Dansaren Sergei Polunin

Jag såg dokumentären i SVT om denna otroligt fascinerande dansare. Makalöst helt enkelt och när han framförde “Take me to Church” så rös jag hela vägen för något så fantastiskt kan jag inte komma ihåg att jag har sett tidigare.

“Våroffer” av Niklas Ek är inte så illa pinkat det heller men detta! Hittar inget “Våroffer” där finns en av dom häftigaste scenerna.

Njut av detta!!

Dancer – Polunin, den nakna dansaren
En kraftfull och samtidigt gracil dansare är han, Sergej Polunin. Han tog tidigt dansvärlden med storm, och gör så än i dag. För ett antal år sedan var han Royal Ballets yngste solist någonsin. Men vid 25 års ålder sade ukrainaren plötsligt upp sig. Hade hans låga släckts? Hade en självförbrännande livsstil till sist tagit ut sin rätt? I dokumentären “Dancer” följer vi Polunins öden och äventyr – en gudabenådad artist, men också en trotsig rebell med modet att kräva artistisk frihet i en ofta rigid dansvärld.

Kan ses till och med mån 6 aug 23.59 SVT Play.
SVT Play – Dancer – Polunin, den nakna dansaren

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Konst, Kultur, Musik, Teater och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.