För ett sketet Nyhetsbrev krävs detta

Det gäller “Mitt köks” nyhetsbrev. Helt jävla sanslöst! Man säljer verkligen sin själ till djävulen! Folk dom bara klickar på Godkänn utan att ens blinka och får sina liv kartlagda för det stoppar inte där. Har du Facebook och är med i andra sociala medier kan du räkna med att HELA ditt liv serveras på ett silverfat till zionister. Dom flesta använder också sina riktiga namn.

Jag har tittat på flera policy som Aftonbladet, Instagram och Facebook. Om man skrev ut alla dessa kan jag tapetsera vardagsrummet!

Äger mer än 70% av svensk media. Dom väljer vad vi ska läsa och är långt ifrån att vara opartiska.
SQ – Bonnier-Mittmedia-Schibsted-Stampen Gota Media

De sjunger alla en ny slags Bonnieropera, som handlar om att det inte finns några giganter längre. Bonnier är på dekis och går dåligt, säljer och monterar ner. Mäktiga utländska aktörer är däremot alltid farliga. Murdoch eller Google.

I den fortsatta körsången handlar det om att det alltid är vattentäta skott mellan ägare och publicister. Makten bryr sig bara om siffrorna och redaktörerna tar hand om orden. Som Fria Pro­teatern sjöng på 70-talet om Albert Bonnier:”Jag värnar om det fria ordet, det fria ordet är min ögonsten, hur friheten ska kunna bli större, ja, det är mitt enda problem …” Men då var det satir.

Bernt Hermeles Firman är mig veterligen ett första försök att granska mediemakten Bonnier. Sålunda blev han misstänkliggjord redan innan boken kom ut. Hämnd för att han tvingades sluta på Bonnier? Rättshaverist? Och så blev det tyst.

Firman har behållit sin makt, är Hermeles grundtes. På några områden har den vuxit. Och medieägare lägger sig i.

Jag minns själv min tidiga tid på Östgöta Correspondenten i Linköping där Saab hade raka ingångar till ägarfamiljen Ridderstad och chefredaktören. Jag har upplevt det nyligen när Nisse Bonnier försökte stoppa en Kalla Fakta-granskning av drottnings Silvias pappa. H&M:s Stefan Persson hade direktlina till Carl Johan Bonnier för att påverka utformningen av ett reportage i TV4 om hans privata förmögenhet. När Jan Stenbeck var störst ägare i TV4 ville han att tv-kanalen skulle driva ja-linjen i den första folkomröstningen om EU och försökte få till stånd en reklamkampanj mot kulturminister Marita Ulvskog.

Ägarattackerna kommer liksom inte från vänster, om nu någon trodde det. Det är mest motsatt färdriktning.

Makten räknas inte bara i siffror. Bonniers omsättning på cirka 30 miljarder, 175 företag i 18 länder och allt det där. Nej, makt är också distributionskontroll.

I tv talar vi om vertikal integration – man äger kedjan från produktion av program, tv-kanaler och distribution hela vägen fram till tittaren. Den här maktutövningen är som ett höghastighetsvapen – totalt genomträngande med lite utrymme för andra företag och för konsumentens fria val.

Jag har skrivit om detta förr, under min långa tid på Bonnier – om nu någon vill avfärda mig som blivande Schibsted-anställd. Jag vet att världen ser annorlunda ut än när Fria Pro skrev Bonnier­operan. Det finns fler stora i dag. Schibsted är ett exempel. Men det understryker bara behovet av någon form av reglering.

Aftonbladet – Begränsa Bonniers makt nu – 2013

Bonniers dominans skapar tystnad
Familjeföretaget Bonnier AB blir med de senaste uppköpen ännu mer dominanta på förlagsmarknaden. Att bokbranschen är på väg mot ett monopol gör det nödvändigt att se över lagstiftningen, skriver förläggaren Kristoffer Lind.

Inom loppet av några veckor har Sveriges största mediehus, familjeföretaget Bonnier AB, blivit ännu större. I Tyskland har man köpt Bloomsbury Verlag och i Sverige har man lagt under sig Pocketshop. Det senare är ett led i ambitionen att växa genom uppköp av återförsäljare. Sedan tidigare har Bonnierförlagen skrivit ett exklusivitetsavtal med Rusta om att bara sälja Bonnierböcker, man har tagit över försäljningen på Åhléns, köpt Pocketgrossisten och Sveriges största bokhandel Adlibris. Sveriges oberoende boklådor har också blivit erbjudna att helt överlåta försäljningen i sina butiker till Bonniers marknadsavdelning.

SvD – Bonniers dominans skapar tystnad

Bonniers policy

Om gemensam kunddata
Bonnier har inte all kunddata samlad, utan personuppgiftsansvaret för ett Bonnierägt bolags behandling av data vilar på det enskilda dotterbolaget. Däremot sker viss gemensam databehandling centralt avseende data från ett antal av Bonniers svenska bolag. Bolagen som listas nedan ingår i den gemensamma databehandlingen. 

ADLIBRIS
https://www.adlibris.com/se/kundtjanst/contact
08 441 40 50 
info@adlibris.com 
gdpr@adlibris.com

BONNIERS BOKKLUBBAR
Lyssnarklubben
https://www.lyssnarklubben.se/kundservice/kontakta-oss/
08-696 87 50
kundservice@lyssnarklubben.se

Bonniers Bokklubb
https://www.bonniersbokklubb.se/kundservice/kontakta-oss/ 
08-696 87 80
kundservice@bonniersbokklubb.se 

Månadens Bok
https://www.manadensbok.se/kundservice/kontakta-oss/ 
08-696 85 50
kundservice@manadensbok.se 

Om GDPR för alla bokklubbarna; integritet@bonnierforlagen.se

BONNIER MAGAZINES & BRANDS
http://kundservice.bonniertidskrifter.se/
08-454 95 14
dataskyddsombud@mag.bonnier.se

EXPRESSEN / BONNIER NEWS LIFESTYLE
https://gdpr.bonniernews.se/kontakta-oss/
0770-457 195
kundservice@expressen.se
dataskyddsombud@bonniernews.se

BONNIER PUBLICATIONS
https://kundtjanst.nu/sv-SE/subscription-terms
personuppgiftspolicy@bonnier.dk

C MORE
https://www.bonnierbroadcasting.com/om-oss/c-more/c-mores-kundtjanst/
0771-481 481
info@cmore.se
https://mydata.bonnierbroadcasting.com/

DAGENS INDUSTRI
https://gdpr.bonniernews.se/kontakta-oss/
08-573 651 00
kundservice@di.se
dataskyddsombud@bonniernews.se

DAGENS NYHETER
https://gdpr.bonniernews.se/kontakta-oss/
08-738 26 00
kundservice@dn.se
dataskyddsombud@bonniernews.se

HELSINGBORGS DAGBLAD
https://gdpr.bonniernews.se/kontakta-oss/
040-93 41 00
kundservice@hd.se
dataskyddsombud@bonniernews.se

KÖKETS BOX / KÖKETS KURSER
https://www.koket.se/box/kontakta-oss
036-330 87 00
koketsbox@koket.se
https://mydata.bonnierbroadcasting.com/

SF ANYTIME & SF KIDS
https://www.sfanytime.com/sv/page/112/kundtjanst
0771-323 324
support@sfanytime.com
gdpr@sfstudios.se

SYDSVENSKAN
https://gdpr.bonniernews.se/kontakta-oss/
040-93 41 00
kundservice@sydsvenskan.se
dataskyddsombud@bonniernews.se

TV4 PLAY
https://mydata.bonnierbroadcasting.com/

Dataskyddspolicy
Detta är den centrala dataskyddspolicyn för bonnier.com som förklarar hur Bonnier AB, med organisationsnummer 556508-3663 (”Bonnier”), hanterar dina personuppgifter tillsammans med våra majoritetsägda koncernbolag (”vi”, ”Bonnierkoncernen”).

Vi använder information som våra dotterbolag samlar in om sina kunder och användare av dessa huvudsakliga skäl:
tillhandahålla ett integritetssäkert kundregister till våra koncernbolag, där vi centralt kvalitetssäkrat att uppgifter om och preferenser för dig som Bonnierkund är korrekta, uppdaterade och ändamålsbegränsade, samt där vi även kan erbjuda dig ett enkelt sätt att tillvarata dina rättigheter och ställa förfrågan om dina personuppgifter till oss på Bonnier, stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys så att bolagen kan förbättra befintliga produkter för dig som kund och tillhandahålla digitala tjänster unikt anpassade för dig, stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys så att de kan bedriva relevanta kampanjer med direktmarknadsföring och marknadsföring via telefon till dig av Bonnierkoncernens liknande varor och tjänster, och stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys för att, där tillstånd från dig finns, eller där det är tillåtet enligt lag, tillsammans med deras annonsörer rikta relevant reklam till dig i våra egna tjänster och webbplatser som stöds av reklam.

Av dessa skäl kombinerar vi på Bonnier AB data som våra koncernbolag samlar in om dig som kund och användare för att ge dig en kvalitetssäker och integritetssäker hantering av dina Bonnierengagemang. En mer utförlig beskrivning finns i stycket om hur vi använder personuppgifter.

För att förbättra skyddet för din personliga integritet har vi byggt in tekniska och organisatoriska skydd som är utformade för att förhindra vissa kombinationer av data, begränsa användningen av dina uppgifter enligt dina preferenser och instruktioner, samt se till att vi har korrekt och uppdaterad information om dig och om dina preferenser. Till exempel lagrar vi uppgifter som våra koncernbolag samlar in när en användare inte är inloggad (autentiserad) separat från kundspecifik kontoinformation som identifierar dig, som ditt namn, e-postadress eller telefonnummer.

För denna hantering av dina personuppgifter är Bonnier AB gemensamt personuppgiftsansvarig med det koncernbolag där du är kund. Du hittar uppgifter hur du kontaktar oss under rubriken Kontaktuppgifter.

Där du har ett engagemang hos ett av våra dotterbolag är det dotterbolaget ansvarigt för hur de hanterar dina personuppgifter. De tillhandahåller kompletterande dataskyddspolicyer som gäller för vissa av de tjänster, webbplatser och applikationer du erbjuds. Vänligen läs dessa när du tecknar en prenumeration, laddar ner en app, köper en produkt eller tjänst eller registrerar ett konto. För Bonnierföretag utanför Sverige gäller de villkor som anvisas i det aktuella landet. De företag som ingår i Bonnierkoncernen framgår under sektionen Varumärken & Företag här på bonnier.com.
Läs gärna vidare om hur vi använder personuppgifter, hur det påverkar din integritet och om hur du tillvaratar dina rättigheter.

Våra principer
Bonnier är ett långsiktigt familjeägt bolag, och den långsiktigheten ska också prägla vår behandling av personuppgifter. Att behandla användardata i enlighet med gällande regler och på ett säkert, effektivt och värdeskapande sätt är av central betydelse för att utveckla attraktiva medieprodukter för såväl användare som för annonsörer. Att skydda den enskilda användarens integritet är avgörande för att behålla kundernas förtroende och utveckla de långsiktiga kundrelationer som vi eftersträvar. Bonniers ledning och ledningen i våra bolag är ansvariga för att säkerställa att personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning och på ett sätt som förvaltar kundernas förtroende.

Personuppgifter vi samlar in
Bonnier samlar in uppgifter för att våra tjänster ska fungera effektivt och ge dig bästa möjliga upplevelse. Vissa av dessa uppgifter tillhandahåller du våra koncernbolag direkt i samband med er affärsförbindelse, exempelvis när du skapar ett konto i en applikation hos ett av våra bolag eller hos våra e-handlare, administrerar ditt användarkonto för en tjänst, köper en produkt i våra butiker, anmäler dig till ett evenemang, köper en nyhets- eller tidningsprenumeration, laddar ned en app eller registrerar dig som användare, registrerar dig för ett nyhetsbrev, eller kontaktar oss för support. Bonniers koncernbolag får en del av informationen genom att registrera hur du interagerar med våra tjänster och produkter, exempelvis genom användning av teknik som cookies på våra webbplatser och mottagning av användningsdata från programvara som körs på din enhet.

Vi kan även hämta uppgifter från tredje part. Uppgifter som har hämtats från tredje part skyddar vi enligt de metoder som beskrivs i denna dataskyddspolicy och enligt eventuella ytterligare begränsningar som gäller för informationens källa och användningsområde. Sådana tredjepartskällor kan variera över tid men har tidigare inkluderat:
Datamäklare som vi köper demografiska och statistiska data av, för att kvalitetssäkra och komplettera information som vi samlar in, som t.ex. postadress.

Sociala nätverk, när du ger en Bonnier-produkt åtkomst till dina uppgifter i ett eller flera nätverk. Partners som vi samarbetar med för att erbjuda tjänster eller delta i gemensam marknadsföringsverksamhet.

Offentligt tillgängliga källor, till exempel öppna myndighetsdatabaser eller andra data som är tillgängliga för allmänheten.

Du kan göra val angående uppgifter som våra koncernbolag samlar in. När du blir ombedd att lämna personuppgifter kan du välja att avböja. Men om du väljer att inte ange uppgifter som är nödvändiga för att få tillgång till en produkt, tjänst eller funktion, finns det risk att du inte kommer att kunna använda den specifika produkten eller funktionen.

De uppgifter våra koncernbolag samlar in beror på sammanhanget för dina interaktioner med Bonnier, dina val, inklusive dina integritetsinställningar, och de produkter och funktioner du använder. De data som samlas in kan innefatta följande:
Namn och kontaktuppgifter, för- och efternamn, e-postadress, postadress, telefonnummer, leveransuppgifter och andra liknande kontaktuppgifter
Autentiseringsuppgifter, lösenord, lösenordstips, personnummer och annan liknande säkerhetsinformation som används för autentisering och kontoåtkomst
Demografiska data, uppgifter om dig, till exempel ålder, kön, land och språkinställning. Betalningsdata, nödvändiga uppgifter för att kunna behandla din betalning vid eventuella köp, bland annat betalningsmedlets nummer (till exempel kreditkortsnummer) och associerad säkerhetskod.

Enhets- och användningsdata, data om din enhet och hur du och din enhet interagerar med Bonnier och våra produkter. Till exempel information om produktanvändning, vilket betyder att vi samlar in data om de funktioner du använder, artiklar som du köper och de webbsidor du besöker. Dessa inkluderar också de inställningar du väljer och de programvarukonfigurationer du använder mest. Vi samlar även in information om enheten, anslutningen och konfigurationen, vilket betyder data om enheten och nätverket som du använder för att ansluta till våra tjänster. Det kan även innefatta information om operativsystem, också IP-adress, enhets-id (till exempel IMEI-numret för telefoner), nationella inställningar och språkinställningar.

Intressen och favoriter, data om dina intressen och favoriter, till exempel aktier du följer i en ekonomiapp, dina favoriter bland de nyhetsartiklar du sparar i din profil på ditt konto vid din tidningsprenumeration, favoritprodukter som du lägger till i en varukorg. Utöver de som du uttryckligen tillhandahåller, kan även dina intressen och favoriter härledas eller anknytas från andra uppgifter som vi samlar in.

Vi samlar också in information som du tillhandahåller oss och innehållet i meddelanden som du skickar till oss, såsom feedback du skriver, eller frågor och information du lämnar till oss. Notera att om du begär att vi inte ska kontakta dig genom e-post kommer vi att behålla en kopia av den e-postadressen i vår spärrlista för utskick för att se till att du inte får del av oönskade e-postutskick.

Hur vi använder personuppgifter
Vi använder information som våra dotterbolag samlar in om sina kunder och användare för dessa huvudsakliga ändamål, som beskrivs mer utförligt nedan:
tillhandahålla ett integritetssäkert kundregister till våra koncernbolag, där vi centralt kvalitetssäkrat att uppgifter om och preferenser för dig som Bonnierkund är korrekta, uppdaterade och ändamålsbegränsade, samt att vi även kan erbjuda dig ett enkelt sätt att tillvarata dina rättigheter och ställa förfrågan om dina personuppgifter till oss centralt på Bonnier,
stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys, så att bolagen kan förbättra befintliga produkter för dig som kund och tillhandahålla personligt anpassade digitala tjänster unikt anpassade för dig, 
stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys så att de kan bedriva relevanta kampanjer för direktmarknadsföring och marknadsföring via telefon till dig av Bonnier koncernens liknande varor och tjänster, och
stödja våra koncernbolag med integritetssäker analys innefattande segmentering av kundgrupper, att, där tillstånd från dig finns, eller där det är tillåtet enligt lag, tillsammans med deras annonsörer rikta relevant reklam till dig i våra egna tjänster och webbplatser som stöds av reklam.
Tillhandahålla och förbättra våra produkter och tjänster.
Bonnierkoncernen använder uppgifter för att tillhandahålla och förbättra produkterna vi erbjuder och utföra nödvändiga affärsåtgärder. Detta innefattar att hantera produkterna, underhålla och förbättra produkternas prestanda, utveckla nya funktioner, bedriva forskning och tillhandahålla kundsupport. Exempel på sådan användning innefattar följande:
Tillhandahålla produkter och tjänster. Vi använder uppgifter för att utföra dina köp med oss och för att förse dig med våra produkter och tjänster. I vissa fall har Bonnier ABs dotterbolags produkter och tjänster anpassat innehåll och funktioner som automatiskt skräddarsyr din upplevelse baserat på våra uppgifter om dina aktiviteter, intressen och, där vi har inhämtat ditt samtycke eller har stöd av lag eller avtal, även din geografiska position.

Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad personalisering.
Kundsupport. Vi använder uppgifter för att ge support- och stödtjänster till dig så att du kan utnyttja våra Tjänster. Bonnierkoncernen håller ett centralt koordinerat och kvalitetssäkrat kundregister, där kunder från många av våra största svenska bolag ingår möjliggör en enklare hantering för dig och att du kan ställa frågor till oss och tillvarata dina rättigheter som Bonnierkund.

Produktförbättring. Vi använder data för att förbättra våra befintliga produkter och tjänster, bland annat genom att uppdatera funktioner. Vi använder till exempel felrapporter för att förbättra säkerhetsfunktioner, användarbeteende, sökfrågor och klick på våra webbplatser för att förbättra relevansen för sökresultat, innehåll på webbplatser och placering av relevant innehåll för dig på våra webbplatser.

Säkerhet. Vi använder uppgifter för att skydda våra produkters, tjänsters och kunders säkerhet för att upptäcka och förhindra bedrägeri, för att bekräfta programvarulicensers giltighet och för att lösa tvister och verkställa våra avtal. Vi kan också blockera leverans av ett meddelande eller ta bort innehållet om det bryter mot våra villkor.

Affärsverksamhet/Business Intelligence. Bonnier AB använder uppgifter för att med stöd av vår koncerngemensamma analysfunktion utveckla aggregerade analyser och Business Intelligence som gör det möjligt för oss att driva och skydda vår verksamhet samt att ta välgrundade beslut. Till exempel lagrar vi uppgifter som våra dotterbolag samlar in när en användare inte är inloggad (autentiserad) separat från kundspecifik kontoinformation som identifierar dig, som ditt namn, e-postadress eller telefonnummer. Vi använder huvudsakligen anonym data som inte består av personuppgifter vid analys av kundinsikt, produktutveckling, personalisering, trender, statistik och liknande syften. Att vi i Bonnierkoncernen håller ett centralt koordinerad och kvalitetssäkrad analysförmåga säkerställer en korrekt och säker hantering av våra kunders personuppgifter för tillåtna syften, vilka beskrivs närmare i denna policy.

Personligt anpassade tjänster. I vissa fall har Bonnier ABs dotterbolags produkter och tjänster anpassat innehåll och funktioner som automatiskt skräddarsyr din upplevelse baserat på våra uppgifter om dina aktiviteter, intressen och, där vi har inhämtat ditt samtycke eller har stöd av lag eller avtal, även din geografiska position. Uppgifterna analyseras och grupperas med stöd av vår koncerngemensamma analysfunktion vid Bonnier AB inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren så att du får personligt anpassade tjänster och erbjudanden som du kan vara intresserad av. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad personalisering.

Kommunikation. Vi använder data för att kommunicera med dig. Exempelvis kan vi kontakta dig per e-post, telefon, eller på andra sätt för att informera dig om när en prenumeration är på väg att upphöra, meddela dig när säkerhetsuppdateringar är tillgängliga, påminna dig om varor som finns kvar i din kundvagn, uppdatera dig kring ett supportärende, informera dig om att du måste vidta en åtgärd för att hålla ditt konto aktivt. Läs mer om hur du hanterar dina kontaktuppgifter, e-postprenumerationer och kampanjmeddelanden i avsnittet Hur du kommer åt och kontrollerar dina personuppgifter i denna dataskyddspolicy.

Marknadsföring och reklam. Vi använder data du uppger till vissa av våra svenska majoritetsägda koncernbolag vid registrering av användarkonto, data vi samlar in när du genomför köp och använder våra tjänster och webbplatser för att ge dig relevant marknadsföring och visa reklam som du kan ha intresse av när du besöker våra webbplatser, lyssnar till våra poddar och prenumererar på våra nyhetsbrev. Uppgifterna analyseras och grupperas med stöd av vår koncerngemensamma analysfunktion vid Bonnier AB. Detta möjliggör att våra koncernbolag kan rikta intressebaserad reklam till dig som kund och när du besöker våra webbplatser. När du besöker våra webbplatser, kommer några av de cookies vi placerar på din dator vara annonseringscookies, så att vi kan förstå vilka typer av sidor som du är intresserad av. Vi kan därefter visa rekommendationer om produkter och tjänster eller annonser på din webbläsare som baseras på dessa uppfattade intressen. Till exempel om du visat ett särskilt intresse för resor, kan du komma att få fler annonser för resor och tillhörande tjänster och produkter.

Det är viktigt att komma ihåg att ingen av de tekniker våra koncernbolag använder för intressebaserad reklam samlar information om ditt namn, adress, e-postadress eller telefonnummer.

Annonserna som du ser på våra webbplatser kan väljas utifrån data om dig som vi bearbetar, till exempel dina intressen och favoriter, din position (om du gett oss ditt tillstånd att använda denna data), dina transaktioner, hur du använder våra produkter och tjänster, sökfrågor eller innehåll du visas. Annonserna kan också väljas utifrån annan information som vi får reda på om dig med tiden med hjälp av demografiska data, positionsdata (där tillåtet), sökfrågor, intressen och favoriter, användningsdata från våra produkter, tjänster och webbplatser och från våra annonsörers och partners webbplatser och appar. Om du väljer att avanmäla dig från intressebaserad reklam kommer data som är associerade med dessa cookies inte att användas.

Våra dotterbolag kan även dela anonym beteendedata om våra användare till våra annonsörer och partners, inklusive företag som sponsrar innehåll som märks med ”Sponsrat av”, ”Betalt innehåll/Betalt av” eller ”Innehåll från annonsörer/Från våra annonsörer”. Anonym data är information som inte går att koppla till en individ, där vi har tagit bort alla referenser och kopplingar till våra användare. Detta betyder att när du besöker andra webbplatser kan du visas annonsering som baseras på ditt beteende på våra webbplatser. Våra dotterbolag kan även visa annonser på våra webbplatser som baseras på ditt beteende på andra webbplatser.

Beteendestyrd marknadsföring, så kallad retargeting, är en annan form av intressebaserad reklam som låter våra dotterbolag och några av deras annonsörer visa reklam för dig baserad på dina läs- och klickmönster på en webbsite utanför Bonnierkoncernens webbplatser. Till exempel, om du har besökt en webbsida för en modebutik, kan du komma att se annonser från samma butik som visar erbjudanden eller de produkter som du har tittat på. Detta möjliggör företag att rikta annonser till dig om du lämnar deras webbplats utan att genomföra ett köp.

Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam, betyder det inte att du inte längre kommer att få se reklam på våra webbplatser, utan att den reklam som visas inte längre kommer att vara anpassad för dig och därför upplevas som mindre relevant. Se mer under avsnittet Hur du kommer åt och kontrollerar dina personuppgifter nedan.

Annonsering i mobila enheter kan komma att kräva insamling och delning av det unika enhetsnumret med företag som köper annonsytor på våra dotterbolags mobilapplikationer.

Mer information om koncernens reklamrelaterade användning av data, se respektive dotterbolags personuppgiftspolicy. Här finns en lista över de bolag och varumärken som ingår i Bonnierkoncernen.

Övrig annonsering. Våra dotterbolags webbplatser innehåller länkar till andra webbplatser som de kan få ersättning för. Våra dotterbolags artiklar är inte influerade av annonsörer eller marknadsföringspartners, inte heller är de skrivna för syftet att marknadsföra en produkt, utom i de fall där det uttryckligen står angivit att innehållet är ”sponsrat av”, ”tillhandahålls av”, ”presenteras av”, ”betalt innehåll/betalt av”, eller ”Annonsörers innehåll/från våra annonsörer” eller liknande som representerar sponsrat innehåll och reklam.

Övriga ändamål. Om vi avser att använda personuppgifter för ett nytt syfte, utöver vad som beskrivs i denna policy, kommer du att bli informerad om sådan användning innan, eller i samband med att personuppgifterna samlas in och vi kommer att be om din tillåtelse eller, där det krävs, ditt samtycke. Alternativt så kommer vi att be om din tillåtelse och/eller samtycke efter sådan insamling skett, men innan att vi skulle använda dina personuppgifter för ett nytt syfte.

Anledningar till att vi delar dina personuppgifter
Det kan ibland vara nödvändigt för oss att dela din information med andra företag i vår koncern eller med företag som utför tjänster för vår räkning (som t.ex. inhyser våra servrar eller utför supporttjänster) så att vi kan tillhandahålla dig våra tjänster.

I de fall där vi delar information om dig med andra har vi sett till att dessa företag följer våra krav för dataskydd och de är inte tillåtna att använda personuppgifter de tar emot för något annat syfte.

Vi delar personuppgifter med våra dotterbolag som vi kontrollerar. Vi delar även information med företag som vi anlitat för att tillhandahålla kundservicesupport eller assistans med att skydda och säkra våra system och tjänster behöver tillgång till personuppgifter för att kunna tillhandahålla dessa tjänster. Vi kan också lämna ut personuppgifter som en del av en gemensam affär, exempelvis en sammanslagning eller försäljning av tillgångar.
Slutligen kan vi komma att behöva lämna ut eller spara dina uppgifter när vi anser att det är nödvändigt för att:
1. följa lagen eller rättslig process och ge ut information till polis och andra behöriga myndigheter
2. skydda våra kunder, exempelvis för att förhindra skräppost eller bedrägeriförsök, eller för att underlätta förhindrande av dödsfall eller allvarlig skada,
3. hantera och upprätthålla säkerheten för våra produkter, däribland att förhindra eller stoppa en attack på våra system eller nätverk,
4. skydda rättigheter eller egendom som tillhör Bonnier, inklusive verkställa de villkor som styr din användning av tjänsterna, men om vi får information om att någon använder våra tjänster för att handla med stulen immateriell eller fysisk egendom som tillhör Bonnier kommer vi inte att själva undersöka en kunds privata innehåll, utan vi kan då överlåta ärendet till en polismyndighet.

Observera att vissa av våra webbplatser innehåller länkar till produkter från tredje part vars dataskyddspolicyer skiljer sig från Bonniers. Om du anger personuppgifter i någon av dessa produkter behandlas dina uppgifter enligt deras respektive dataskyddspolicy.

Hur du kommer åt och kontrollerar dina personuppgifter
Du kan visa, redigera och ta bort dina personuppgifter online för många av de produkter och tjänster som våra dotterbolag tillhandahåller genom ditt användarkonto för din tjänst hos respektive dotterbolag. Du kan även göra val angående Bonnier AB:s insamling och användning av dina uppgifter. Hur du administrerar dina rättigheter för Bonnier AB kan du läsa om på sidan Frågor & Svar. 

Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam, betyder det inte att du inte längre kommer att få se reklam på våra webbplatser, utan att den reklam som visas kommer inte att vara anpassad för dig och därför upplevas som mindre relevant. I den utsträckning informationen som används för intressebaserad reklam även används för andra nödvändiga syften (bland annat tillhandahålla våra produkter, analyser och bedrägeridetektering) kommer inte insamlingen av sådana uppgifter att upphöra om du avanmäler dig från intressebaserad reklam.

 
Dina individuella rättigheter
Bonnier följer aktuella dataskyddslagar i Europeiska Unionen, som vid tillämplighet omfattar följande rättigheter:
Du har rätt att kostnadsfritt begära ett registerutdrag (enligt definitionen i lagstiftningen) samt åtkomst till kopia av dina personuppgifter samt begära rättelse och, under vissa omständigheter, radering av dina personuppgifter,
Du har rätt att begära begränsning och motsätta dig bearbetning av dina personuppgifter som sker på grund av våra berättigade intressen,
Du har rätt att framföra klagomål hos en dataskyddsmyndighet. Datainspektionen är den myndighet i Sverige som utövar tillsyn över hur vi som företag följer lagstiftningen,
Om behandling av personuppgifter baseras på ditt samtycke, har du rätt att när som helst dra tillbaka ditt samtycke för framtida behandling av dina personuppgifter.

När vi bearbetar dina personuppgifter gör vi det tillsammans med våra dotterbolag i syfte att kunna erbjuda dig de produkter och tjänster som du använder och har beställt, driva vår verksamhet, uppfylla våra avtalsenliga och juridiska skyldigheter, skydda våra system och kunder eller uppfylla de berättigade intressen som beskrivs utförligt i avsnitten Hur vi använder dina personuppgifter och Anledningar till varför vi delar dina personuppgifter här ovan. När vi överför personuppgifter från Europeiska Unionen gör vi det baserat på ett antal juridiska mekanismer, enligt beskrivningen i avsnittet Var vi sparar och behandlar personuppgifter nedan.
I vilken utsträckning använder vi automatiskt beslutsfattande (inklusive profilering) för att fatta beslut?

Som regel fattar vi inte beslut som bygger på automatisk bearbetning och profilering som får en rättslig effekt för dig enligt definition i artikel 22 GDPR. Om vi i framtiden skulle använda oss av sådana förfaranden i enskilda fall informerar vi dig om detta separat och begär ditt samtycke före att sådan ny användning av dina personuppgifter skulle ske, i den utsträckning det krävs enligt lag.

Information om din rätt att invända enligt artikel 21 i GDPR (profilering, direktmarknadsföring)
1. Bearbetning av dina personuppgifter som sker på grund av våra berättigade intressen

Du har rätt att när som helst invända, av skäl som är relaterade till din speciella situation, mot vår behandling av personuppgifter om dig som bygger på och artikel 6.1 (f) GDPR (behandling i syfte att skydda våra berättigade intressen), vilket inkluderar profilering baserade på dessa bestämmelser i den mening som avses i artikel 4.4 GDPR.

Om du gör in en invändning kommer vi inte att längre behandla dina personuppgifter om vi inte kan visa tvingande berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller om vår behandling sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.

2. Rätt att invända mot bearbetning av uppgifter för marknadsföring
I vissa fall behandlar vi dina personuppgifter för direktmarknadsföring och marknadsföring via telefon. Du har rätt att när som helst invända mot bearbetning av personliga uppgifter om dig själv för sådan marknadsföring, som inkluderar profilering i den utsträckning att den är relaterad till sådan direktmarknadsföring.

Om du motsätter dig bearbetning för direktmarknadsföring kommer vi inte längre behandla dina personuppgifter för sådana ändamål.
Om du väljer att motsätta dig behandling som innefattar profilering på dina personliga intressen och beteenden, eller avstå från att ta emot intressebaserad reklam, betyder det inte att du inte längre kommer att få se reklam på våra webbplatser och tjänster, utan att den reklam som visas kommer inte att vara anpassad för dig och därför upplevas som mindre relevant.
Hur du administrerar dina rättigheter för Bonnier AB kan du läsa om på sidan Frågor & Svar.

Notera att om du begär att vi inte ska kontakta dig genom e-post kommer vi att behålla en kopia av den e-postadressen i vår spärrlista för utskick för att se till att du inte får del av oönskade e-postutskick.

Säkerhet för dina personuppgifter
Bonnier använder en rad säkerhetstekniker och säkerhetsmetoder för att skydda dina personuppgifter från otillåten tillgång, oönskad förändring samt förlust av data. Till exempel lagras personuppgifter som du anger på datorsystem som har begränsad åtkomst och finns i skyddade lokaler. Vid överföring av mycket känsliga data (exempelvis kreditkortsnummer och lösenord) via internet, skyddas dessa uppgifter med kryptering.

Var vi sparar och behandlar personuppgifter
Personuppgifter som hanteras av Bonnier kan lagras och behandlas i den region där du bor, i Sverige, eller i andra länder där Bonnier, våra samarbetspartners, dotterbolag eller leverantörer är verksamma. Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att uppgifter som vi samlar in enligt denna dataskyddspolicy behandlas enligt bestämmelserna i denna policy och enligt tillämplig lagstiftning där uppgifterna finns.

Om vi, av skäl som vi redogör för under Anledningar till att vi delar dina personuppgifter skulle överföra dina personuppgifter till en personuppgiftsansvarig eller ett personuppgiftsbiträde i tredje land, d.v.s. land utanför EU/EES, kommer vi att ingå avtal och vidta andra åtgärder i enlighet med tillämpliga lagkrav. Vi kommer att använda EU:s standardklausuler som lämpliga säkerhetsåtgärder eller använda företag som certifierats enligt Privacy Shield.

Vårt bevarande av personuppgifter
Bonnier bevarar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att tillhandahålla produkterna och tjänsterna, uppfylla transaktionerna som du har begärt och godkänt, eller för andra nödvändiga syften, som att efterleva våra juridiska skyldigheter, lösa tvister och verkställa våra avtal. Eftersom de här behoven kan variera för olika typer av data och för olika typer av produkter, tjänster och sammanhang, kan faktiska bevarandeperioder variera. Kriterier som avgör tiden för hur länge vi lagrar data är till exempel:
Hur länge behövs personuppgifterna för att tillhandahålla produkterna och tjänsterna? Detta omfattar bland annat att bibehålla och förbättra produkternas och tjänsternas prestanda, att skydda våra system och att administrera nödvändig affärs- och bokföringsinformation. Detta är den generella regel som ligger till grund för beräkning av de flesta bevarandeperioder.

Finns det en automatiserad funktion, t.ex. i användarens kundkonto hos Bonnier, som kunderna kan använda för att komma åt och ta bort personliga data när som helst? Om en sådan funktion saknas, används vanligen en kortare bevarandeperiod.

Är den personliga informationen av extra känsligt slag? I så fall används vanligen en kortare bevarandeperiod.

Har Bonnier antagit och informerat om en specifik bevarandeperiod för en viss typ av data? Data om onlinebeteende på koncernbolagens webbplatser och digitala tjänster sparas under 30 dagar, därefter anonymiseras denna data.
Vi sparar kunddata om våra kunder under en period av 24 månader från att vårt kundförhållande har upphört, eller den tidigare tidpunkt då kunden väljer att avsluta sitt konto vid Bonnier och/eller ber om att få personuppgifter raderade.

Har användarna godkänt användning av en längre bevarandeperiod? I så fall lagrar vi informationen i enlighet med ditt tillstånd.
Har Bonnier juridiskt, avtalsenligt eller på annat sätt förbundit sig att lagra informationen?Exempel kan vara obligatorisk lagstiftning om kvarhållning av information i vissa jurisdiktioner, myndighetsorder om att bevara uppgifter som är relevanta för undersökningar, eller uppgifter som måste behållas i syfte att lösa en tvist.

Cookies och liknande teknik
Vår användning av cookies och liknande teknik.
För information om vilka cookies bonnier.com använder, se vår cookie policy. Om du har frågor kring vilka cookies som våra dotterbolag använder, vänligen vänd dig till aktuellt bolag.

Ändringar i denna dataskyddspolicy
Vi kommer att uppdatera vår dataskyddspolicy när det behövs för att återspegla kundfeedback och ändringar i våra Tjänster. När en policy uppdateras ändras datumet för senaste uppdatering längst upp i policyn och ändringarna beskrivs i stycket Ändringshistorik. Om det sker större ändringar i policyn eller i hur Bonnier använder dina personliga data, meddelas du via anslag på webben eller e-postmeddelande innan ändringarna träder i kraft i den utsträckning lagen kräver. Läs gärna denna dataskyddspolicy då och då så håller du dig informerad om hur Bonnier skyddar dina personuppgifter och din integritet.

Kontakta oss
Bonnier AB är gemensamt personuppgiftsansvarig med många av våra största svenska bolag. De bolag som ingår i den centrala databehandlingen finns listade här.

Hur du administrerar dina rättigheter för Bonnier AB kan du läsa om på sidan Frågor & Svar.
Har du andra frågor än vad som täcks under Frågor & Svar kan du mejla till kundata@dataskydd.bonnier.se.

Ändringshistorik
Maj 2018: Förtydliganden med anledning av att den nya dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, ”GDPR”) träder i kraft den 25 maj 2018. Den uppdaterade Dataskyddspolicyn kommer automatiskt att träda i kraft för alla befintliga kunder och besökare den 25 maj 2018. Din fortsatta användning av våra tjänster från den dagen kommer att vara föremål för den nya Dataskyddspolicyn. Policyn har även omarbetats för att vara koncis, klar och tydlig, begriplig och vara enklare att kunna ta till sig och förstå.

Cookiepolicy
Användning av cookies
Cookies är en liten textbaserad datafil som sparas på din dator då du använder din webbläsare för att besöka en webbplats som använder cookies. Detta används för att förbättra webbplatsens användbarhet så att att webbplatserna arbetar mer effektivt.
Cookies ger information till den som är ägare av webbplatsen. Detta gör det möjligt för oss att estimera antalet besökare och se användningsmönster. Vi kan även lagra information om dina preferenser, så att vi kan anpassa vår hemsida efter dina individuella intressen. och känna igen dig när du återvänder till vår hemsida.
Tabellen nedan förklarar de cookies vi använder och varför.

Bonnier.com
Bonnier.com använder cookies för att göra webbplatsen användbar genom att möjliggöra funktioner som sidnavigering och tillgång till säkra områden på webbplatsen. Dessa cookies sparar ingen persondata. Webbplatsen kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.

COOKIE NAMN
UTGÅNGSTID
SYFTE

_cfduid
1 år
Används av innehållsleveransnätverket, Cloudflare, för att identifiera tillförlitlig trafik.

ASP.NET_Sessionid
session
Håller reda på besökarens session mot servern.

cookiesAccepted
1 år
Används för att se om besökaren godkänt användningen av cookies.

siteLang
1 år
Sparar information om vilket språk besökaren valt.

Google Analytics
Den här webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. (“Google”). Google Analytics använder “cookies”, som är textfiler placerade på din dator, för att hjälpa webbplatsen att analysera hur användarna använder webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att överföras till och lagras av Google på servrar i USA. Google kommer att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet för webbplatsoperatörer och tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning. Google kan även överföra denna information till tredje part där det krävs att det genom lag görs, eller där sådana tredje parter behandlar informationen på Googles vägnar. Google kommer inte att associera din IP-adress med någon annan data som innehas av Google. Du kan vägra användningen av cookies genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare. Observera dock att om du gör det kan du inte använda den fullständiga funktionaliteten på denna webbplats. Genom att använda webbplatsen Bonnier.com samtycker du till behandlingen av data om dig av Google på det sätt och i de syften som anges ovan.

COOKIE NAMN
UTGÅNGSTID
SYFTE

_dc-gtm_UA-#
session
Används av Google Tag Manager för att hantera inläsningen av skript från Google Analytics.

_ga
2 år
Registrerar ett unikt ID som används för att få fram generell statistisk över hur besökare använder webbplatsen.

_gid
ett dygn
Registrerar ett unikt ID som används för att få fram generell statistisk över hur besökare använder webbplatsen.
Läs Googles översikt över integritet och skydda data.

Sparkle
Genom tjänsten Sparkle samlar vi på en och samma sida (@LifeatBonnier) olika Instagram-konton som visar hur det är att arbeta på Nordens största mediehus. Denna sida visas i en Inline Frame (IFrame), vilket är en yta som visar innehåll från en annan webbplats. De cookies som sätts (2018-05-25) av domänen .5p4rk13.com är listade nedan.

COOKIE NAMN
UTGÅNGSTID
SYFTE

__RequestVerificationToken
session
Säkerhetscookie för att förhindra att obehöriga publicerar innehåll.

_ga
2 år
Registrerar ett unikt ID som används för att få fram generell statistik över hur besökare använder webbplatsen.

_gat
1 minut
Används för att begränsa antalet anrop till Google Analytics vid hög belastning.

_gid
24 hours
Registrerar ett unikt ID som används för att få fram generell statistik över hur besökare använder webbplatsen.

ai_session
session
Används av Microsoft Azure Application Insights och samlar statistik över hur besökare använder sidan.

ai_user
1 år
Används av Microsoft Azure Application Insights för att kunna räkna antalet användare som besöker sidan.

Hur ändrar jag mina cookieinställningar?
Om du inte önskar att vi samlar in cookies kan du ställa in din webbläsare så att den vägrar cookies eller att den varnar dig när cookies skickas. Om du väljer den här inställningen kan du dock inte komma åt vissa delar av vår webbplats. Om du inte har justerat din webbläsarinställning så att den kommer att vägra cookies, fortsätter ditt system att acceptera cookies när du går in på vår webbplats.

Om du vill veta mer om cookies, inklusive hur du ser vilka cookies som har ställts in och hur du hanterar och tar bort dem, besök www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.
För att välja bort att spåras av Google Analytics på alla webbplatser, besök http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Frågor, oro eller klagomål
Om du vill ställa frågor eller kommentera vår cookiepolicy, vänligen kontakta:
Carin Wenner, DPO
Bonnier AB
Atlasmuren 1, 113 90 Stockholm
kunddata@dataskydd.bonnier.se
tel +46 8 736 40 00

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Internet, Litteratur, Rättssystem, Reklam, Zionistisk press och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.