USA:s sanktioner mot Venezuela

Expressen igår om ett långt reportage om Venezuela: “Svälten – diktaturens vapen: “Klär vi oss inte i rött får vi ingen hjälp”.

Under ett par veckor reste Expressen runt i Sydamerikas en gång rikaste land – i dag en utblottad socialistdiktatur.

Tusentals julskinkor fastnade
Utbildade läkare har inte saknats i Venezuela. Landet hade för något årtionde sedan några av kontinentens mest påkostade sjukhus. Ovanpå det skickade Kuba läkare ut på Venezuelas landsbygd och i kåkstäderna under president Hugo Chavéz regim.

Men Chavéz dog i cancer 2013, precis innan den lavinartade krisen satte i gång på allvar. Eller ”det ekonomiska kriget” som det officiellt heter. Skulden för krisen läggs på utlandet och främst på USA. Eller på vem som helst. På Portugal till exempel, när utlovade julskinkor i tusental fastnar i korruptionens klor. För att lugna situationen vid gränsen grep grannlandet Colombia in och levererade 50 ton skinkor. Korruptionen är galopperande.

Expressen – Svälten – diktaturens vapen: “Klär vi oss inte i rött får vi ingen hjälp”

När USA:s kandidat inte vann valet då började helvetet. Man se över hela bilden även vad ledde fram till detta?

Vad beror det på? Jo, för att USA har gett sig fan på att ta över landet genom en president som är USA-vänlig så att Venezuelas naturtillgångar blir USA:s. Så jävla enkelt är det! Men det pratas det aldrig om! USA vill ha HELA Latinamerika och dess naturrikedomar. Många länder är USA-vänliga i Latinamerika.

John Perkins en f.d Hitman som åkte runt som CIA-agent till dom länder som hade tillgångar som USA ville ha. Irak är ett praktexempel. Dit åkte John Perkins och gav “An offer you can´t refuse”. Men Saddam ville inte ha något med USA att göra och då gick det som det gick. En invasion på lögner. Och nu ligger landet i ruiner och konflikter mellan olika politiska grupper som var och varannan dag smäller bomber. USA förstörde landet och dom tar inget som helst ansvar för det som i alla andra invasioner/statskupper USA har varit inblandade i. USA har INTE vunnit en enda seger utan bara död och förödelse i deras spår.

Det finns mycket på Youtube om John Perkins. När länder vägrade kom en schakal och verkställde och många mördades. Schakaler trodde jag bara fanns i filmer men dom finns.

Detta säger en del.USA vill styra över världen.

Venezuelas president Nicolás Maduro slår tillbaka mot USA:s sanktioner mot landet.

– Jag kommer inte att lyda imperialistiska order, säger han.
Colombia, Mexiko, Peru och flera andra länder har liksom USA sagt att man inte erkänner valet till en ny författningsförsamling i Venezuela i helgen. Församlingen ska kunna skriva om Venezuelas grundlag efter socialistregeringens önskemål.

Den brittiske utrikesministern Boris Johnson varnar för att Venezuela står på randen till en katastrof.

– Nicolás Maduros regering måste stoppas innan det är för sent, säger han.

DN – Maduro lyder inte imperialister

Tre avsnitt en dokumentär gjord i Frankrike där tar dom upp presidenter som har mördats då dom har vägrat att ge USA det dom ville ha. Skrämmande!


John Perkins (born January 28, 1945) is an American author. His best known book is Confessions of an Economic Hit Man (2004), in which Perkins claims to have played a role in an alleged process of economic colonization of Third World countries on behalf of what he portrays as a cabal of corporations, banks, and the United States government. This book spent more than 70 weeks on the New York Times bestseller list, has been published in at least 32 languages, and is used in many college and university programs

Wikipedia – John Perkins

Nu står Venezuela på tur. När ett land kläms åt på ett sådant sätt blir en självklarhet att politiken blir mer strikt. USA hatar allt som är socialism och kommunism.


Henrique Capriles

Varför ser det ut som det gör? För det första blev inte USA:s favorit Henrique Caprile president vilket var ett hårt slag för USA. Det var då den långsamma statskuppen började. Det var också då USA började att destabilisera landet med bl.a. desinformation och söndra och härska mellan olika grupper som USA är specialister på. Det var då USA satte sanktioner som att USA stoppade export av mediciner och livsmedel vilket har lett till att det ser som det gör.

Gör man ett reportage om Venezuela måste man ta med alla bitar inte i tre meningar. Jo, det har brutaliserat Venezuela av förklarliga skäl och folket svälter. Om USA stoppade sanktionerna skulle det bli bättre. Nu är det en ond spiral som inte går att ta sig ur och USA kommer att ta över till vilket pris? USA är brutalitetens land som skiter i om folk dör eller mördas bara USA får det dom vill ha. Men det blir aldrig så. Utan länder och folk lämnas i ruiner och inbördeskrig. Hellre förstör man länder om inte USA får det dom vill ha. Det finns inget land i världen som har ett CV i krig och förstörelse som USA. (Se länken USA:s statskupper, PDF-fil)

SQ – USA:s statskupp mot Venezuela
SQ – Venezuela och Puerto Rico
SQ – Fängelse för kupplan i Venezuela
SQ – Statskupp i Venezuela
SQ – Venezuela utvisar USA-diplomater
SQ – Ett terrordåd till, Ooops!

Det här inlägget postades i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.