Hon syr H&M-kläder för 7 kronor i timmen

Jag tycker att H&M är ett riktigt skurkföretag som bedriver rovdrift i slavfabriker i Asien. Dom ljuger sig blå om sin policy om återanvändning m.m. Dom bränner tonvis med kläder varje år och skyller på allt möjligt, att det finns gifter dom är trasiga och gud vet allt.

Varför inte ge kvinnorna osålda kläder som slavar för en skitlön! Eller ge till t.ex. Röda korset. Det är för jävligt!

Männen som styr i dessa fabriker styr som rena rama maffian. En undran, hur ser övergreppen ut där? Finns det ett #metoo? Säkert.

Och pressansvarig i UG förra veckan lät som en jäkla papegoja eller uttjänt LP-skiva. Det är ju inte riktigt klokt som dom beter sig!

Vinas dag, måndag till söndag:
5.30 Vaknar i rummet där hon bor tillsammans med sju andra textilarbetare. Går upp och lagar lunch för att ta med sig till fabriken.
7.00 Börjar sy på fabriken.
11-12 Lunchpaus.
18-21 Slutar jobbet, beroende på hur mycket övertid hon får jobba.
21-22 Lagar och äter middag.
23 Somnar.

För detta slit får hon 7 kronor/timme.

Vina, 26, syr H&M-kläder för 7 kronor i timmen.

För att överleva jobbar hon upp till 12 timmar om dagen.
H&M får priser för sitt arbete med att göra det bättre för textilarbetarna.
– Men vi får det bara sämre och sämre, säger Vina.
27 miljarder kronor. Så stor vinst gjorde världens näst största klädföretag H&Mi fjol.

Aftonbladet – Hon syr H&M-kläder för 7 kronor i timmen

På runt 900 fabriker sitter 1,6 miljoner textilarbetare och syr kläder för den svenska klädjätten. De jobbar främst i fattiga länder med låga löner.

I Kambodja är H&M den största uppköparen av textilprodukter. H&M omsätter nästan dubbelt så mycket som landets BNP.

Förebilden mörkas
I fjol hävdade H&M att de genom ett projekt lyckats höja lönerna från cirka 1 300 kronor till i snitt 1 800 kronor i månaden i sin så kallade “role model factory”. Det är en förebildsfabrik i Kambodja, där klädföretaget köper hundra procent av kapaciteten under fem år för att kunna ta fram metoder för att göra det bättre för arbetarna.
Men H&M vill inte berätta vilken av de runt 80 fabrikerna i Kambodja som är den utvalda.

Svenska organisationen Fair Action, som bland annat finansieras av Sida, har under flera år granskat H&M. Kommunikationsansvariga Maria Sjödin tar upp svårigheten med insynen.
– Eftersom H&M inte talat om vilken fabrik det är som är role model factory så går det inte att granska.

Delägare portad från fabrik
Nordea äger 0,5 procent av aktierna i H&M, till ett värde av motsvarande runt 2,5 miljarder kronor. Sasja Beslik är chef för bankens ansvarsfulla investeringar.

Efter att över 300 arbetare svimmat i en av H&M:s fabriker i Kambodja 2011, valde han att följa upp, med ett besök på fabriken 2014. I en film som lades ut på Youtube visar han att arbetarna åt sin lunch på golvet och att det var 30 grader inne i fabriken där nästan 1 400 personer jobbar.

H&M har enorma rikedomar med lyxfastigheter och dom äger en by i England där dom tjänar pengar på t.ex. en pub med eget bryggeri. En by där dom får vara ifred och även kungahuset vistas där. Detta jäkla kungahus vi har idag har helt spårat ur och frossar i lyx på våra skattepengar via apanaget som kungen vägrar redovisa för. Ska vi ha ett sådant kungahus? Nej, enligt mig bort med dom!

Kvinnor gnäller över H&M:s medvetna övertramp i pressen men för FAN! bojkotta skiten!! Kvinnor i synnerhet bör bojkotta H&M. Var finns solidariteten med kvinnorna i Asien som sliter för att ni kan köpa en tröja för några kronor billigare!? Ni borde skämmas!

Här några länkar från tidigare inlägg:
SQ – H&M bränner tonvis med kläder m.m.
SQ – H&M:s utsugning i Bangladesh
SQ – H&M:s guldregn över sina anställda
SQ – Bojkotta H&M
SQ – Den stora festen

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.