Böjda flaggstången – Klockren!!

Aida Hadzialic har ju missat poängen helt och hållet! När jag såg flaggan tyckte jag att det var helt klockrent. Det handlar INTE om att skända den svenska flaggan. Det handlar om tillståndet i Sverige just nu!! Det är deppigt värre!

Printscreen från hennes Twitter.

Det har skrivits spaltmetrar om hyckleriet, skända flaggan m.m.

Konst ska provocera. Men bara när det gäller ”rätt” personer. Ett konstverk som föreställer en krökt flaggstång har väckt reaktioner. Politiker, debattörer och krönikörer har reagerat negativt till konstverket.

Konst ska provocera säger man, konst ska vara obehaglig , konst ska väcka tankar och vara ifrågasättande. Vi ska ha fria konstnärliga uttryck. Det är yttrandefrihet.

Men det verkar bara gälla när konsten provocerar minoriteter och sparkar neråt.

När konst upplevs som kritiskt mot svenska nationen och svenska traditioner blir det ramaskri. Man blir arg över att konsten inte hyllar Sverige, man tycker det skändar flaggan och upplevs som förolämpande.

Politism – Konst ska provocera. Men bara när det gäller ”rätt” personer.

Det jag ser som att skända den svenska flaggan är det här och det gör mig illamående av den fräckhet, översitteri och arrogans. Israels ambassadör i Sverige, islamofoben Isaac Bachman. På hans Twitter.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Konst, Kultur, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.