak ut med en arrogant stil och en gång som värsta brukspatronen. Då visste jag inte att han var en religiös fanatiker som tycker att det är OK med folkmordet på palestinierna. Rutten även han!

Så alla ni som köper en HP (Hewlett Packard Enterprise) bidrar till dom omänskliga förhållanden som sker vid Check Points där palestinier får stå i timmar och trakasseras och förnedras innan dom kan komma till sina arbeten eller göra något annat som t.ex. gå till doktorn.

Just nu stryps också elen till Gaza där dom straffas kollektivt för någon skitsak.

Gisha, an Israeli human rights group, called on Israel to reverse its decision.

“Israel must immediately cancel reductions of electricity supply to Gaza and work instead to increase supply in a manner that allows civilians to live their lives with dignity,” Gisha said in a statement.

Without electricity, many Gazans have been resorting to flashlights and candles as sources of light in the evening.

Jerusalem Post – Israel begins to reduce Gaza electricity
Det finns grupper i Israel som protesterar mot Israels övergrepp.

SEB backar från svarta lista
SEB fick för mycket Israel-kritik. Nu har banken backat från sin svarta lista.
– Vi vill inte landa i en politisk situation som vi såg eskalerade under veckan, säger Hans Ek, ägaransvarig på SEB fonder till SvD.

40 storbolag svartlistades, däribland Shell och Renault. Då sa Hans Ek, ägaransvarig på SEB fonder till Aftonbladet. Samtliga bolag hade nämligen brutit mot globala normer och konventioner:
– Alla de här bolagen är medvetna om att de är kritiserade, sa Ek.

Men nu har SEB backat och släppt in samtliga bolag i värmen igen. Och när brydde sig Israel om mänskliga rättigheter!?

Jag prenumererar på “Jerusalem Post” för att hålla koll på vad dom skriver.

Fick massiv Israel-kritik
Efter att SEB släppt nyheten lät kritiken inte vänta på sig. Många rasade mot bankens besked, däribland EU-parlamentarikern Lars Adaktusson, som också är ordförande i Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Banken hade nämligen svartlistat flera bolag kopplade till Israel-Palestina-konflikten. Däribland flera israeliska banker men också it-jätten Hewlett Packard Enterprise, som fram till i april i år levererat teknik till de israeliska checkpoints som hindrar invånare på Västbanken att röra sig fritt.

Det är nämligen ett brott mot FN:s konvention om mänskliga rättigheter.
– Det är inga småsaker utan korruption, arbetsrätt, miljöbrott och brott mot mänskliga rättigheter. Det handlar om fonder som förvaltar över 500 miljarder kronor. De kommer nu lämna de här bolagen, sa Hans Ek, till Aftonbladet.

”Eskalerade under veckan”
Enligt Adaktusson verkade SEB för ett omedelbart israeliskt tillbakadragande från Västbanken, uppger han för Svd.
Så SEB backade helt – och tog med samtliga svartlistade bolag.
– Vi vill inte landa i en politisk situation som vi såg eskalerade under veckan. Därför tar vi ett halvt steg tillbaka och ser över modellen för exkludering, säger Hans EK nu till Svd.

Det var fondbolagets styrelse som fattade beslutet i helgen men hade även stöd av ledningsgruppen och Hans Ek.

Aftonbladet – SEB backar från svarta listan

Syftet var gott men att det skulle misslyckas kom som ett brev på posten. Men nu har iallafall företagen uppmärksammats. Jag har skrivit om Chevron som surnade till rejält. Och jag skulle INTE köpa en HP med Intel.

SQ – Chevron – Amazonas – Ecuador

Företagen som kommit in i värmen igen

AES, Agrium, Alstom, AviChina Industry & Technology, Bank Hapoalim, Bank Leumi Le-Israel, Barrick Gold, Centrais Electricas Brasileiras, Chevron, Cia Energetica de Minas Gerais Pref, Cintas, Cosan SA Industria e Comercio, Daewoo International, Deutsche Telekom, Dongfeng Motor Group, Elbit Systems NEW, Enbridge NEW, Goldcorp, HeidelbergCement, Hewlett Packard Enterprise, Hyundai Heavy Industries, Incitec Pivot, Innophos, Lockheed Martin, Marathon Petroleum, MERLIN ENTERTAINMENTS, Mizrahi Tefahot Bank, Phillips 66 NEW, POSCO, Potash Corp of Saskatchewan, Prosegur Compania de Seguridad, Renault, Royal Dutch Shell (London GBP), Serco Group, SK Innovation, Spectra Energy, T-Mobile US, Transcanada, Wal Mart Stores Inc Com, Vale.

Det enda vapen som vanligt folk har är att BOJKOTTA israeliska varor även om det kan vara svårt för dom jävlarna försöker dölja ursprung på olika sätt. Ett exempel är Dole som har köpt in sig i t.ex Banankompaniet och Saba blommor. Dole använder sig även av GMO.

Dessutom börjar nu bygget för en ny bosättning och det har inte skett på 25 år. Istället har bosättningarna utökats där lagen har kringgåtts på det sättet.

The new settlement of Amichai is slated to become the first new authorized settlement to be built in the last 25 years over the same period of times scores of illegal settlements, dubbed as outposts have been erected, but have not received official recognition from the government.

Jerusalem Post – Netanyahu says construction starting on new homes for evicted settlers

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Natur, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking, Zionistisk press och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.