Jassitha Mohanadas nykär hängde sig i ett träd – Never!

Idag är det sex år sedan som Jassitha Mohanadas mördades. Jag tror absolut att hon blev mördad. Polisen gjorde ingen utredning utan fallet lades ner som självmord.

Hon var nykär och INGEN nykär går ut i skogen och hänger sig. På Sri Lanka är hedersmord utbrett och hon hade träffat någon som inte accepterats av familjen. En våldsam mamma som blivit dömd för misshandel. En dysfunktionell familj som berövat sin dotters framtid och liv. En pappa som tog livet av sig. Utreddes det ordentligt? Det verkar också som vissa familjer radikaliseras när dom kommer till Sverige.

Jag tänker ofta på Jassitha Mohanadas, ung med hela livet framför sig, kanske naiv och trodde familjen om gott trots våld i familjen. Mammor kan minsann vara våldsamma också.

Ibland tänker jag också på alla hedersmord som inte kommer fram. Hur många är dom? Vi har Fadime och Pela som har blivit kända då dom gick till pressen.

Men det finns också ett mycket uppmärksammat fall med en ung man som lurades till flickans hem där han torterades och brändes ihjäl med olja då han inte accepterades av flickans föräldrar. Föräldrarna sitter i fängelse idag.

Det är grymt och oacceptabelt! Ibland undrar jag om det görs tillräckligt!

SQ – Jassitha Mohanadas – 2012
SQ – Jassitha Mohanadas pappa – 2012

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Religion och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.