Kvinnorna syr H&M-kläder – får tio kronor om dagen

När jag inte trodde att det kunde bli värre så blev det det. Nu använder H&M slaverifabriker i Etiopien! I Etiopien finns INGA minimilöner!! Så lägligt för giriga företag. H&M är slavdrivare. Hur fan kan man betala 10 kronor om dagen i lön. Har dom ingen skam i kroppen!? Empatibefriade giriga fanskap. Jag vet inte vad jag ska kalla dom? För dom presenterar det värsta i Sverige.

Det enda som kan få dom på fall eller ändra sin attityd till kvinnor i Asien och Afrika, BOJKOTTA!!. Ett sådant extremt förakt för dessa fattiga kvinnor som inte kan försörja sig på 10 kronor, 240 kronor i månaden när det krävs 1000 kronor för att överleva.

H&M:s landschef i Etiopien, skriver i ett mejl:
“I dagsläget finns ingen lagstadgad minimilön i Etiopien, men vi är delaktiga i en ILO-studie som syftar till att ge regeringen underlag för framtida löneregleringar. H&M arbetar också aktivt för att skapa förutsättningar för rättvisa levnadslöner i såväl Etiopien som andra länder.”

Vilket djävla skitsnack!
ILO-studio med SIDA!? En studie!? Underlag till regeringen? H&M arbetar aktivt… blablabla.. Under alla år har dom inte gjort ett skit för att sömmerskorna fått det bättre. Och H&M är kungafamiljens gunstlingar framförallt Kronprinsessan Victoria.

Jag går så långt att jag tycker att ni som köper från H&M har blod på era händer. Det finns bara ett sätt, BOJKOTTA!!! Varje grej ni köper så är ni också illojala mot dom kvinnor som syr 6-7 dagar året om. Ingen sjukförsäkring vid sjukdom eller semester. Har dom några försäkringar överhuvudtaget?

Hoppas kunderna kan påverka
SVT Nyheter skriver att flera av Yebahirsew Tibebus kolleger i Etiopien berättar om missnöje med villkoren. Deras kritik riktas främst mot regimen och arbetsgivaren – inte mot H&M och de andra klädföretagen, skriver SVT Nyheter.

Ingen kritik mot H&M!!?? Det är ju H&M som lägger sina order i dessa slaverifabriker! Djissus Kraist! Men hon vågar väl inte säga något annat.

H&M och arbetsgivaren är överens om villkoren! H&M väljer ju att anlita dessa slaverifabriker!! Och nu i Etiopien där inga minimilöner finns. En sak är klar jag tycker dom är värre von Anka finns det något mer girigt!!?? Och dom hatar kvinnor. Detta slaveri är inte ett dugg bättre än slavhandeln i USA under 1800-talet. Det ser bara lite annorlunda ut. Är dom psykopater hela bunten i ledningen? Frågan är faktiskt relevant.

H&M:s löfte: Ska kunna leva på sin lön
Bland klädjättarna som köper arbetskraft i Etiopien finns svenska H&M. I november 2013 gick företaget ut och sa att deras mål var att 850 000 sömmerskor ska kunna leva på sina löner 2018.

Give me a break!! Jag vet inte vilka dom försöker lura i detta? Men aldrig att jag tror på det när dom nu har valt Etiopien för att suga ut allt som går för att tjäna nu mer.

H&M är ett företag som tjänar miljarders, miljarders, miljarders… med egendomar i otrolig lyx, egen by i England. Det finns inget slut på rikedomarna och ändå kan dom inte ge sömmerskorna drägliga villkor.

Kvinnorna får varken sjukersättning eller betald semester när de producerar kläder åt H&M och andra globala klädjättar.
– Jag känner mig utnyttjad, säger 22-åriga textilarbetaren Yebahirsew Tibebu till SVT Nyheter.

Yebahirsew Tibebu, 22, lovades en månadslön på runt 1 000 kronor – en bra lön i Etiopien – om hon blev sömmerska. Hon utbildade sig i två år, men när hon väl började arbeta visade det sig att personen som rekryterat henne ljög.

Inte nog med eländet, H&M planerar att öppna 390 nya butiker. Vad fan ska dom göra med alla pengar? Samla på hög för nöjes skull? Bra att ha? Lägga i madrassen?

Yebahirsew Tibebu säger själv till SVT Nyheter att hon hoppas att kunderna börjar kräva att sömmerskornas löner höjs. Inte förrän då kommer läget förändras, tror hon:
– Jag hoppas att konsumenterna får veta hur krävande vårt jobb är och vilken lön vi får. Om de får veta det blir jag glad. Jag hoppas att de kan påverka arbetsgivarna att betala den lön vi förtjänar.

Ja, det är det enda! Kunder har makt, BOJOKOTTA!! Betala hellre ett par kronor mer. Det gör ingenting i våra plånböcker.

Här några länkar från tidigare inlägg:
SQ – H&M bränner tonvis med kläder m.m.
SQ – H&M:s utsugning i Bangladesh
SQ – H&M:s guldregn över sina anställda
SQ – Bojkotta H&M
SQ – Den stora festen
SQ – Hon syr H&M-kläder för 7 kronor i timmen

Den svenske kunden
H&M är en av flera textiljättar som förlagt produktion till Etiopien. Det som skiljer H&M från några av de andra är företagets tydliga hållbarhetsprofil, som omfattar bland annat drägliga löner och bra arbetsmiljö. H&M vill inte medverka i en intervju och svara på om tio kronor om dagen är en rimlig lönenivå, men H&M mejlar en skriftlig kommentar från Pierre Börjesson, landchef i Etiopien

Drägliga löner!? Är dom inte riktigt kloka? Måste garva i eländet!

SVT – Uselt betalt i textilföretagens nya låglöneparadis
Expressen – Kvinnorna syr H&M-kläder – får tio kronor om dagen

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.