Israel förstör solpaneler i Yatta och i Jubbet al-Dhib!

Israel gör allt i sin makt för att förstöra för palestinier. I byn Yatta söder om Hebron där solpaneler försörjde 10 familjer med el. Efter decennier i bråk med Israel och bosättarna som bygger på palestinsk mark kan inte palestinierna ansluta till Israels elnät. Detta var 2013.


Printscreen från Twitter

Vad jag vet finns inget om det här i svensk media som Bonnier, Schibsted eller Gotia. Ska man få reda på någonting MÅSTE man läsa tidningar utanför Sverige. Och det har jag skrivit om tidigare, dom fyra stora, israelvänliga som styr innehållet efter deras intresse.

En parentes, Klarna och DN har nu kontor i Israel och det säger väl en hel del. Och Visa köper in sig i Klarna. Klarna ägs av Sebastian Siemiatkowski och DN ägs av Bonnier, chefredaktören Peter Wolodarski och redaktionschef och tf ansvarig utgivare, Caspar Opitz.

Israeliska försvarsmakten krävde på söndagen ( 07/10/2013 ) att palestinierna tar bort 10 solpaneler från sina hustak i Yatta regionen söder om Hebron, sade en lokal grupp. Samordnaren ”the Popular Committees against the Settlements and the Wall ” i Hebron och öster om Yatta, Ratib al-Jbour, sade att israeliska styrkor hade besökt byn och krävde att byborna tar bort sina solpaneler.

Solfångarna ger elkraft för 10 familjer i Asfi området öster om Yatta i södra Västbanken. Ratib al -Jbour fördömde bortagandet och uppmanade internationella humanitära organisationer och människorättsorganisationer att hindra dem från att genomföra beslutet. The South Hebron Hills, som lokalt kallas Masafer Yatta, ligger nästan helt i område C, med 62 procent av Västbanken under full Israel civil-och säkerhetskontroll sedan 1993 enligt Osloavtalet.

Endast en by i Masafer Yatta har någonsin kunnat ansluta till den palestinska elnätet, efter ett decennium av gräl med den israeliska militären. Masafer Yatta har ett elnät som förbinder de fyra av israeliska regeringen sanktionerade bosättningar och sex obehöriga utposter byggts där sedan 1981 till israeliska levererad el. palestinska byar har vägrats tillträde till dessa kraftledningar som korsar deras land, och armén har rivit ner minst tre försök att ansluta till det palestinska myndigheten leverera.

Omkring 3.000 israeliska bosättare bor i olagliga judiska enbart bosättningar i Yatta regionen, enligt den Applied Research Institute Jerusalem. Säkerheten för dessa bosättare ofta ges som en ursäkt för tvångsförflyttning av palestinier som har bott i området i decennier , om inte århundraden.” i översättning ur Maan News- Israel demands Yatta villagers remove solar panels.

MA’AN NEWS AGENCY – Israel demands Yatta villagers remove solar panels

Och nu i juli 2017 rivs återigen solpaneler som Hollands regering har bidragit till som gjort dom ursinniga. Det är inga småpengar precis. Jag håller med. Dessa jävla israeler och zionister och bosättare och fanskap!! Denna terror som palestinier hela tiden utsätts för. Israel är en terrorstat, terrorister. Bosättarna är dom flesta amerikanska zionister och dom är fundamentalister.

Det skrivs titt som tätt om antisemitismen däremot, om hot i svensk media. Jag försvarar det inte men jag kan förstå det. Folkmordet på palestinier har pågått sen 1948 och Israel kidnappar och fängslar barn. Folk skjuts ihjäl för det minsta lilla som t.ex. stenkastning men även knivar som ofta är planterade. Israel bär brutalitetens ansikte. Soldater är tränade på att avväpna attacker med knivar så att skylla på det för att mörda palestinier är ju bara löjligt.


Vad har denna lilla palestinske pojke gjort för att få en gevärspipa i bröstet?


Vad hade Amad gjort för att bli mördad? 13 år gammal.


Här en IDF-soldat i sin uniform.


Palestinier i sin mundering. Stenar är det dom har till sitt förfogande.

Det är INTE konstigt om judar/zionister är avskydda över världen. Men det är skillnad på judaism och zionism. Judaism är religion, Zionism är politik. Men folk drar alla över en kam vilket är olyckligt. Och lobbygrupperna gör allt för att få allt som antisemitism.

SQ – Varför skrivs det inte om detta i svensk press?

SQ – Israelisk soldat filmade mordet på en skadad palestinier
Det blev mycket uppmärksammat över världen tack vare filmen men det händer var och varannan dag!


Jubbet al-Dhib är en liten by som tillhör Betlehem.

The Netherlands has reacted with outrage after Israeli authorities seized dozens of solar panels in a remote occupied West Bank village that were donated by the Dutch government.

Israeli forces confiscated the solar panels in the isolated village of Jubbet al-Dhib east of Bethlehem on Wednesday that were installed last year, under the pretext that they were built without the nearly impossible to obtain permits required by Israel to develop in Area C, the 61 percent of the West Bank under full Israeli military control.

The Dutch government-donated electrification project in the southern Bethlehem region cost about 500,000 euros, 350,00 euros of which went to Jubbet al-Dhib, according to the report. The Dutch Foreign Ministry has requested Israel return the equipment and is “currently assessing what next steps can be taken,” the ministry’s statement to Haaretz said.

Some 150 Palestinians reside in Jubbet al-Dhib, which is neighboured by the illegal Noqedim settlement, home to Israeli Defense Minister Avigdor Lieberman, as well as the illegal El David settlement, in addition a number of Israeli outposts. These outposts, despite being illegal even under Israeli domestic law, still enjoy connection to the power grid and access to other infrastructure, according to Haaretz.

MEMO – Netherlands outraged after Israel seized Dutch-funded solar panels in West Bank

Det här inlägget postades i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.