H&M bränner tonvis med nya kläder

Djissus kraist! Men egentligen är jag inte förvånad då jag sen 90-talet tyckt att H&M är ett jäkla skurkföretag på alla plan.

Dom som följer min blogg vet att jag verkligen avskyr dom och dom är mitt “favorite hate”. Ett företag som utnyttjar fattiga kvinnor i Asien i fruktansvärda fabriker där dom lever på en svältlön. Medan H&M samlar guld i ladorna.

Jag förstår INTE att inte folk bojkottar detta skitföretag och framförallt kvinnorna.

Det som gjorde mig absolut spyfärdig var när jag läste att H&M köpt en hel by i England för att sonen skulle få gifta sig ifred och att klanen skulle ha ett ställe att få vara i fred på.

H&M borde köpa mark och bygga drägliga fabriker med drägliga löner och drägliga bostäder för dessa sömmerskor där dom allra flesta är kvinnor. Dom män som finns går med piskan. Jag tycker att ligger mycket rasism bakom detta att utnyttja kvinnor i Asien som t.ex. i Kambodja och Bangladesh dessutom en total respektlöshet för kvinnorna. Det har ju också visat sig att barnarbete finns.

H&M-sonen gifte sig i hemlighet i privata byn
Expressen har besökt byn som Stefan Persson köpte för över 200 miljoner kronor – där H&M-familjen kan luta sig tillbaka och där kungaparet och Abba kan umgås privat med maktfamiljen Persson.

Under 1990-talet upptäcktes Ramsbury av H&M:s Stefan Persson, 70.
Som bara en miljardär kan göra bestämde han sig för att köpa en gård i byn liksom omkringliggande ägor och skog.

Totalt köpte han upp 3 440 hektar, motsvarande ungefär 4 900 fotbollsplaner. Prislappen: 289 miljoner kronor.

I dag har han tagit över puben The Bell, driver hotell och har öppnat bryggeriverksamhet.
– Jag tycker att Persson har gjort mycket bra för byn, när han tog över The Bell och med hans bryggeri. Det skapar bra arbetstillfällen här. Och det är alltid välbesökt på helgerna vilket är kul, säger Elaine Flippince, 55, som äger postkontoret i byn.

Knappt 2 000 invånare bor i den harmoniska och stillsamma byn som ligger knappt två timmar bort från centrala London. Längs gatorna ligger småhus med Range rovers och BMW:s parkerade om vartannat på uppfarterna.

Expressen – H&M-sonen gifte sig i hemlighet i privata byn


Det går bra att köpa en by för över 289 miljoner kronor. Det går bra att köpa en lyxvilla för 135 miljoner. Men att se till att dom som syr för H&M lever under drägliga förhållanden det går inte. FY F@N!!

Kungafamiljen borde fan-i-mig skämmas och desto mer jag läser om H&M och kompisskapet med kungafamiljen och då främst Victoria blir jag bara äcklad.


Jag vet ju inte om jag ska skratta eller gråta! Men Victoria verkar inte att bry sig om dom slaverifabriker där kvinnor lever i armod där H&M:s kläder sys! Men leva i extrem lyx det gillar hon. Ibland undrar jag hur det står till där? Läser hon inte tidningar? Tittar hon inte på TV? Eller väljer hovet ut vad hon ska läsa och titta på?

I inlägget finns fem länkar till olika artiklar om H&M.
SQ – Bojkotta H&M!

Victoria får även specialdesignade kläder från H&M. Kompispris eller gratis? Och vem kan kontrollera vilket.

Det här har hon förstås ingen aning om!
Aftonbladet – Sweatshop om H&M:s utnyttjande i Asien

Och sen detta!

Filantrop är det SISTA han är! Jo, bara för sina egna såklart men det är ju så högermän tänker. Bara på sig själva! Jämställdhet!? WHAT!! Skäms!!

Och detta med återvinning!


Och H&M samarbetar med prins Daniel om hållbarhet. Jo, jag tackar jag! Vad tänker han om allt detta?

SVT – H&M bränner tonvis med nya kläder

H&M försvarar sig med att det finns inte på kartan och dom upplever ingenting sådant. Dom vet så jävla väl att det ÄR så. Det vore förskräckligt om icke sålda kläder kom ut på marknaden eller hos t.ex. Myrorna. H&M skyller på allt möjligt som mögel eller bly men inget sådant hittades.

Det är ju ungefär som USA dom gånger dom haft överskott på spannmål, hellre dumpa det i havet än att priserna sjunker. Samma tänkande.

Varje år kommer det ut en kollektion som vänder sig till småflickor där dom sexualiseras och exponeras i nån bikini eller minimala/åtsittande byxor. Folk skäller och kollektionen tas bort och samma skit nästa år. Finns det någon pedofil i designlaget? Vem som helst kan ju undra när dom inte fattar att man ska INTE sexualisera småflickor. H&M ber om ursäkt och kläderna tas bort! Varje jävla gång! Är dom helt dumma i huvudet?

Och som grädde på moset!

Och så kom det ett mejl från “Skiftet” för ett och halvt år sedan. Även “Sweatshop” har försökt att besöka dessa hemliga fabriker men ingen har fått tillåtelse till det.

Printscreen från Aftonbladet, Expressen och SVT.

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Foto, Hälsa, Internet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.