Nyckeln till Kungariket Sverige rakt ner till NSA!

Hur många förstår hur allvarligt detta är undrar jag! IBM är samma som NSA. Nu har USA alla uppgifter om alla som har körkort med personuppgifter plus foto! Halleluja vrålar NSA! Inte nog med det så låg polisens hemliga register helt öppna på nätet. Allt serverat på ett silverfat!

Vad tusan handlar detta om egentligen? Är det inkompetenta personer endast? Det vete 17 om jag tror på det. Så klantig kan ju ingen vara. Tona ner situationen tycker ministern Anna Johansson.

En av underentreprenörerna är SERBIEN! SERBIEN!! Djissus Kraist!
Det kan fan-i-mig inte bli värre! DET ÄR MER ÄN ALLVARLIGT!!

Försvarsutskottets ordförande Allan Widman menar att det är ett systemfel! Vad F@N!

1. Belastningsregistret. För att bland annat granska körkortsansökningar behöver Transportstyrelsens personal kunna kontrollera personer. Det sker genom en länk till Rikspolisstyrelsen och två av dess register. Det ena är belastningsregistret. Det är hemligt och innehåller personer som fått lagakraftvunna domar, strafförelägganden och andra typer av lagföringar.

2. Misstankeregistret. Det är också hemligt – men ännu känsligare. Här finns information om personer som är delgivna misstanke eller som misstänks för brott men som ännu inte känner till det.

Tre tjeckiska datatekniker vid IBM i Tjeckien fick den allra högsta administratörsstatusen. Det innebar att de kunde gå in i all lagrad datainformation. Detta trots att de aldrig säkerhetskontrollerats från svensk sida.

– I så fall har man öppnat möjligheten att komma åt hemliga uppgifter som kan användas mot enskilda människor, men också av organiserad brottslighet som kan tjäna pengar på att sälja uppgifterna vidare. Man kan också manipulera genom att ta bort eller lägga till information, säger säkerhetsexperten Johan Wiktorin.

3. Swedish Government Secure Intranet (SGSI). Svenska staten har ett särskilt, krypterat kommunikationssystem mellan myndigheterna. SGSI är skiljt från internet och till för att säkert sända kommunikation mellan myndigheter i Sverige och i Europa.

I dag är 34 svenska myndigheter anslutna till systemet, uppger Myndigheten för Samhällskydd och beredskap för DN. Genom systemet får myndigheterna tillgång till andra myndigheters databaser, kan sända skyddad e-post och hålla skyddade videokonferenser. Systemet är också kopplat till ett skyddat EU-nät, TESTA.

Sverige har sålt ut svenskarna till USA.

Alliansen avreglerade ju allt som gick och det i expressfart och det är därför vi har det som vi har det inom sjukvården, skolan, myndigheter, elen och allt annat när våra skattepengar förs ut ur landet går Sverige på knäna förutom för dom kriminella i toppen i näringslivet. Dom som skattefuskar och gömmer sina pengar i skatteparadisen. Redan 2011 ville Hatt sälja ut så mycket som möjligt av IT-verksamheter.

DN – Polisens hemliga register låg öppna för obehöriga

Johansson: Jag vidtog åtgärder direkt
Inrikesminister Anders Ygeman (S) hade kunskap om Transportstyrelsens säkerhetsbrister redan i januari 2016. Men infrastrukturminister Anna Johansson (S) fick informationen först den 9 januari i år.

– Jag blir överraskad av uppgifterna, säger Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) och menar att ett ”systemfel” kan vara orsaken till situationen.

Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren fick sparken den 19 januari i år. Bakgrunden var det sätt hon hade skött situationen när dataföretaget IBM skulle ta över myndighetens datadrift under 2015. Maria Ågren beslutade då att göra ”avsteg från lagstiftningen” och i den processen gavs personer som ännu inte hade säkerhetsklassats – bland annat hos IBM:s underentreprenörer i Tjeckien och Serbien – tillgång till viktig information.


IBM! folk måste förstå vilka som äger och styr det företaget. SUCK! Vi måste också förstå varför detta händer och syftet med det.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.